Het National Bureau of Agricultural Commodity and Food Standards gaat commerciële kwekerijen van krekels ondersteunen met kennis en advies. Eetbare krekels moeten een belangrijk exportproduct worden. Buitenlandse investeerders zijn geïnteresseerd in krekel boerderijen die exporteren naar de EU, China, de VS en Canada.

Thailand telt nu 20.000 krekel boerderijen, voornamelijk in het Noordoosten en produceert 700 ton insecten per jaar met een waarde van een miljard baht. Enkele importeurs in de EU willen grote orders plaatsen voor diepvries en bewerkte krekels.

EU landen zoals Zwitserland zijn toekomstige markten voor Thailand’s export van eetbare krekels. Sinds 1 januari hanteert de EU een nieuwe strengere eisen voor voedselveiligheid. Thaise krekel boeren, verwerkende bedrijven en exporteurs moeten hun werkwijze nog aanpassen om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website