(athurstock / Shutterstock.com)

Winkelcentra, gyms (fitness centra) en pretparken in Thailand mogen weer open als het aantal infecties de komende week laag blijft. 

Gisteren vergaderde het Public Health Emergency Operation Centre met vertegenwoordigers van acht bedrijfsclusters over de volgende fase in de versoepeling van de lockdown,

Het lijkt er op dat ook Thailand meer rekening gaat houden met de economische gevolgen en het toerisme omdat de de bijeenkomst ook werd bijgewoond door vertegenwoordigers het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Toerisme en Sport.

Het overleg resulteerde in een geplande heropening van winkelcentra, restaurants in winkelcentra, gezondheids- en wellnessbedrijven, waaronder spa’s en massagesalons, schoonheidssalons, fitnesscentra en gymzalen, congres- en vergaderlocaties, filmproductielocaties, pretparken en waterparken.

Dr. Suwannachai zei dat de bijeenkomst bedoeld was om meningen van bedrijven te horen en hun bereidheid tot heropening te beoordelen. Hij zei dat de acht type bedrijven belangrijke puzzelstukjes zijn in voor de economie.

Vorige week mochten sommige restaurants, kapperszaken en salons heropenen, wel met stringente gezondheidsmaatregelen om overdracht tussen klanten en werknemers te voorkomen.

Prayut wil dat meer bedrijven op 17 mei kunnen heropenen, om zo het economische perspectief te verbeteren. Thai kunnen dan weer aan de slag in de toeristische sector. Wel zullen de veiligheidsmaatregelen worden gehandhaafd.

China en Zuid-Korea

Het voorstel om China en Zuid-Korea te schrappen van een lijst met “gevaarlijke gebieden”, is uitgesteld. Hier moet eerst een panel van  gezondheidsdeskundigen naar kijken. Dit voorstel was gedaan door minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul tijdens een CCSA-bijeenkomst op donderdag.

CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin zegt daarover dat zelfs als China en Zuid-Korea van de lijst worden geschrapt, dit niet zal leiden tot een toestroom van Chinezen en Zuid-Koreanen en zij een nieuwe infectiegolf zouden kunnen veroorzaken.

“Onze maatregelen blijven hetzelfde. Inkomende commerciële vluchten zijn nog steeds verboden”, zei Dr. Taweesilp. “Bezoekers moeten een fit-to-fly gezondheidscertificaat hebben. Als ze toch naar Thailand komen, moeten ze 14 dagen in quarantaine worden geplaatst bij een staatsinstelling. Dat zal buitenlandse toeristen ervan weerhouden naar Thailand te komen”.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “‘Thailand wil spoedig toeristische attracties gaan heropenen’”

  1. JM zegt op

    Alles openen voor Thais alleen dan?
    Ik zie geen toeristen komen die eerst 14 dagen afgezonderd moeten worden.

  2. Dree zegt op

    Ik woon in Thailand en mis erg de fitness, zwembad en massages wat ze hier nu ook missen aan inkomsten, ik denk dat er genoeg buitenlanders die in Thailand wonen hetzelfde denken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website