Thaise overheidsinstellingen hebben samengewerkt om het probleem van boerenschulden aan te pakken. De Bank of Thailand (BOT) en 14 andere overheidsinstanties zijn nu bezig met het opzetten van een databank die een beter inzicht in deze kwestie zal verschaffen en de ontwikkeling van effectieve en gerichte maatregelen zal ondersteunen.

Regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri zei dat de voorgestelde databank informatie over de financiële situatie en leningen van landbouwers zal bevatten. Deze informatie is afkomstig van de Bank voor Landbouw en Landbouwcoöperaties, het Nationale Dorps- en Stedelijk Gemeenschappelijk Fonds, de Afdeling Coöperatieve Bevordering en het Bureau van de Permanent Secretaris bij het ministerie van Landbouw.

De databank zal registratie-informatie bevatten van gewastelers, veehouders en vissers, evenals risiconiveaus van natuurrampen in hun gebieden. De informatie wordt verkregen via het Department of Agriculture Extension, het Office of Agricultural Economics en de Rubber Authority van Thailand. Informatie over het beroep, inkomen en armoedestatus van landbouwers wordt verstrekt door het Bureau van de Permanent Secretaris bij het ministerie van Financiën.

De BOT zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van deze informatiebron. Het Bureau van de Commissie voor de Bescherming van Persoonsgegevens zal ondersteuning en advies bieden, over hoe deze informatie te gebruiken die voldoet aan de wet op bescherming van persoonsgegevens.

Bron: NNT

2 reacties op “Thaise overheidsinstellingen gaan boeren helpen om schulden aan te pakken en te voorkomen”

  1. Soi zegt op

    Het is toch vreselijk dat de boeren in het Noorden e.o. niet in het rijtje genoemd worden. Zij krijgen zo weinig voor hun producten dat ze zich wel moeten toeleggen op het afbranden van o.a. vorige oogstresten omdat alternatieve werkwijzen niet door hen betaald kunnen worden. Help die mensen. Op Thailandblog zijn afgelopen meer dan voldoende analyse en oplossing opgesomd. In bijgaand artikel valt te lezen dat de gouverneur van de provincie Chiangmai de verantwoordelijkheid volledig bij boeren en burgers legt. https://www.chiangmaicitylife.com/clg/our-city/interviews/governor-nirat-pongsitthaworn-discusses-pollution-tourism-and-city-infrastructure/ Ondertussen steekt Chiangmai met kop en schouders boven steden als Dehli en Lahore uit. Nog een weekje dan is het voorbij, zei hij. https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2545154/thick-smog-chokes-north-upper-northeast

  2. Johnny BG zegt op

    Ik blijf mij verbazen dat voedsel producerende boeren zich zo laten naaien en aan de andere kant snap ik het wel. De korte termijn is veel belangrijker terwijl er niets mis mee is om quota in te stellen voor het produceren per productgroep. Hoe minder er is hoe hoger de prijs dus geen onnodig werk voor een ruk prijs. Sociale monopolie noem ik dat. Een monopolie om ongelijkheid recht te trekken.
    Iedereen vindt het maar al te sneu voor de boeren maar zodra het geld gaat kosten om een redelijke prijs te betalen dan denkt men gelijk aan zichzelf en dan krijg je dit soort halfzachte maatregelen.
    Ik ben benieuwd hoe de Thaksin clan het na de verkiezingen gaat proberen op te lossen….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website