De Thaise overheid wil dit jaar twee nieuwe loterijen lanceren om zo illegale loterijen en te hoge ticketprijzen aan te pakken. 

Volgens woordvoerder Charnkrit Dejvitak, wordt de eerste loterij een verbetering van de bestaande zescijferige staatsloterij, terwijl de tweede zal bestaan uit twee- en driecijferige loterijen die lijken op onofficiële loterijen met hetzelfde aantal cijfers.

Charnkrit zegt dat dit ook de oplossing kan zijn voor het probleem van loten die worden verkocht tegen prijzen die hoger zijn dan de door de overheid opgelegde prijzen, omdat de loten straks ook online gekocht kunnen worden.

NNT- National News Bureau of Thailand

7 reacties op “Thaise overheid kom met nieuwe staatsloterij om illegale loterijen dwars te zitten”

 1. Johnny BG zegt op

  Het zou mij verbazen of dit gaat lukken en zeker voor de 2 en 3 cijfers. Degene die dat ondergronds organiseren moeten gewoon verweven zijn in de decianna lange machtsstructuur en die zullen een betere uitkering bij winst gaan geven.

 2. chris zegt op

  Deze nieuwe online procedure zal voor een deel de illegale loterij in de wielen rijden maar niet helemaal van de kaart vegen. Degenen die op tijd (dwz dagen tevoren) weten welke nummers zij willen kopen zijn ermeer geholpen gesteld dat de online loterij die nuymmersheeft die men wil.
  Maar er zijn andere redenen waarom een deel van de bevolking zijn toevlucht zal blijven nemen tot de illegale loterij;
  – je kunt altijd de nummers kopen die je wilt
  – je kunt kopen tot 12 uur op de dag van de trekking
  – je koopt bij vrienden of bekenden die er ook een stuiver mee verdienen, ook al win jij niks
  – de inleg start bij 5 Baht en niet bij 80 Baht.

  • Johnny BG zegt op

   Bij de illegale heb je de weglopers of langzaam betalende figuren en die zullen nooit online gaan kopen maar als online een betere uitkering wordt gegeven, met flexibele bedragen gegokt mag worden en er op krediet gekocht kan worden dan is er mogelijk wat te halen. Zeker als na trekking de winst direct op de rekening gestort wordt.
   Ik zie het niet gebeuren maar proefbalonnen is ook werk geweest voor nutteloze ambtenaren die anders geen inkomen hadden gehad. Thaise manier om verborgen werkeloosheid te maskeren en op naar de volgende nutteloze proefballon.

 3. Christiaan zegt op

  Dat gaat de Thaise overheid niet lukken. De loten zijn te duur en de winkansen te gering in tegenstelling tot sommige illegale loterijen.

 4. Erik zegt op

  Er was een tijd dat de trekking van de ‘staats’ in Thailand werd gedaan door jonge mensen op een podium en die hadden een speciale bril op. De reden? De balletjes die een grote prijs gaven hadden een behandeling ondergaan en konden alleen met die bril op gezien worden. (Waarom doet dit me aan een trekking voor het WK voetbal denken, en aan Lothar M.?)

  Als die ‘onregelmatigheden’ en zelfs de gedachten daaraan verdwijnen dan zal het vertrouwen in de legale ‘staats’ toenemen en neemt de durf toe om daar online een lot te kopen.

  De illegale loterij zal nooit verdwijnen; net als vorige schrijvers zeggen, die zit te zeer verweven in het dagelijks (dorps)leven en mensen verdienen daar een hap rijst mee.

 5. Pat zegt op

  Het gaat niet over de kleine spelers, van 5 bahtjes ,maar wel over de Staatsloterij die normaal voor 5 dezelfde nummers 400 baht kosten maar waar ze 750 baht vragen!

 6. GeertP zegt op

  Alweer een idee waar niet over nagedacht is,wat moeten de vele lotenverkopers gaan doen?
  Veel lotenverkopers zijn mindervalide en kunnen heel moeilijk ander betaald werk vinden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website