De hoteliers in Thailand hopen op een herstel van de hotelbezettingen aan het einde van dit jaar, de start van het Thaise hoogseizoen. 

Tot nu toe ligt Thailand redelijk op koers om meer gebieden te heropenen voor gevaccineerde toeristen. Het belangrijkste doel is de nationale economie tijdens het traditionele hoogseizoen te stimuleren en er wordt daarbij vooral naar Bangkok gekeken.

“Of de heropening van Thailand snel een economisch succes zal worden, hangt af van het model dat voor Bangkok is opgesteld”, zegt Garth Simmons, chief executive bij Accor voor Zuidoost-Azië, Japan en Zuid-Korea.

“Hoe sneller Thailand weer open kan voor de rest van de wereld, hoe sneller de economie weer op gang kan komen en mensen hun levensonderhoud kunnen hervatten, aangezien toerisme een levensader is voor veel Thai.”

Simmons vindt dat de regering minder strenge inreisvoorwaarden moet hanteren voor aankomsten en verblijf om zo het herstel van het toerisme te versnellen. Daar hoort ook een verlaging van de kosten van RT-PCR-testen bij, of het toestaan ​​van het gebruik van sneltesten.

De ingewikkelde Certificate of Entry (COE) moet ook worden vereenvoudigd, in navolging van andere landen die soortgelijke aanpassingen hebben gedaan, zegt hij.

“Thailand moet concurreren met veel bestemmingen, dus het is van essentieel belang dat reizigers zich niet laten afschrikken door ingewikkelde inreisvoorwaarden.”

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website