Het Thaise kabinet heeft een speciaal visum goedgekeurd voor buitenlanders die willen werken in de Oostelijke Economische Corridor (EEC). Dit visum is bedoeld om specialisten en leidinggevenden in verschillende sectoren aan te trekken om in de EEC te werken en zo de doelindustrieën van het land te versterken.

Het EEC-visum heeft een geldigheidsduur van tien jaar, afhankelijk van de arbeidsovereenkomst. Het visum biedt de mogelijkheid voor meerdere in- en uitreizen. Bij de eerste binnenkomst in het Koninkrijk verleent het visum een verblijfsperiode van maximaal vijf jaar. Daarnaast biedt de visumregeling het voordeel van een persoonlijke inkomstenbelastingtarief van 17%.

De visumregeling is onderverdeeld in vier categorieën: EEC Visa “S” voor Specialisten, EEC Visa “E” voor Leidinggevenden (Executives), EEC Visa “P” voor Professionals en EEC Visa “O” voor Overige, zoals echtgenoten en personen onder toezicht van de visumhouder.

De kosten voor het verkrijgen en omzetten van een visum naar een EEC-visum bedragen 10.000 baht (ongeveer 273 USD) per persoon per jaar. De aanvraag voor een EEC-werkvergunning kost 20.000 baht (ongeveer 547 USD) per persoon.

De EEC is een speciale economische zone in drie oostelijke provincies van Thailand, gericht op buitenlandse investeringen in doelindustrieën zoals de toekomstige automobielindustrie, slimme elektronica, gezondheidstoerisme, landbouw en biotechnologie, voedsel voor de toekomst, robotica en automatisering, luchtvaart en logistiek, biobrandstoffen en biochemie, en medische sectoren.

1 reactie op “Thais kabinet introduceert speciaal 10-jarig visum voor EEC-werknemers”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Leek me al iets wat vergelijkbaar was met het LTR visa…
  Maar i.p.v. van zelf op te zoeken wat dan de verschillen zijn heb ik de AI gestuurde assistent van Bing eens zijn werk laten doen….

  Ik heb de vraag gesteld wat het verschil dan is tussen een LTR en een EEC visa en dit is het antwoord

  “Let’s compare the Long-Term Resident (LTR) Visa and the Eastern Economic Corridor (EEC) Visa in Thailand:

  LTR Visa:
  Eligibility: Open to foreigners who meet specific criteria, such as having a work permit or being a retiree.
  Benefits:
  Allows long-term residence in Thailand.
  No membership fee.
  Permits work in Thailand.
  Requirements:
  Financial information submission.
  Health insurance with a minimum coverage of USD 50,000 for the visa holder and dependents.
  Duration: Typically 1 year, renewable.
  Cost: Varies based on individual circumstances.

  EEC Visa:
  Eligibility: Primarily for investors and professionals working in the Eastern Economic Corridor (EEC) region.
  Benefits:
  Streamlined application process.
  Fewer conditions compared to LTR visa.
  Privileges related to investment and business activities.
  Requirements:
  Investment or employment in the EEC.
  No health insurance requirement.
  Duration: Linked to the EEC project duration.
  Cost: Varies based on the specific EEC project.

  In summary, the LTR visa is suitable for those who meet the criteria and want to reside in Thailand long-term, while the EEC visa targets investors and professionals in the EEC region. Consider your personal circumstances and goals when choosing between these two options


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website