De Thaise politie die onderzoek doet naar de smokkel en handel van vluchtelingen in het zuiden van het land, komt met een opmerkelijk bericht. Er zou een generaal-majoor van van het leger betrokken zijn bij deze illegale activiteiten. De politie zou er er zelfs bewijs voor hebben, maar durft geen actie te ondernemen omdat ze bang zijn voor de gevolgen van de militaire junta.

Bewijsmateriaal waaruit de mogelijke betrokkenheid van deze militaire topman moet blijken zou zijn gevonden tijdens een inval in het huis van een verdachte. Het bewijsmateriaal bestond uit vier afschriften van overboekingen van geld naar een bankrekening van de militair.

Volgens een anonieme bron kan het niet anders dan dat er militairen bij betrokken zìjn omdat in het gebied er veel militaire controleposten zijn. Toch konden de mensenhandelaren en de migranten deze checkpoints zonder moeite passeren en dat is op zijn minst gezegd nogal vreemd.

Legercommandant Udomdej Sitabutr zegt dat het leger bereid is om onderzoek te doen. Al eerder werden er militairen uit het gebied overgeplaatst. Het is onduidelijk waarom en wat hun betrokkenheid is.

Prayut reageerde zoals gewoonlijk geïrriteerd op het bericht en vraagt de media om hem de naam van de verdachte generaal te geven.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/5DcUGD


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thaise politie: Hoge militair betrokken bij mensensmokkel”

 1. Peter. zegt op

  Het vervelende is uiteraard dat als de media de naam vrijgeven van deze militair ze waarschijnlijk worden aangeklaagd voor deflamation!

 2. Khun Hallie zegt op

  Moderator: Wij plaatsen het morgen als lezersvraag.

 3. Hendrik Keestra zegt op

  Moedig van redactie Bangkok Post..!!
  Ben benieuwd naar uitwerking ervan…

 4. jozef zegt op

  Word de naam niet vrijgegeven dan is dat natuurlijk ook defamation voor Prayut. De waarheid doet altijd pijn, dus het beste is een anonieme klokkenluider in dit geval, zodat er een onderzoek gestart kan worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website