magraphy / Shutterstock.com

Verschillende Thaise ondernemers in de VS zijn zwaar getroffen door rellen, plunderingen en vernielingen, na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. De Thaise eigenaresse van een juwelierswinkel in Chicago, die geplunderd is, zegt een schade te hebben van 1 miljoen dollar.

“Ik ben doodsbang om naar buiten te gaan. Ik woon hier nu 20 jaar en heb nog nooit zoiets meegemaakt”, vertelt ze. Van andere Thaise ondernemers heeft ze gehoord dat hun restaurants en winkels eveneens geplunderd en vernield zijn.

Het Thaise nieuwsagentschap VOA Thailand melde de plundering van een Thais restaurant in de buurt van het Witte Huis. De eigenaar zegt zwaar gedupeerd te zijn want tijdens de corona uitbraak was de omzet van zijn restaurant al flink gedaald.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Thaise ondernemers in de VS zwaar getroffen door vernielingen en plunderingen”

 1. Erik zegt op

  Oprechte protesten tegen onrecht trekken helaas figuren aan met een andere agenda. Die nemen de kans waar, plunderen voor de eigen portemonnee en kijken niet van wie ze jatten. Dat is collateral damage die helaas niet verzekerd is op de meeste polissen. Triest als je je leven lang met hard werken iets hebt opgebouwd en dat ziet vernietigd door het rapaille.

 2. Harry Romijn zegt op

  Hier merk ik nooit iets over, in al die wereldwijde protesten: het tuig, dat onder dekking van dit soort demonstraties, gaat plunderen en brandstichten.
  Gele Hesjes in Parijs: exact hetzelfde.

  • jan zegt op

   Beetje optimistisch om te denken dat dit hier in Thailand niet kan gebeuren en je zal verbaasd zijn als ‘het tuig’ voor je deur staat. Kwestie van tijd.

 3. Rob zegt op

  Misschien toch wel niet zo vreemd dat racisme ergens voedingsbodem heeft en houdt.

  • Tino Kuis zegt op

   Hoezo? Volgens een artikel in de Washington Post zijn de plunderaars en vernielers zowel mooi wit als mooi zwart: Heel veel witten:

   https://www.washingtonpost.com/national/protests-white-instigators/2020/06/01/b916bd98-a426-11ea-bb20-ebf0921f3bbd_story.html

   Citaat:
   In most American cities, people of all races appear to be participating in the violence, vandalism and looting, particularly in Minneapolis, where a crowd burned the police department’s 3rd Precinct building last week and vandals were seen smashing windows and stealing items from stores. Multiracial coalitions also have marched peacefully. But in some cities, local officials have noted that black protesters have struggled to maintain peaceful protests in the face of young white men joining the fray, seemingly determined to commit mayhem.
   It is striking how many of the people who were doing the looting and stealing and the fires over the weekend were young white males,” Durkan (D) said in an interview.

   “It is striking how many of the people who were doing the looting and stealing and the fires over the weekend were young white males,” Durkan (D) said in an interview.

   • chris zegt op

    Inderdaad Tino. Ik heb de laatste dagen heel veel uren live CNN gekeken (’s avonds en ’s ochtends) en de plunderaars en vernielers zijn een mix van alle rassen. Net als de vredelievende demonstranten trouwens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website