Het ministerie van Financiën heeft laat weten dat de bezitters van de welfare card, ook een Simcard krijgen zodat ze gratis op het internet kunnen surfen. Minister Apisak van financiën zegt dat de minima daardoor beter toegang krijgt tot informatie en nieuws die voor hen van belang is.

Volgens hem kunnen boeren voordeel hebben van informatie en de voorspellingen over prijzen van landbouwproducten. Dit kan helpen om de  oogsten beter te plannen en kunnen een overaanbod aan bepaalde gewassen voorkomen.

Minima die al een SIM kaart met internetverbinding hebben, krijgen een hoger datalimiet en degenen die nog geen kaart hebben, ontvangen een kaart met dezelfde dataomvang.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thaise minima krijgt gratis Simcard met internet”

 1. Dirk zegt op

  Mijn vriendin kan niet lezen en schrijven, laatste uit een gezin van 10 kinderen, dorp Isaan. Dat is niets bijzonders, 1 van de meest welvarende landen op deze aardbol met 17 miljoen inwoners, het Koninkrijk der Nederlanden heeft een populatie van een miljoen mensen, die niet kunnen lezen of schrijven, of gebrekkig. Een lid van ons koninklijk huis zet zich er al jaren voor in om dit te verbeteren, goed werk toch, maar dit even terzijde. Ja en wat moet ik nu denken van dit initiatief van de Thaise overheid. Een paar trefwoorden dan maar, ¨dubbele agenda, levert poen op¨ , een sprong te ver in de ontwikkelingsdrag, bag to basic, is goed onderwijs, Nog iets over de boeren dan, een cooperatie met iemand die van wanten weet is naar mijn idee een beter plan dan dit. maar goed wie ben ik……….

  • Rob V. zegt op

   Er is dan ook veel kritiek op de kaart: het budget is verdeeld over diverse posten. Gebruik je niet (alle) budget voor de bus dan kun je dat niet besteden aan bijvoorbeeld inkopen bij de ‘ blauwe vlag’ winkels. En daar is de kritiek dan ook weer op dat er A) maar net zo’n winkel in de buurt moet zijn B) er een beperkt aantal ondernemers (ketens) wijzer van wordt. Een maandelikse Bijstand/AOW uitkering cash in het handje of op de bankrekening zou het veel makkelijker maken het budget naar eigen inzicht te besteden.

   En 500-1000 baht is natuurlijk geen structurele aanpak van het probleem van armoede, ongelijkheid etc. Voor bijvoorbeeld boeren zijn er dan veel ambitieuzere programma’s nodig zoals herverkaveling, coöperaties promoten zodat boertjes samen sterk staan etc.

  • ruud zegt op

   Volgens infonu.nl zijn er in Nederland 250.000 mensen analfabeet.
   Ik neem aan – maar weet niet zeker – dat een groot gedeelte daarvan hoogbejaard is, en nooit op school heeft gezeten.
   Een ander deel zal waarschijnlijk een medisch probleem hebben, maar er staat niet in de tekst hoeveel procent.

   Verder zijn er 1,5 miljoen laaggeletterden, waarvan 1 miljoen autochtonen.
   In hoeverre de 0,5 miljoen allochtonen helemaal niet kunnen lezen en schrijven is niet duidelijk.
   Misschien kunnen ze wel in hun geboortetaal lezen en schrijven.

   Verder is de definitie van laaggeletterd wat vaag, daardoor kan het percentage laaggeletterden ook schommelen.

 2. Dirk zegt op

  Moet natuurlijk zijn back to basic, mijn gedachten waren sneller, dan mijn handjes aan het toetsenbord.

 3. Rob V. zegt op

  555 en dan claimen dat dit geen verkiezingslokkertjes zijn..
  Dit tegoed is ‘een test die 6 maanden zal duren’ en een financieel tegoed van 500 baht voor de jaarwisseling. Ook de bejaarden krijgen er 1000 baht geld bij voor transport naar medische zorgcentra . Er staat niet bij of dat verhoging van het bus-bts kaartlezers tegoed is en dus nutteloos als je een songtaew of dergelijke buurtbus buiten de grote stad nodig hebt.

  http://www.nationmultimedia.com/detail/politics/30359723

 4. Mark zegt op

  De Sint is nu écht in het (Thai)land 🙂

  Dat wordt lekker lang neuvelen over de kinderen, de somtam en de allerlaatste lakhorns op tv … en vooral extra betalen als het belkrediet overschreden wordt.

  Volksverlakkerij van de beste soort.

 5. Geert zegt op

  De verkiezingen naderen (hopelijk), voor velen Thais hier in Chiang Mai is dit dan ook niet meer dan een verkiezingsstunt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website