(Redactionele bronvermelding: 1000 Words / Shutterstock.com)

Het Immigratiebureau heeft toeristen opgeroepen waakzaam te zijn voor onlineadvertenties die een snelle immigratieservices beloven voor een bedrag van 2.900 baht per persoon op de Suvarnabhumi en Don Mueang luchthavens.

Pol Maj Gen Choengron Rimphadee, hoofd van de Immigratie Divisie 2, meldde dat een autoverhuurbedrijf met de naam Richcarsbangkok onlangs dergelijke Engelstalige advertenties op zijn website heeft geplaatst. Deze advertenties beloofden “Fast track aankomst- en vertrekservice voor 2.900 baht per vlucht”, met als doel buitenlandse toeristen aan te trekken om deze service te gebruiken en zo de wachtrijen bij de immigratiebalies op bovengenoemde luchthavens te omzeilen.

Na een grondig onderzoek door de Immigratie Divisie 2, is vastgesteld dat deze advertenties misleidend waren, aldus generaal-majoor Choengron. Hij benadrukte dat er op de luchthavens geen snelle immigratieservices beschikbaar zijn. Desondanks zijn de procedures bij de paspoortcontrole geoptimaliseerd en versneld om de doorstroming van toeristen bij aankomst en vertrek te bevorderen, na klachten over lange wachttijden.

Generaal-majoor Choengron verzekerde dat de wachttijden bij de immigratiebalies tijdens drukke periodes niet langer zijn dan 15 minuten. Daarom is er geen noodzaak voor passagiers om gebruik te maken van zogenaamde snelle services.

Voor specifieke doelgroepen zoals mensen met een handicap en hun verzorgers, gezinnen met kinderen, ouderen, en houders van diplomatieke en officiële paspoorten, evenals Thailand Elite Card, Thai long-stay en Apec-kaarthouders, is er een speciale rij bij aankomst die voorrang verleent.

Op het niveau van vertrek heeft Airports of Thailand (AoT) op Suvarnabhumi luchthaven ook een snelle route ingesteld voor passagiers met businessclass-tickets, houders van een een bepaald visum, mensen met een handicap, ouderen en bemanningsleden, aldus generaal-majoor Choengron.

Hij riep op tot voorzichtigheid om niet het slachtoffer te worden van dergelijke frauduleuze advertenties. De immigratiedienst is momenteel bezig met het onderzoeken van andere websites of sociale media pagina’s die vergelijkbare valse snelle immigratieservices aanbieden, met de intentie om juridische stappen te ondernemen tegen de verantwoordelijken.

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “Thaise immigratiedienst waarschuwt voor nep ‘fast-track service’”

 1. Thesis zegt op

  Benieuwd waar die aparte “ snelle route” voor ouderen zich bevindt. En wat is de definitie van “ ouder” in dit verband?

  • John zegt op

   70+via de Thai Line!

   • Rob V. zegt op

    Op de vaste borden staat nog alleen de middelste Immigration, nummer 2 van de 3 uitgangen, aangeven als “fast track” in het Engels (en ช่องทางพิเศษ, “bijzondere uitgang” in het Thai). Maar op een geprint A4-tje stond “PRIORITY (zone 2): diplomatic, official passport, Thailand privilege, diplomatic, long term visa (LTR), smart visa, BOI / ABTC, mice, aircrew”.

    Zo de reacties gezien sturen ze de fast track nu dus (ook?) via uitgang 3 en 1, maar dan na afslaan in zo’n immigration aansluiten bij de controle voor Thaise mensen (rechts aanhouden voor Thai ipv links voor buitenlanders). Dat zou nieuw zijn en de vaste borden zijn daar nog niet op aangepast. Heb die in januari nog gefotografeerd. Via de rijen voor Thaise paspoorthouders konden normaal gesproken Thaise mensen en hun eventuele buitenlandse echtgenoot/echtgenote door de immigration. Daar zouden nou ook de hulp behoefenden (bejaarden, zwangeren, gehandicapten enzovoort) bij zijn gekomen?

    Zal wel duidelijker worden zodra de vast borden aan de plafonds en muren enzo ook aangepast zijn.

  • Rob V. zegt op

   Fast Track op Suvarnabhumi is voor oudjes vanaf 70+, ouders met kinderen onder de 5 jaar, zwangere vrouwen,
   , gehandicapten, businessclass, first class enzovoorts. Staat ook wel aangegeven op borden wie en wat onder Fast Track valt.

   Waar? Bij aankomst (international) de middelste van de drie Immigratie doorgangen. Dat is dus “Immigration 2”. Het hangt er vanaf bij welke gate je vliegtuig staat, maar Immigration 3 is meestal de eerste die men tegen komt, tegenover gate D6. Immigration 2 (fast track priority) is tegenover gate D5 en Immigration 1 tegenover gate D4. Gewone reizigers kunnen als het druk vanaf Immigration 3 ook beter maar doorlopen naar Immigration 1, al staat er ook wel personeel die dat doorverwijzen naar een andere uitgang doet, bij drukte.

   Bij vertrek uiterst rechts in de vertrekhal, waar balie W zit. Uiterst links bij balie A zit het ook maar dat zal wel domestic zijn. Informatie op basis van plattegrondje die je her en der op de luchthaven en op internet aan kunt aantreffen. Geen persoonlijke ervaring mee, want ik vlieg namelijk economy, ben niet bejaard, zelden zwanger en kan wel 15-20 minuten in de rij staan.

 2. Frans zegt op

  Voor ouderen is er de priority lane boven 65.
  Zelfs mijn jongete echtgenote mocht mee tot hilariteit van het uiterst vriendelijke personeel

  • Cornelis zegt op

   Nee, vanaf 70.

 3. RNo zegt op

  Heel bijzonder dit verhaal. Ben op 12 maart aangekomen, vloog KLM Business Class en aan boord werd voor aankomst melding gemaakt van FastTrack service. In 2019 kwam ik voor laatst aan en toen was FastTrack een 50 meter voorbij de reguliere aankomsthal. IDie balies waren er niet meer, ik liep samen met een andere passagier door en na een heel stuk verder lopen kwamen we bij Fast Track aan. Beperkt aantal balies maar had niemand voor mij dus heel snel door Immigratie.

 4. Frans zegt op

  Als je met je Thaise echtgenote reist mag je dan samen met haar door de immigratie voor de personen met de Thaise nationaliteit? Of moet je als farang aanschuiven met al de andere toeristen?

  • Bert zegt op

   Je kunt gewoon achter je vrouw aansluiten

  • arie2 zegt op

   Ja en je kinderen ook. Thailand binnen maar ook thailand uit. Je vrouw voorop laten lopen, die ze dan naar thai paspoort balie doorsturen en dan loop jij er met een big smile achteraan. Geen probleem.

 5. JV zegt op

  Als je met een Thaise persoon reist, mag je door de immigratie voor Thaise nationaliteit.

 6. Arno zegt op

  Veel al lukt het om met mijn vrouw mee te gaan naar de Thai citizen bali, de voor laatste keer werd ik toch naar de Farang bali verwezen, jammer dat duurt iets langer en de beambte deed moeilijk over waar mijn verblijf was, gelukkig kwam mijn vrouw helpen en toen was het snel klaar, de laatste keer maar gelijk mijn gele huisboekje bij mijn paspoort en uitgeprinte E visum laten zien, dat deed wonderen.

  Gr. Arno


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website