De afgelopen twee maanden kwamen er door het inreisverbod nul toeristen naar Thailand. Een primeur voor de Thaise toeristenindustrie, aldus de Tourism Council of Thailand (TCT). De TCT wil dat in juli er weer commerciële vluchten worden toegestaan anders dreigt er een ramp voor deze branche, maar de minister van Toerime tempert de verwachtingen.

De toeristische sector wil dat er in ieder geval weer toeristen komen uit landen met weinig of geen Covid-19 besmettingen, want het water staat ze aan de lippen. Het Ministerie van Toerisme en Sport heeft de statistieken voor de eerste vijf maanden vrijgegeven, en daar blijkt duidelijk uit dat de noodtoestand en het inreisverbod verwoestend is gebleken voor het toerisme. Het aantal internationale toeristen van januari tot mei daalde met 60% op jaarbasis tot 6,69 miljoen. De inkomsten uit internationaal toerisme daalden met 59,6% tot 332 miljard baht.

Chairat Trirattanajarasporn, president van de TCT, zei dat touroperators dringend buitenlandse toeristen nodig hebben: “‘De meesten van ons kunnen het volhouden tot eind juni, maar velen zullen stoppen met het afbetalen van schulden en rekeningen als er geen inkomsten meer zijn”. Volgens Chairat moeten er snel overeenkomsten komen tussen landen met lage besmettingen zodat zakenreizigers weer naar Thailand kunnen vliegen.

“Groepsreizen en individuele reizigers kunnen volgens ons in september weer naar Thailand komen omdat er meer voorbereidingstijd nodig is vanwege het visumproces”, zo denkt Chairat. Met een speciale app kan de regering dan de internationale toeristen in de gaten te houden als er weer ergens een infectie oplaait.

Minister: Geen toeristen in juli

Volgens de minister van Toerisme, Phiphat Ratchakitprakarn, zullen er in juli zeer waarschijnlijk geen internationale toeristen aankomen. Het land moet dit jaar sowieso niet hopen op een grote toestroom van toeristen, zei hij. “In juli zal de deur naar ons land slechts opengaan voor twee groepen buitenlanders: zakenlieden met een uitnodigingsbrief van bedrijven in Thailand en patiënten met doktersafspraken in Thaise ziekenhuizen”, aldus Phiphat.

Hij zei ook dat de Tourism Authority of Thailand (TAT) vijf kantoren in China heeft aangewezen die met geselecteerde steden onderhandelen over regelgeving voor het opstarten van het toerisme. Een beperkt aantal Chinezen kunnen dan onder voorwaarden naar Thailand reizen. Om reizen zonder verplichte 14-daagse quarantaine aan te bieden, wil het ministerie er zeker van zijn dat er andere effectieve screeningmaatregelen worden toegepast, aldus Phiphat.

Thailand zal toeristen verplichten om gezondheidscertificaten en Covid-19-verzekeringen te kunnen overleggen als voorwaarden om het land binnen te komen. De regering zal dan ook nog een Covid-19 sneltest afnemen bij aankomst bij de accommodatie.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

41 reacties op “Thaise minister van Toerisme: ‘In juli geen internationale toeristen naar Thailand’”

 1. Mike A zegt op

  Ben benieuwd hoe het reizen eruit gaat zien voor de velen hier met een retirement visa. Kunnen we straks een week naar familie in Nederland en terug zonder door 12 hoepels te springen en 2 weken thuis te moeten blijven

  • David H. zegt op

   En dan risico lopende dat Thailand eensklaps terug de grenzen sluit wijl je in NL/Be. bent , als er weer een besmetting opduikt, want van verassings maatregelen kennen ze hier wat van !

   Moet je wel heel attent de Thaise nieuwsgaring blijven volgen .

   Een quarantaine van 2 weken kan ik er wel bijpakken , is nog het minste kwaad tegenover verdere administratieve , medische , en verzekerings vereisten .

 2. Sjaak P zegt op

  Nou het is wel duidelijk de vakantie in Thailand je dit jaar wel kunt vergeten en volgend jaar alleen makkelijk als je een groepsreis doe.
  Alle andere toeristen zullen ze het zo lastig mogelijk maken en als ze komen dan zijn de meeste bars en restaurants wel op de fles, Dus krijgen de regering en de hiso hun zin; weg met de die bier drinkende on aan gepaste westerlingen . Zo gaan ze gelijk op weg om de betere toerist binnen te halen.
  Waar van ze verwachten dat die een luxe resort genoeg vind en die het nachtleven haat.
  En dan kunnen ze gelijk de eisen voor een visum nog even opschroeven onder het mom van Covid 19 bescherming. Mijn glazen bol zegt dat volgend jaar we Thailand niet meer terug kennen als we al binnen kunnen komen.

 3. Jan zegt op

  Wat met mensen die een huis/condo in Thailand hebben? Wanneer kunnen deze weer naar hun eigendom? In sommige landen zijn dat de eerste die weer binnen mogen.

 4. Callens Piet zegt op

  beste
  En als je in Belgie woont met Thaise Nationaliteit, kan je dan naar Thailand begin Juli voor bezoek familie ?
  mvg

  • marc mortier zegt op

   Zelfde vraag voor Thais (en “gemengde familie”) die in Nederland wonen.

  • Nico zegt op

   Iemand met de Thaise nationaliteit kan gewoon Thailand binnen, maar zal bij aankomst 14 dagen in (staats)quarantaine moeten. Neem voor alle zekerheid contact op met de Thaise ambassade in Brussel. https://www.thaiembassy.be/?lang=en
   Een kennis van ons vliegt aankomende week van Ams naar Bkk. Ze gaat alleen. Haar man mocht niet mee. Ze komt begin augustus as terug met 2 van haar kinderen. De reis is afgelopen doorgesproken en besproken ter Thai Ambassade Den Haag. Alle medewerking ontvangen. Geen verdere obstakels. Enkele extra check bij IND. Verliep ook allemaal in goede orde.

 5. Osen zegt op

  Zie het helaas ook somber in voor dit jaar. Gelukkig heb ik mijn vakantie gepland voor eind februari 2021, maar begin ondertussen toch enorm te twijfelen. Wat ga je er straks aantreffen mocht het weer mondjesmaat weer opstarten. Ben gek op de natuur, maar wil ook af en toe de gezelligheid opzoeken in een bar/club/restaurant. Er is met de huidige berichtgeving ook weinig lichtpunten dat de overheid er alles aan doet om ervoor te zorgen dat wij vanuit Europa ook welkom zijn. Misschien straks ondanks mijn voorliefde voor Thailand uitwijken naar Vietnam/Cambodja.

  • Marc zegt op

   Osen,
   Ik verblijf nu ongeveer 6 maanden in Thailand, waar het de oorspronkelijke intentie was om 3 maanden te overwinteren. Ik besloot vrijwillig om niet terug te keren naar België, maar bij mijn Thaise vriendin (< 3 jaar) te blijven en te helpen waar mogelijk. Ik sponsor in Hua Hin de Foodbank van Sue Richardson, laat dit duidelijk zijn.
   ik begrijp je volkomen, maar anderzijds begin ik ook te snappen dat Phrayut en consoorten van deze crisis willen gebruik (misbruik ?) maken om oude problemen en frustraties op te lossen.
   De hossende en somtijds stomdronken farangs in Pattaya, Phuket, Samui en vele andere mooie plaatsen, zijn al langer een doorn in het oog van "de betere klasse" in Thailand.
   Vele "toeristen" schrijven, terecht, vele ontroerende verhalen over het mooie Thailand dat ze zo missen nu, maar eigenlijk willen ze enkel in deze onzekere tijden, terugkomen uit een soort "egoisme" en niet stilstaan bij de mogelijke schade die ze zouden kunnen aanrichten door het virus terug naar hier te brengen.

   • Osen zegt op

    Marc,

    Ik denk dat je gelijk hebt met betrekking tot de grote schoonmaak die zij graag zouden willen verrichten. Schrik alleen van de manier waarop dit nu gebeurt. Ze laten gewoon heel veel ondernemers gewoon stikken en werkenden zonder loon en enig vooruitzicht achter. Het is ook gewoon naar dat ze alle niet Aziatische toeristen gelijk de stempel ongewenst plakken. Ja, er zijn veel misstanden in de plekken die je benoemt. We moeten maar afwachten hoe Thailand uit deze situatie komt. Weet wel dat ze erg flexibel zijn als volk.

    • Mike A zegt op

     Hoe kom je erbij dat wij ongewenst zouden zijn ? Visa regels zijn al jaren hetzelfde alleen is de controle erop scherper geworden. Bad guys out en good guys in is voor de pensionado’s toch geen probleem.

   • albert zegt op

    Thailand is meer dan de paar plaatsen die u opnoemt
    En denkt u echt dat Thailand het virus of welk virus dan ook ,kan tegenhouden?

   • Willem zegt op

    U heeft wel een erg jonge vriendin..

  • Guido zegt op

   Moderator: Graag een bronvermelding.

 6. endorfun zegt op

  Chinezen lijken ze wel binnen te willen laten. Weet die minister niet van waar dat virus afkomstig is ? Is dat land een veilig land ? Het lijkt me dat die toeristen, die in Thailand nauwelijks geld spenderen aan Thaise bedrijven, want ze werken met eigen personeel, gidsen, reisbureaus, … , wel zouden kunnen.
  Als westerse toeristen niet meer mogen komen, gaan ze simpel naar een ander land, en is hij die voorgoed (?) kwijt, terwijl de Thaise economie nogal zal bloeden, om niet te zeggen kapot zal gaan.

  • marcello zegt op

   Klopt, ze zijn aan het slapen. Wat een onzin, China is nog helemaal niet een veilig land.

   • chris zegt op

    Men concentreet zich op een aantal Chinese steden die men als veilig bestempet, dus niet het hele land.

 7. Jef zegt op

  Dat ziet er niet erg hoopgevend uit. !!
  Een sneltest bij aankomst van de accomodatie, gaan ze aan ieder hotel, B&B, een dokter zetten om deze test af te nemen, en hoeveel gaan ze voor die test aanrekenen. ??
  Het wordt met de dag duidelijker dat ze Europeanen beu zijn.
  Conclusie : ga massaal naar de buurlanden en laat Thailand een jaartje of twee links liggen, zien wat er dan gebeurt.
  Ook raar dat Chinezen welkom zijn, het land waar het allemaal begon en waarvan niemand weet of de cijfers betrouwbaar zijn.

 8. Jef zegt op

  Welke maatschappij zal een Covid19 verzekering afsluiten. ???

  • Co zegt op

   Ik krijg vaak genoeg een bericht van AIS dat wanneer ik geld opwaardeer ik een maand lang verzekerd ben tegen de covid19

 9. Rob V. zegt op

  Wat Poh kom je voorlopig ook niet binnen. “Thai only, no foreigners”. Volgens een medewerkster wegens Covit. Maar daar er meer Thai dan buitenlanders met Covid zijn zou het logischer zijn Thaise mensen als ‘risico groep’ te bannen. Of gewoon een bordje ‘No entry if you have been abroad in the last 2 weeks’.

  https://coconuts.co/bangkok/news/thai-people-only-famed-bangkok-temple-refuses-entry-to-foreigners/

  • Co zegt op

   Over discriminatie gesproken maar niemand hoor je hierover

  • chris zegt op

   Dat moet je positief zien. Zeg nou zelf. de meeste corona besmettingen, ik schat 95%, zijn Thai, zeker de laatste weken; de overige 5 % buitenlander. Dus wij buitenlanders moeten beschermd worden tegen de Thais die mogelijk besmet zijn. Ik vind het prima. Ik wacht de speciale foreigner-visit-day af.
   Sommigen denken dat de regering buitenlanders wil weren. Het tegendeel is het geval: men wil ons niet kwijt want wij zijn belangrijk in de wederopbouw.

  • Mike A zegt op

   Schandelijke racisten. over beter gezegd nationalisten , en dat terwijl 99% van de covid gevallen van terugkerende thai zijn. Beter een bordje plaatsen met “alleen buitenlanders welkom die hier al wonen”.

 10. Hans van Mourik zegt op

  Wij praten allemaal in ons eigen straatje,ik ook.
  Mijn vriendin die zegt tegen mij,de Thaise regegring is bang dat de de mensen die uit het buitenland komen,dat ze de virus hier naar toe meenemen.
  Voor hun eigen volk zijn ze verplicht ,de mensen die terug willen, om ze te ontvangen.
  De gezondheid van het volk is op dit moment belangrijker als de economie,daarom gaan ze stap voor stap het versoepelen, en kijken hoe de uitslag wordt.
  Daar heeft ze ook wel weer gelijk in.
  Hans van Mourik

  • Ger-Korat zegt op

   Citaat; “De gezondheid van het volk is op dit moment belangrijker als de economie..” .Wat bedoel je : er is maar 1 gezondheid interessant voor de regeerders en dat is hun eigen. Simpel zeggen tegen een motorrijder om een helm te dragen en een rijbewijs halen of anders niet rijden: bespaart 60 levens per dag. geen rauw vis eten: bespaart 60 overlijdens per dag, TB serieus aanpakken zoals men dat in Europa doet: diverse levens per dag, voedselveiligheid invoeren: bespaart vele levens per dag, actief alcohol ontmoedigen: bespaart vele levens per dag, het in brand steken van gewassen en bossen niet toestaan: bespaart vele levens per dag. Geen van dit rijtje word aangepakt en daarom vallen er elke dag onnodig ( ! ) veel slachtoffers alsmede zijn er daardoor vele langdurige zieken door gerelateerde ziektes (kankers, hart- en vaatziektes, luchtwegaandoeningen etc.) Ga mij en anderen niet lastigvallen met te vertellen dat men de “gezondheid” belangrijk vind in Thailand want dat is het nu eenmaal niet wijst de praktijk uit. En deze praktijk ken ik zelf al 30 jaar. of is men sinds maart opeens verlicht geraakt en gaat het vanaf nu 100% anders ? Dacht het niet.

   • janbeute zegt op

    En dan heb je nog vergeten te vermelden Ger, het overmatige gebruik van pesticiden alhier.
    Want spuiten kunnen ze hier als de beste , zelfs nog met het levens gevaarlijke gif parqui.

    Jan Beute.
    .

 11. Hans van Mourik zegt op

  PS, ze vertelde ook toen de virus in Thailand begon,half maart,zijn ze begonnen met repatrirering vluchten voor de Thai,later voor mensen die in de bussenis zitten kunnen terug komen, binnen kort voor mensen die
  overeenkomsten hebben tussen landen met lage besmettingen zodat zakenreizigers weer naar Thailand kunnen vliegen,zakenlieden met een uitnodigingsbrief van bedrijven in Thailand en patiënten met doktersafspraken in Thaise ziekenhuizen” en mensen die getrouwd zijn met een Thai of kinderen onderhouden.
  Jammer voor mij,kan niet even naar Nederland gaan om het huwelijk van mijn dochter bij te wonen in Juli in Nederland.
  Hans van Mourik

  • Marc zegt op

   Hans,
   Heel jammer voor jou, erg jammer.
   Maar ik denk nog steeds dat Phrayut en consoorten weinig rekening houden met de erbarmelijke toestand van de Thaise mensen die afhankelijk zijn van het toerisme.
   Ze willen gewoon een militaristische “sweap” van de wantoestanden in de “populaire” streken in toeristisch Thailand. Voor de betere klasse in Thailand is dit al lang een doorn in het oog.
   Het is bedroevend, maar misschien is het nodig en is Covid-19 voor hen een onverwachte opportuniteit
   Marc

 12. Peer zegt op

  Het landschap in Thailand zal idd heel erg gaan veranderen wat je nu wel tussen de regels doorleest is dat iedereen in de toekomst een goede reisverzekering moet hebben als aanvulling op je basisverzekering of als je daar woont een health insurance die covid 19 opname ziekenhuis vergoed.
  Ben bang voor de expats die daar op een aowtje zitten zonder iets te hebben verzekerd het visa systeem zal gaan veranderen met nog meer aanvullende benodigheden.
  Het onder de tafel verkrijgen van een jaar extensie zal dan waarschijnlijk ook niet meer lukken.

 13. Jan Prinsen zegt op

  Ieder heeft zo zijn vermoedens maar geen enkele berust op waarheid en komt niet vanuit officiële bron.
  Het is gewoon afwachten geblazen wat er gaat gebeuren komende tijd, elkaar gek lopen maken helpt niet veel.
  Men vergeet zeker ook dat niemand vanuit buiten de EG de buitengrens van Europa niet binnenkomt, men kan niet eens mee op een vlucht als men geen ingezetene is en als dat wel lukt wordt direct de toegang geweigerd en gaat men rechtsomkeert met een vlucht terug.
  Wat doet Thailand anders dan Europa ?

  • Ger-Korat zegt op

   Nou Jan, men laat mensen met een verblijfsvergunning ten allen tijde toe tot Nederland, ongeacht nationaliteit. Kan men terugkeren naar familie of huis of de studie vervolgen, terwijl Thailand alles afsluit voor buitenlanders ongeacht of ze er al 50 jaar wonen of kinderen daar moeten onderhouden of familieleden moeten verzorgen of wat ook, puur omdat ze geen Thai zijn. Zelfs een officiële verblijfsvergunning van Thailand doet voor hen niet ter zake en er wordt niet aan gedacht dat deze buitenlanders soms echt helemaal geen binding elders hebben maar toevallig voor vakantie of familiebezoek etc even buiten Thailand verbleven..
   En na 15 juni gaan de grenzen weer open voor toeristen binnen Europa zodat vrij reizen tussen veel landen ook weer mogelijk is evenals het toerisme (zelfs Italië gaat open); zie ik Thailand met de buurlanden niet eens doen.

 14. Jos Rieken zegt op

  Lees net dat de Europese commissie vanaf 1 juli ook weer langzaam de grenzen wil openstellen voor landen buiten de EU. Dat zullen dan landen zijn met een lage besmetting. Wanneer dit ook voor Thailand geldt is er weer hoop dat dit ook wederzijds is.

  • Vanaf 1 juli wil de Europese Commissie gecontroleerd beginnen met het openen van de grenzen voor landen buiten de EU. De Europese Raad, waar de lidstaten in vertegenwoordigd zijn, moet een lijst opstellen met landen waarvan reizigers vanaf dat moment naar de EU kunnen reizen.

   De veiligheidssituatie in verband met de coronacrisis in die landen moet daarvoor vergelijkbaar zijn met die in de EU en landen moeten op hun beurt ook reizigers uit de EU toelaten. Naar verwachting zal de lijst kort zijn maar er kunnen steeds meer landen bijkomen. Er zijn nu al landen in de Europese Unie die reizigers van buiten toelaten, vooral toeristen.
   Bron: https://schengenvisum.info/eu-grenzen-openen-landen-buiten-europa/

   • Dus zolang Thailand gesloten blijft voor Europeanen, mogen Thai ook niet naar Nederland of Belgie reizen.

    • RonnyLatYa zegt op

     Dat kan dan het bekende kip/ei verhaal worden natuurlijk ….

 15. Co zegt op

  Ik ging vaak naar Cambodja naar Sinahoukville het was een leuke plaats waar backpackers kwamen en de meesten werkten daar in restaurants en daar waren ook leuke barretjes tot dat ze besloten om de Chinezen binnen te laten met als gevolg dat die de hele boel terroriseerden en weg zijn de kleine guesthouse en barretjes en er staan nu grote hotels en casino’s. Hoop niet dat het ook gaat gebeuren hier in Thailand

  • chris zegt op

   Casino’s niet direct, schat ik.

 16. Hans Bos zegt op

  https://www.travmagazine.nl/duitsland-verlengt-reiswaarschuwing-voor-160-landen-buiten-europa/ tot 31 augustus.

 17. Hans van Mourik zegt op

  Het korat.
  De gezondheid is op dit moment belangrijke als de economie
  Wat bedoelt jij?
  Heb haar die vraag gesteld,kreeg als antwoord, dat de regering bang is voor mensen,die van het buitenland komen,dus ook de Thai, alleen de Thai kunnen ze niet weigeren.
  Omdat ze bang.zijn dat men de virussen hier naar toe meenemen.
  Dat.andere kan je gelijk hebben.
  Ook heb ik gelezen,dat in What Po,ze daar geen buitenlanders toe laten en sommige busmaatschappijen, ook niet.
  Daarom geloofd ik best.dat sommige Thaien een angst hebben voor mensen die van het buitenland komen.
  Woont zelf in een wijk,waar geen buitenlanders wonen,ze vinden dat deze regering het goed doet wat de corona betreft.
  Zelf vind ik het niet leuk,maar dat is eigen belang.
  Hans van Mourik

 18. chris zegt op

  Het is op zijn zachtst gezegd onbegrijpelijk dat de Thaise regering niet inziet dat de remedie van de corona-crisis (die dat woord in Thailand al helemaal niet verdient) erger, nee veel erger is dan het virus zelf.
  Ik begrijp dat velen het over de effecten van het wegblijven van toeristen hebben maar er zijn echt veel meer Thais de dupe van de genomen maatregelen zoals straatverkopers (die het niet moeten hebben van toeristen), taxichauffeurs, schoonmakers van kantoorgebouwen en bouwvakkers.
  Helaas staat er in dit land nog geen Maurice de Hond op en indien al, dan zou hij/zij net zo weinig worden geloofd als in Nederland. Ik verwacht dan ook geen demonstraties van Thaise burgers in de komende week tegen social distancing en het dragen van kapjes. Overigens merk ik dat in het drukker wordende openbaar vervoer in Bangkok iedereen weer gewoon naast elkaar gaat zitten. Dus er is ook geen reden tot demonstreren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website