Thailand wil COVID-19 als een endemische ziekte bestempelen, daarvoor heeft ministerie van Volksgezondheid gesprekken gevoerd met overheidsinstellingen en de industriële, toeristische en commerciële sector.

De minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, zegt dat het samenwerkingsplan erop gericht is medische, economische, sociale en organisatorische normen vast te stellen, die het grote publiek in staat stellen veilig met het virus te leven. Echter, autoriteiten kunnen COVID-19 niet officieel tot endemische ziekte verklaren zonder een officiële classificatie van de Wereldgezondheidsorganisatie.

De minister zegt dat de endemische aanduiding niet betekent dat de ziekte niet langer gevaarlijk is, en voegde eraan toe dat de overheid ervoor moet zorgen dat het zorgstelsel in staat blijft om noodsituaties aan te kunnen.

Dr Kiattiphum Wongrachit, permanent secretaris van Volksgezondheid, laat weten dat het aantal nieuwe gevallen naar verwachting zal blijven dalen. En dat tussen eind mei en juni meer versoepelingen kunnen worden verwacht. Er wordt gekeken of nachtclubs, bars en karaoke-locaties kunnen heropenen. Deze voorstellen zullen eerst definitieve goedkeuring vereisen van het Center for COVID-19 Situatie Administration.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

1 reactie op “Thailand wil Covid-19 als endemische ziekte behandelen”

  1. Johan Massop zegt op

    Anutin heeft ook nog gezegd dat hij wil dat, ook na het uitroepen van de endemische fase, iedereen een mondkapje blijft dragen, zowel binnen als buiten. Hij vindt, in al zijn wijsheid, dat er van bovenaf controle uitgeoefend moet worden op het gedrag van het volk, want die zouden anders maar onverantwoord te werk gaan, de farangs voorop uiteraard. Dan kan Anutin een serieuze herstart van het toerisme voorlopig wel vergeten. In 35 graden met een mondkapje op lekker een wandelingetje maken of op het strand zitten is niet wat de meeste mensen ervaren als het echte vakantiegevoel….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website