Het Thaise Department of Disease Control geeft op verzoek een vaccinatiepaspoort af genaamd het ‘COVID-19 CERTIFICATE OF VACCINATION’ zoals gepubliceerd in de Koninklijke Gazet. In dit document staan details over de vaccinaties die je hebt gekregen en die nodig zijn om internationaal te kunnen reizen.

In het bovenstaande plaatje zie je hoe je er aan kunt komen. De kosten bedragen 50 baht.

Je kan daarvoor terecht bij Provincial Public Health Offices in jouw provincie of bij de ziekenjuizen die bevoegd zijn het certificaat af te geven.

Bron: PRD

16 reacties op “Thais Covid-19 vaccinatieboekje verkrijgbaar voor 50 baht”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Mijn vriendin heeft vandaag naar dit nummer gebeld.
  053276364.
  Daar kreeg ze te horen, wanneer ik het bewijs heb van Mc. Cormiek.
  Met dit bewijs daar moet komen, en met mijn paspoort dan vullen zij het in.
  Kan dan over 5 dagen het ophalen
  Hans van Mourik

 2. Rembrand zegt op

  Ik heb mijn twee vaccinates gekregen in het Hua Hin hospital. Ook zij regelen dit vaccin paspoort voor u, alleen weet ik niet of zij dat ook doen voor hen die op een andere locatie gevaccineerd zijn. Het telefoonnummer van het ziekenhuis is 032 523 000 in geval u navraag wilt doen.

  Na ontvangen van de tweede vaccinatie kan bij de receptie dit paspoort worden aangevraagd. Nodig is dan een kopie van de vaccinatiekaart met vermelding van de details van twee vaccinaties en een kopie van uw paspoort. Deze kopieën moeten ondertekend en van uw telefoonnummer voorzien worden. Vervolgens 50 Baht betalen bij loket zeven en alles inleveren bij de receptie. Ik kan het na twee weken ophalen (betaalbewijs meenemen), maar als het eerder komt dan bellen ze u.

 3. Hans van Mourik zegt op

  Mc. Cormiek Changmai, geeft geen covid paspoorten uit.
  Wel bewijs, dat je gevaccineerd en welke.
  Hans van Mourik

 4. eddy zegt op

  Hallo ,waar moet ik in Pattaya gaan om dit bekomen .
  M.v.g. Eddy

  • lenthai zegt op

   ja, dat wil ik ook graag weten, waar in Pattaya?

 5. khun Moo zegt op

  Voor reizen naar Europa heb ik zo mijn twijfels of dit document geaccepteerd wordt.
  nederland werkt met een digitale versie welke gekoppeld is aan je BSN waarbij je de QR code op je smart phone kunt opslaan of kunt printen.
  https://www.nu.nl/coronavaccins/6138024/ministerie-benadrukt-dat-geel-boekje-met-coronavaccinatie-geen-reisbewijs-is.html

 6. Hans van Mourik zegt op

  Als men naar Nederland gaat moet men binnen 48 uur van te voren alijd eerst eenPCR test doen, gevaccineerd of niet, tot nu toe.
  Hans van Mourik

 7. Jacques zegt op

  Ik kreeg in het MedPark ziekenhuis te Bangkok, na 2x pfizer, een A-4 tje (Thailand certificate of covid-19 vaccination), met daarop alle informatie en een QR code. Deze code kan je met een barcodescanner app op je GSM gewoon aflezen en dan krijg je het adres van het ministerie te zien boven in het scherm van je GSM. Ik neem aan dat het adres voor een ieder hetzelfde is in Thailand, want komt van een ministerie en begint met co19cert.moph.go.th/……
  Op deze code (uhrl) klikken en openen met google en dan krijg je je vaccine certificaat te zien van de ministerie of public health. Rechts bovenin het scherm zie je drie stippen onder elkaar en als je daarop klikt dan heb je een mogelijkheid tot verzenden (delen) naar diverse apps, zoals: Whatsapp, Line of Dropbox. Daar is het te bewaren en direct opvraagbaar. Overigens is het papiertjes plakken, of schrijven of eigenhandig veranderingen aanbrengen in een paspoort verboden. Hiermede wordt het paspoort ongeldig. Het is een document dat is afgegeven door de Nederlandse autoriteit en staatseigendom.

  • khun Moo zegt op

   staat het formulier op naam en met vermelding van paspoortnr. ?

   • Jacques zegt op

    Dat klopt het is het officiële Thaise certificaat, dus voorzien van:
    – naam van betrokkene
    – het paspoortnummer
    – de nationaliteit
    – de datums van inentingen
    – tevens waarmede men is ingeënt
    – certificaatnummer
    – de QR code die weer te scannen is en informatie verstrekt van het ziekenhuis etc.

 8. Hans van Mourik zegt op

  De covid paspoort heb ik als backup, heb ook op mijn telefoon de QR code;
  Ben nu nog in thailand het belangrijkste voor mij is,indien ik naar Nederland wil gaan.
  Dat is gevaccineerd, ben ( bewust gekozen die door de EMA zijn goed gekeurd) dat ik PCR moet doen van maximaal 48 uur.
  Als ik in Nederland ben zie ik het wel, hoe daar de regels
  Hans van Mourik

  • khun Moo zegt op

   ter info.

   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/eu-inreisverbod

 9. jacob zegt op

  IK heb een formuliertje gekregen bij de 2e prik. Ook in mijn gele boekje zijn de 2 vaccinaties vermeldt
  Het formuliertje in het gele boekje geniet…

 10. Toine zegt op

  Kan een Thai die 2 Pfizer vaccinaties in Nederland gehad heeft, ook dit officiële document krijgen. Een vriend heeft dit namelijk, maar kan geen QRCODE aanmaken, want hij kan geen DigiD code krijgen als thai staatsburger, die niet in Nederland woont. Hij heeft het gele boekje van Nederland en het bewijs van vaccinatie van de GGD.

  • TheoB zegt op

   Toine,

   Mijn vriendin heeft hetzelfde probleem. Ik ben al sinds haar vaccinatie begin juli bezig om voor haar een officieel bewijs van vaccinatie te krijgen.
   Kort samengevat: vaccin gekregen van de GGD, BSN gekregen na afspraak (duurde minstens 3 weken) bij RNI-loket, DigiD proberen aan te vragen (kan niet), 4x een schriftelijk officieel bewijs aangevraagd op mijn adres (niet gekregen/kan niet).
   Maar ik geef het nog niet op.

   De Nederlandse autoriteiten hebben geen rekening gehouden met de mogelijkheid dat ook niet-EER-burgers met een niet-EER nationaliteit die hier op vakantie zijn een vaccinatie kunnen krijgen.
   Omdat die mensen niet zijn ingeschreven in de BRP kunnen zij geen DigiD aanvragen en dus de CoronaCheck-app niet activeren. Om dezelfde reden kunnen zij ook geen officieel schriftelijk bewijs van vaccinatie krijgen. De Registratiekaart coronavaccinatie die mijn vriendin na vaccinatie kreeg en het ‘gele boekje’ zijn géén officieel bewijs, want erg fraudegevoelig.
   De instanties die daarover gaan (DigiD: 088-1236555; GGD: 088-3550100; CoronaCheck: 0800-1421; Helpdesk vaccinaties: 0800-5090) zijn slecht op de hoogte van dit hiaat.

   Als je hierover verder contact wil hebben: [email protected]

 11. Toine zegt op

  Beste Theo,

  Helemaal juist wat jij beschrijft.
  Al die instanties komen telkens met hetzelfde antwoord. Hij moet een DigiD aanvragen, maar dat kan helemaal niet.
  Ook ik heb geprobeerd om een schriftelijk bewijs te krijgen. Lukt ook niet, want in het RNI register wordt het adres in Nederland niet vastgelegd, maar het adres in Thailand.
  Op dit moment weet ik het ook even niet meer.
  Heb ook de Nederlandse ambassade in Bangkok gemaild.
  Die beweren dat het gele boekje met de vaccinatiebevestiging voldoende is, maar ik heb daar zware twijfels over. Maar niemand die uitsluitsel kan geven.
  Welke instantie kun je nu nog benaderen om dit geregeld
  te krijgen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website