Dr. Somsak Akksilp, directeur-generaal van het Department of Medical Services, steunt het voorstel om het land te heropenen om de door de coronacrisis gehavende economie nieuw leven in te blazen.

Somsak vindt het handhaven van nul binnenlandse besmettingen een niet realistische target, omdat het niet bekend is wanneer een vaccin beschikbaar is.

“We kunnen het ons niet veroorloven om eindeloos nul besmettingen te handhaven. We moten het land heropenen. Thailand moet naar de toekomst kijken en de mensen moeten werk hebben. Dat betekent dat we een toename van het aantal besmettingen zullen zien, maar als we samenwerken om erger te voorkomen, kan het land een balans bereiken tussen de volksgezondheid en de economie.”

Volgens Somsak is de Thaise gezondheidszorg goed uitgerust is om Covid-19 te detecteren en beheersen. In het hele land zijn al 2.000 bedden beschikbaar voor Covid-19 patiënten, Bangkok kan 400 patiënten per dag behandelen, de rest van het land 1.000 tot 1.700.

Sophon Mekthon, voorzitter van de Government Pharmaceutical Organization (GPO), zegt dat er voldoende voorraden zijn van gezichtsmaskers, N95-maskers en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Opas Karnkawinpong, waarnemend directeur-generaal van het Department of Disease Control (DDC), zei dat het ongeveer 1.000 snelle onderzoeksteams heeft en dit aantal wil verdrievoudigen. Het doel is om nieuw infectiegolven binnen drie tot vier weken onder controle te krijgen, het sterftecijfer terug te brengen tot onder de 1,4%.

Minister van Binnenlandse Zaken Anupong Paojinda laten weten dat de verplichte quarantaineperiode voor toeristen nog 14 dagen is, en nu nog niet kan worden teruggebracht naar 10 dagen omdat er eerst verder onderzoek nodig is.

Wat betreft de speciale toeristenvisumregeling (STV), heeft het ministerie 12 alternatieve lokale quarantainefaciliteiten toegewezen in Phuket, Surat Thani, Buri Ram en Chon Buri, plus nog eens 84 alternatieve quarantainefaciliteiten ter voorbereiding op de heropening van het land.

Bron: Bangkok Post

Rating: 3.83/5. From 6 votes.
Please wait...

16 reacties op “Thaise medisch deskundigen steunen voorstel Thailand te heropenen om economie te redden”

 1. Louvada zegt op

  Indien de bezoekers een attest hebben vrij van besmetting in het land van vertrek en bij aankomst in Thailand dit voorleggen terug een controle krijgen en geen besmetting tonen moet dit toch realiseerbaar zijn? Te beginnen met overwinteraars die hier een vaste stek hebben (eigen woning of Condo) adres en telefoon achterlaten en te beginnen aankomst luchthavens Bangkok + eventueel Phuket en de quarantaine zodoende af te schaffen. Dat zal pas helpen want de quarantaine schrik iedereen af en terecht. Wat houd hun tegen dit een periode van +/- 3 maanden uit te testen.?

  • Rene Martin zegt op

   Thaise overheid had de ingangsdatum van de nieuwe toerist visa ‘s uitgesteld omdat er Thais waren die geen vakantie wilde vieren als er buitenlanders zouden komen. (bron Khaosod). Lijkt me een goede indicatie hoe het in Thailand de komende tijd zal zijn als er geen vaccin is.

  • maryse zegt op

   Beste Louvada,
   Het land van vertrek kan geen attest van besmetting afgeven. Men kan op het vliegveld van vertrek de besmetting oplopen want daar lopen doorgaans duizenden mensen, controle is niet te doen.

 2. Mike A zegt op

  Moderator: Graag een officiële bron van die bewering.

 3. Humpie zegt op

  Zelf ben ik vaste inwoner van Thailand en ben al jaren niet meer in Nederland geweest. Voor mij mogen de grenzen van Thailand pot dicht blijven voor buitenlanders! We hebben hier geen corona en dat geeft een heel goed gevoel van vrijheid in gaan en staan zonder veel nadenken. Als de grenzen worden geopend en/of de regels worden versoepeld, dan zal ook hier echt de pluris uitbreken. En wie wordt dan de dupe…., ja de arme sloeber uiteraard. Moer er niet aan denken dat dan in de Isaan corona uitbreekt zoals zich dat in Nederland manifesteert. Daar in dat stuk Thailand weet men niks, heeft men niks maar is het overgrote deel wel gelukkig en heeft geen honger. Echter als corona uitbreekt dan zie ik overal dagelijks meerdere malen de rook aan de lange schoorstenen bij alle tempels uitkomen. Nee laat het maar mooi zoals het is. En die Nederlander die zo nodig hier overwinteren wil en dat niet kan, die moet zich dan maar noodgedwongen een warme winterjas kopen.

  • Ron Blom zegt op

   Dag Humpie,

   ik geloof dat je goed ingeburgerd bent in Thailand!
   Jouw kijk op de buitenlander lijkt erg veel op die van de inlander: namelijk vervuld van angst voor de buitenlander, ook wel in oud grieks xenofobie genoemd (angst voor het vreemde).
   Je mening getuigd ook van weinig empathie voor tweede huiseigenaren in Thailand, ¨die hier zo nodig moeten overwinteren¨…
   Bovendien is het zo dat corona nooit zal verdwijnen en dat een vaccin ook nog lang niet in zicht is en dat de kwaliteit hiervan ook betwijfeltd wordt.
   In dat geval wordt het tijd voor economische realiteitszin en enig medegevoel voor die arme sloeber van jou die failliet zal gaan of zelfmoord zal plegen of anderszins de vernieling in zal gaan bij langdurige economische achteruitgang.

   Ron

   • Johnny BG zegt op

    @Ron,
    Waar het hier over gaat is dat het ongewenst is dat een bewezen gevaarlijk virus gaat rondwaren in een omgeving waar verspreiding heel snel kan gaan en waar de mensen niet de noodzakelijke zorg zullen krijgen zodra het kritisch wordt. Dat zijn veel meer mensen dan de buitenlanders die nu geraakt worden vanwege de maatregelen.
    Ongetwijfeld zal er al corona heersen maar schijnbaar is deze stam goed te verdragen maar waarom risico nemen om andere stammen te importeren die mogelijk veel gevaarlijker zijn?
    De “sloebers” in de Isaan worden juist niet getroffen vanwege de economie of vanwege het ontbreken van toeristen in Phuket maar wel zodra ze naar een ziekenhuis moeten als ze dat al gegeven is.
    Noem het xenofobie maar het kan ook weleens wijsheid zijn. Dat de Thaise overheid het niet gaat uitproberen wordt door de bevolking ondersteund……..en ja…er zijn standard altijd mensen die buiten de boot vallen maar zo werkt het nu eenmaal.

  • willem zegt op

   Ik snap je redenatie maar als jij toevallig even buiten Thailand was toen de corona uitbrak en nu niet meer terug mag naar je huis, je bezittingen en je vriendin dan praat je wel anders.

   Natuurlijk is voorzichtigheid geboden en moeten de grenzen niet vol open gaan.

   Maar met testen en een redelijke quarantaine moet het risico van import van corona bijna 0 zijn.

   Wat mij betreft eerst allen met een geldig visum terug. Dus ook de NON O met jaarverlenging.

  • Niek zegt op

   Humpie, Als je zo bezorgd bent over de volksgezondheid in Thailand, hoe woedend moet je dan wel zijn over de 45.000 dodelijke verkeers slachtoffers jaarlijks in dat land en daar heeft de aanwezigheid van buitenlanders niets mee te maken maar wel van (vaak dronken) Thais.
   Bovendien neem ik toch aan dat, gezien je bezorgdheid voor de gezondheid van de Thais, je dan toch voedsel aanbrengt voor de Thais die dagelijks in lange rijen op vaste lokaties in stad en dorp hun hand moeten ophouden voor de voedselbedeling omdat ook de toeristen economie is ingestort dank zij het strenge inreisverbod van de overheid.

   • Niek zegt op

    Pardon, het moet zijn 25.000 verkeersdoden jaarlijks.
    http://udonthaniweblog.nl/2019/08/10/20-000-doden-bij-scooter-ongevallen-in-thailand/

  • Bernold zegt op

   Hoi,

   Ik begrijp jouw redenering.
   Maar begrijp ook, dat er mensen zijn die hun partner weer terug willen zien…

 4. Caspar zegt op

  Roep maar niet te hard Humpie dat daar niks aan de hand is in Thailand.
  Bron!!
  https://thethaiger.com/coronavirus/travellers-from-thailand-positive-for-covid-19-in-new-saliva-test-at-japan-airport

 5. John zegt op

  @Humpie

  Niet testen = niet weten. Maar de cijfers zijn vast wel betrouwbaar.. toch?

  Van alle Thai die nu dood gaan weet niemand of Covid de oorzaak was. Ach, het was gewoon ouderdom…

  En niemand maakt zich druk om de vele verkeersdoden of denque.

 6. Leo Bosch zegt op

  @ Humpie: “Wij hebben hier geen corona en dat geeft een heel goed gevoel van vrijheid”.

  Ik veronderstel dat de veiligheid voor je eigen hachje de belangrijkste reden is van je opstelling, en niet je bezorgdheid voor de Thais in de Isaan. Want jij moet kunnen weten dat een groot deel van de bevolking in de Isaan het moet hebben van de financiële ondersteuning hebben van familieleden die in de toeristensteden werken die nu zwaar getroffen zijn zonder toeristen en die nu zelf bittere armoede lijden en geen geld naar huis kunnen sturen.
  Kom maar eens kijken Humpie hier in Pattaya, waar mensen in lange rijen staan voor een gratis voedselpakketje, dat door goedwillende Thais en farangs gefinancierd wordt.
  Dus als je het zo met de Thais te doen hebt wil ik je wel een bankrek.nr .toesturen.
  .

  • Johnny BG zegt op

   @Leo Bosch,
   Ik woon niet in Pattaya en ken de genoemde voedselrijen niet maar is het niet wat overdreven om te stellen dat in het afvoerputje van Thailand het geld voor een groot deel van Isaan verdiend wordt?

 7. Leo Bosch zegt op

  Goed lezen, beste Johnny,
  Ik beweerde dat een groot deel van de bevolking in de Isaan ondersteunt wordt door familieleden die o.a. in Pattaya werken. Dat is iets anders dan dat in Pattaya (zoals jij deze stad met een denigrerend cliché aanduidt) het geld voor een groot deel van de Isaan verdiend wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website