De toeristische sector is blij met het voorgestelde plan van de regering het jaarlijkse Songkran festival toe te staan. Dit kan helpen de economie te stimuleren, maar er zijn wel zorgen over de gezondheidsrisico’s.

Morgen vergadert het CCSA over wat mag en niet mag in de nieuwjaarsvakantie van 10 tot 15 april, zoals het gooien met water, muziekoptredens en schuimparty’s. Intussen treffen ondernemers in steden als Bangkok, Chiang Mai, Khon Kaen, Pattaya  en Phuket al een aantal voorbereidingen.

Een ondernemer van een restaurant aan Khao San Road is blij met de Songkran festiviteiten maar is tegenstander van het gooien met water en het gebruik van talkpoeder omdat feestgangers dan hun mondkapje moeten afdoen en het risico bestaat van besmetting. Hij wil een Songkran op dat op een traditionele wordt gevierd. Dus geen watergevechten maar traditionele rituelen zoals het bewateren van Boeddhabeelden en eer bewijzen aan ouders en grootouders.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 3 votes.
Please wait...

6 reacties op “Thailand worstelt met Songkran feesten vanwege gezondheidsrisico’s”

 1. Willem zegt op

  Gezien de nasleep van de nieuwjaars viering vind ik toestaan van songkran festiviteiten gekkenwerk. Erg onverantwoord.

  Nog 1 Songkran voorzichtig zijn. Een derde lockdown voorkomen. Hopenlijk geeft de vaccinatie in de komende maanden meer bescherming en daarmee meer vrijheden.

 2. John Chiang Rai zegt op

  Als een regering de vaccinatie met Astra Zenica uitsteld,om zeker te zijn dat deze safe is voor de bevolking, dan zou men tenminste ook het Songkran feest,waar uitbundig alcohol gedronken wordt en iedereen de mogelijkheid heeft het virus door het hele land te transporteren,dringend moeten overdenken.
  Eerst vaccinatie spuiten,en volgendjaar weer water spuiten.555

 3. Johnny BG zegt op

  De situatie is niet anders dan een jaar geleden en dus waarom anders denken? Vanwege een punt op de horizon wordt Songkran niet geannuleerd zoals vorig jaar maar het resultaat is hetzelfde.

 4. Patrick zegt op

  Heb ook begrepen dat er 3 extra vrije dagen aan wordt toegevoegd, maar als ik op de kalender kijk zou het in totaal wel zo’n 10 dagen gaat duren.
  het begint op vrijdag 9 april en zal eindigen op zondag 18 april.
  Dat gaat wat worden in het verkeer.

 5. janbeute zegt op

  Heel veel Thai hebben momenteel al veel vrije dagen, doordat ze geen werk meer hebben,
  Eergisteren in het nieuws alhier in Thailand kwamen er nog eens 1300 bij, daar een BH fabriek zijn aktiviteiten verplaatst naar Vietnam.
  Dus vrije dagen nu al in overvloed voor velen.

  Jan Beute

 6. chris zegt op

  Songkran festiviteiten zouden de economie stimuleren? Hoe moet ik dat zien?
  1. er komen voorlopig geen grote drommen buitenlandse toeristen, ook niet voor Songkran naar Thailand;
  2. De Thais zullen net als andere jaren naar hun geboortedorp terugkeren voor Songkran als zij daar al niet zijn vanwege hun werkeloosheid. Dat heeft heel weinig met festiviteiten te maken maar met sociaal gedrag. Ook water gooien heeft daar heel weinig mee te maken.

  Het stimuleren van de economie is dus bijna helemaal het ‘verplaatsen van geld’ van de stadse Thais (die dat niet thuis uitgeven omdat ze niet thuis zijn) naar het platteland. En er gaat wat extra geld naar de benzinepomp, de airline, lokale restaurants en de bier- en whiskybrouwer. En dat is hooguit een dag of 10, dus tijdelijk. Maar echt stimuleren: nee hoor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website