Het kan nog wel eens lang gaan duren voordat toeristen uit Belgie en Nederland weer naar Thailand kunnen reizen. De Thaise regering is van plan om alleen reizigers toe te staan uit landen waarmee zij een overeenkomst hebben gesloten. 

De regering wil drempels hanteren door middel van bilaterale overeenkomsten om zo het coronavirus onder controle te houden wanneer de grenzen van Thailand worden heropend.

“Zodra de situatie verbetert, staan ​​we reizen toe tussen landen waarmee we een overeenkomst hebben gesloten,” zei premier Prayut Chan-o-cha dinsdag in een briefing in Bangkok, dergelijk overeenkomsten zijn overigen nog niet gesloten.

Voor Thailand geldt nu een inreisverbod tot 30 juni. Wel is er sprake van een afschaling van de maatregelen en ambetenaren keijken hoe ze het toerisme weer op gang kunnen helpen om zo een economische crisis te bestrijden. Toch zullen de grenzen niet worden opengegooid.

“Er zal geen sprake zijn van vrij verkeer omdat we geen nieuwe uitbraak willen. Dat zou het toerisme nog meer schaden”, aldus generaal Prayut.

Bron: Bangkok Post

55 reacties op “‘Thailand wil alleen toeristen toestaan uit landen waar zij een een overeenkomst hebben’”

 1. De kans is groot dat de Aziaten (Chinezen, Koreanen, Japanners, etc.) dan voor zullen gaan. Ik vrees dat Belgen en Nederlanders een vakantie naar Thailand deze zomer wel op hun buik kunnen schrijven.

  • Marc zegt op

   Waarom? Vele van de pensionado’s blijven langer dan een Chinees die met een goedkoop reisje drie dagen komt. dat zullen de Thai toch echt ook wel weten.
   En wat zijn de criteria voor de “OVEREENKOMST”? Dat wordt niet vermeld in dit artikel, maar is wel cruciaal.

   • Joop zegt op

    Mee eens; aan die Chinezen verdienen de Thai weinig tot niets. Ik denk echter dat Thailand om geopolitieke redenen toch de voorkeur zal geven aan Chinezen boven Europeanen. Jammer voor ons, maar dat is de harde realiteit.

    • Ger-Korat zegt op

     Denk het niet. Met de problemen in de visserij waarbij Thailand zich moest schikken in de vereisten van Europa en de VS heeft men forse ingrepen gedaan en schepen vastgelegd en wetten aangenomen om maar zeker te stellen dat de export, slechts een paar miljard Euro, veilig werd gesteld, Als je kijkt naar het toerisme heb je het over tientallen miljarden Euro´s en veel werkgelegenheid, las dat er nu al 1,5 miljoen van de 2,9 miljoen arbeiders in het toerisme werkloos zijn geraakt, laat staan misschien over een maand nog wel veel meer en daarnaast ook velen welke indirekt afhankelijk zijn van het toerisme. Het financiële belang is te groot en de werkgelegenheid eveneens en als deze sektor zich gaat roeren dan krijg je wel de veranderingen. De Chinezen maken maar een kwart van de bezoekers uit en zijn veelal op reis met een groep en zoals men nog wel eens verkondigd gaat veel van de opbrengsten van dit Chinees toerisme terug naar China en heeft Thailand er niet zoveel aan. Heb het zelf ook wel eens gezegd in dit blog dat je heel Suvarnabhumi Airport gelijk permanent kunt sluiten en dat is zeker van toepassing als er slechts wat Chinezen en nog wat andere Aziatische knuffeltoeristen komen. En idem Phuket kan men terug naar de visserij en Samui terug naar kokosnoot plukken etc. Wacht een maand of 2 totdat de financiële catastrofe duidelijk is. Wat men eerder deed om maar meer toeristen te trekken zal men straks ook doen, alleen met de covid is het nog even afwachten totdat het geld van de regering op is, binnenkort moet men weer een begroting. Dat het geld nu al op is zie je bijvoorbeeld al met de ondergang van Thai Airways waarbij diverse landen hun (trots) vliegmaatschappijen gelijk financieel ondersteunden terwijl Thailand er het geld niet voor heeft en het maar laat aanmodderen met een bankroet op stapel als vervolg op de uitstel van betaling welke ze nu hebben. Kwestie van tijd zeg ik en je bent weer de geachte toerist want brengt centjes binnen, Aziatisch of Westers centjes maken niet uit want geld is geld.

  • teun zegt op

   Ik denk, Peter, dat toeristen vanuit EU en ook uit VS deze zomer sowieso toch al niet naar Thailand komen. Ver van huis en onzekerheid over gevolgen bij opnieuw uitbreken corona.
   Dus het zal hooguit een extra drempel vormen om niet naar Thailand te gaan.

  • marcello zegt op

   en zo helpen de thai hun eigen economie om zeep. Ze zullen er wel achter komen dat het toerisme zo belangrijk voor hun is.

 2. Bert zegt op

  Vakantie heb ik begrip voor, maar hoe zit het met degenen die er wonen (al dan niet met gezin).
  Dit is makkelijk aan te tonen middels de visa in het paspoort.

  • Joop zegt op

   Dat zal de Thai weinig kunnen schelen. Hier ligt een taak voor onze ambassadeur, maar die spant zich waarschijnlijk alleen maar in voor bedrijven en niet voor gewone burgers met een gezin in Thailand.

  • chris zegt op

   Tja, zo gemakkelijk is het niet hoor. De wereld is ingewikkelder dan je denkt.
   Wat te denken van de Nederlanders die hier maar 180 dagen ‘wonen’ (al dan niet met hun Thaise familie) die gebruik willen blijven maken van sociale voorzieningen en verzekeringen in het vaderland?
   Wat te denken van Nederlanders die op en neer reizen tussen Thailand en het vaderland voor zakelijke en/of persoonlijke redenen en nog steeds veel belangen hebben in het vaderland, zoals een huis en/of een part-time baan?
   Wat te denken van de Nederlanders die in het vaderland werken en hier een Thaise familie hebben en hier een paar keer per jaar komen en dan enkele weken blijven of zolang hun werk(gever) dat toelaat?
   Ik denk zelf dat de Nederlanders die hier 365 dagen per jaar wonen (en al jaren achter elkaar) en nu min of meer vastzitten in Nederland (omdat men er bij toeval was toen de grenzen dicht gingen) een grote minderheid is.

 3. Dennis zegt op

  Misschien dat het nu dan tijd wordt in overweging te nemen om Thailand maar eens over te slaan als vakantieland of als land waar je langere tijd wilt verblijven. Uit zoveel berichten blijkt dat Thailand onwillig staat tegenover westerse toeristen. Eerder hadden we allerlei TM-toestanden, extra-richtlijnen aangaande ziektekostenverzekeringen, afwijzende uitspraken van een minister, en n u dit weer. Dat ze het bekijken!

  • geert zegt op

   Het mag toch al langer duidelijk zijn dat westerse toeristen niet meer gewenst zijn in Thailand.
   De immigratieregels werden al strenger gemaakt onder deze regering, de recente uitspraken van minister Anutin over de westerse toeristen etc…
   Het is duidelijk dat Thailand zich meer concentreert op Aziatische toeristen, de focus ligt op rijke Chinezen en Japanners.

   Gegroet,

   • Mike A zegt op

    Sorry al dat onzin gedoe over de visa’s altijd, de regels zijn al jaren hetzelfde. 800k op de bank of de helft indien getrouwd en de visa aanvraag is klaar in 5 minuten.
    Anutin is een racistische idioot, daar zijn er wel meer van in Thailand helaas, maar ze hebben geen invloed op het beleid.

  • Hans zegt op

   als ik naarNederland / Belgie reis en mijn wederhelft gaat mee heeft ze een visum nodig. 1 van de eisen is al JAREN dat ze een reis/ziektekosten verzekering heeft bij een door de overheid goedgekeurde maatschappij.

   kan iemand mij eens duidelijk uitleggen waarom het zo vreemd is dat buitenlanders die naar Thailand reizen deftig verzekerd dienen te zijn?

   ik ben te dom om dit zelf te begrijpen, of ik ben de enige die ziet met welke regelmaat er crowdfunding akties opgezet worden om idioten die zonder fatsoenlijke verzekering in het buitenland (niet alleen Thailand dus) in de problemen raken als gevolg van ziekte of ongeval.

   • Rob V. zegt op

    De Europese Commissie was van plan de verzekeringsplicht voor visumhouders te schrappen. Onder druk van diverse lidstaten is deze plicht in stand gehouden. Het hoe en wat rondom wel of niet schrappen weet ik niet meer. Za iets zijn geweest met minder papierrompslomp en hoe te onderscheiden wie vanuit eigen land al een goede verzekering heeft die ook in het buitenland dekt (en dus geen aparte verzekering af wil sluiten en daardoor dubbel verzekerd is) tegenover mensen die wel zo stom zijn om onverzekerd op reis te gaan.

    Een verzekering eisen is dan ook geen slecht idee, het lastige is hoe te controleren of iemand afdoende verzekerd is zonder dat OF de autoriteiten van alle landen ter wereld allerlei verzekeringen van reizigers moeten kunnen inschatten op waarde OF de reiziger een extra (dus dubbele) verzekering af te doen sluiten voordat men het land binnen mag.

    Over en weer afspraken maken is verdraaid complex, zoiets kan jaren duren en dan nog kunnen allerlei persoonlijke situaties niet meegenomen worden. Dus zullen er altijd wel mensen benadeeld worden of een oneerlijk voordeel krijgen in de ogen van een ander.

    Archief: Over vervallen van het schrappen voor een medische reisverzekering naar Europa:
    https://www.thailandblog.nl/achtergrond/nieuwe-schengen-regels-mogelijk-niet-zo-flexibel-als-eerder-aangekondigd/

 4. Cornelis zegt op

  Wat zou zo’n overeenkomst dan moeten inhouden: zou men daar al over nagedacht hebben?
  Een overeenkomst sluit je ook niet in een paar dagen of weken/maanden af – misschien wel wat Thailand betreft maar wat een democratisch land betreft ligt het qua besluitvorming toch iets anders, vrees ik.

  • Ze willen een dergelijke overeenkomst natuurlijk alleen aangaan met landen waar geen besmettingen meer zijn of er worden allerlei voorwaarden gesteld zoal corona-vrij verklaring, etc..

 5. Maikel zegt op

  Het zou heel erg zuur zijn als dit door gaat.
  Mijn indruk is dat de regering niet kijkt naar de mensen die graag hun familie weer willen zien. Echtgenoten die al maanden zitten te wachten om hun partners weer te zien.
  Families die uit elkaar gerukt zijn.
  Expats die niet meer naar “hun” huis/appartement kunnen, en nu niet meer kunnen rondkomen omdat ze verplicht in Nederland moeten blijven en geen enkele hoop hebben om snel weer uit deze situatie te komen.

  Ikzelf heb mijn vrouw al 1 jaar niet meer aangeraakt, we hebben tickets geboekt in februari, en zouden/zullen 24 Juli gaan…. We hebben gelukkig contact via Line, en snap ik ook dat er voorzichtig gedaan moet worden, maar om het land zo dicht te laten en dan alleen mensen toelaten die een overeenkomst hebben met Thailand is niet eerlijk.

  Hopelijk zal het toch anders besloten worden.

  • geert zegt op

   Ik begrijp je volkomen maar daar trekt deze regering zich niets van aan. Ze richten zich meer op Aziatische toeristen en willen af van de Westerse.

   • Ger-Korat zegt op

    Misschien kan de ambassade deze groep helpen. De Thai met een verblijfsvergunning kunnen wel reizen naar hun woonland Nederland, bijvoorbeeld om naar hun huis of familie in Nederland te gaan. Als er dan een overeenkomst zou komen dan graag dit mee laten wegen want een Nederlander met een verblijfsvergunning voor Thailand vanwege of familie of huis in Thailand, mag niet naar Thailand. Het is zelfs zo dat een geldige verblijfsvergunning (en met eventueel een jaarlijkse verlenging) in de maanden dat nu een inreisverbod voor buitenlanders geldt kan vervallen alleen omdat men vanuit het buitenland niet om een verlenging in Thailand kan vragen.

    • Rob V. zegt op

     Er is maar een handjevol witneuzen met verblijfsvergunning (permanent residency). De meeste hebben de een of de andere non-immigrant status. Lijkt er op dat naast diplomaten en buitenlanders met een werkvergunning overige witneuzen (die met PR status) vergeten zijn?

     Maar mensen met PR hoeven toch geen jaarlijkse verlenging te doen etc. ? Snap alleen dat re-entry permit niet bij PR. Beetje vreemd dat als je officieel immigrant bent je een vergunning moet vragen als je het land in het uit wil. Stel je voor dat een Thai met verblijfsvergunning elke keer langs de IND moet als men Europa verlaat…

     https://immigrationbangkok.com/thai-permanent-residence-visa/

     • Ger-Korat zegt op

      Waar ik naar kijk de grote groep buitenlanders in Thailand met een non-immigrant verblijfstatus ( en de daarbij behorende jaarlijkse verlenging ) welke om diverse redenen tijdelijk zich buiten Thailand hebben begeven. Voor bijvoorbeeld een korte vakantie of familiebezoek of wat in mijn geval ook nog eens tijdelijk werkzaamheden buiten Thailand. Je zal maar een dringende reden hebben bijvoorbeeld een overlijden en dan even weg zijn en als gevolg daarvan langdurig niet meer terug kunnen keren naar familie, huis en haar en je leven in Thailand.

 6. Jef zegt op

  Hoe gaan ze de schade die de toerisme sector op zijn knieen kreeg terug leefbaar maken. ?
  Wat met de miljoenen Thai die geen dak meer boven hun hoofd hebben omdat ze hun huur niet meer kunnen betalen. ?
  Wat met de jongeren die hun schoolgeld niet meer kunnen betalen. ??
  Gooi de grenzen open met bepaalde strenge regels ( afstand, mondmasker, geen te grote groepen ).
  De gewone man in Thailand heeft toeristen nodig, hoe meer hoe liever.

 7. Wijnschenk zegt op

  Echt een betrouwbaar land china….
  Dus gauw open gooien voor chinezen
  Money money money!!

  • HansNL zegt op

   Maar natuurlijk zijn toeristen en anderen uit China meer welkom als westerse toeristen.
   Niet echt om het geld maar omdat de Thaise machthebbers ook………….

   • chris zegt op

    In Nederland gaat de toeristische sector zich allereerst richten op de buurlanden omdat dit ook de grootste groep toeristen zijn. In Thailand richt men zich op de Chinezen omdat dit…..jawel de grootste groep toeristen is. Ik zie het verschil niet.
    De Nederlander die naar Thailand wil en dit niet leuk vindt is precies hetzelfde als de Amerikaan die graag naar Nederland wil.

    • Ger-Korat zegt op

     Je kunt het allemaal wel prima vinden, maar stel dat je vanwege een dringende reden naar Nederland moet. Zodra je in Nederland bent en je plant dit slechts voor stel een paar weken, wordt de mogelijkheid geblokkeerd om terug te keren naar Thailand. En ja ook al heb je een werkvergunning krijg je toch nog geen inreistoestemming want ik heb nog niet gelezen dat er al mensen met een workpermit zijn terug gekomen in Thailand. In China bijvoorbeeld wel, las een artikel in de media over 2000 gestrande Duitsers welke werkzaam zijn in China en nu mogen terugkeren naar hun woonland China.

 8. R.Kooijmans zegt op

  heb de gok genomen en een ticket geboekt voor begin september, fingers crossed.

 9. Jan zegt op

  Tja in de landen waar ze een overeenkomst mee hebben zijn dus geen besmettingsgevallen. Vreemde maatregel hoor.

 10. Thaiaddict73 zegt op

  Nou laten we hopen voor mij en andere, het begin oktober dit jaar voor de reizigers uit Nederland en België wel toegelaten word. Zo niet kun je hopelijk uitwijken naar buurlanden. Ik zelf heb daarom tot heden nog geen hotelboeking gedaan. En route wijziging van vliegticket zou wel mogelijk moeten zijn.

  Tja mocht er ook in buurlanden geen optie zijn. Dan is het jammer, maar begrijpelijk.

 11. Joseph zegt op

  Laat die generaal dat maar lekker doen. De wereld is groter dan Thailand en omliggende landen zoals Vietnam en Cambodja spinnen er dan wel garen bij. En … als je er geweest bent staan ze wellicht hoger op je vakantielijst dan Thailand.

  • Stu zegt op

   Inderdaad. Cambodia heeft de grens geopend voor de zes landen die geweigerd werden (incl. the U.S., Spanje en Italie). Quarantine vereiste zal internationale reizigers terughouden, maar zodra dat uitkomt zullen ze het wel aanpassen.

   tps://www.voacambodia.com/a/cambodia-lifts-travel-ban-on-six-countries-including-the-u-s-/5429648.html

 12. Erik zegt op

  “Once the situation improves, we’ll allow travel between countries that we have an agreement with,” staat er en daar kun je alle kanten mee uit. Maar een overeenkomst tussen landen, wat gaat dat inhouden?

  1. Zeg dat Duitsland verklaart alleen Duitsers te laten opstappen op Duitse luchthavens (nou ja, behalve de luchthaven van München dan….). Dat botst met EU regels en lijkt me niet houdbaar dus dat komt er niet van.

  2. Zeg dat Duitsland verklaart alleen reizigers met een doktersbriefje te laten instappen op de vlucht naar Bangkok. Dat lijkt me wel houdbaar en dan kunnen ‘wij’ ook naar Bangkok. Dan is er ook geen bezwaar dat andere landen die overeenkomst sluiten vooral vanwege het belang van de eigen luchtvaart.

  Maar wat er zwaar onder lijdt is de toerismesector en de economie van Thailand. Dan snijdt men in de eigen vingers wat toerisme betreft en verliest ‘Swampie’ zijn status van regionale hub.

  Maar ‘This is Thailand’! Gaan de toeristen massaal naar de buurlanden dan trekt men snel de keutel weer in, reken maar. Het is als immer hapsnap beleid…… Hoeveel plannen hebben we de laatste tien jaar al niet gelezen over de zorgpolis voor toeristen? Ook daar kom echt geen eind aan.

 13. Max zegt op

  Ik had mijn zinnen gezet op Thailand, om daar de komende jaren te gaan verblijven. Door al dit negatieve gedoe om het land te kunnen binnengaan in 2020 ga ik mijn plannen wijzigen. De generaals en hun onverklaarbare standpunten jegens Europese toeristen, daar ben ik helemaal klaar mee.

 14. Donny zegt op

  Ik had vorig jaar al tickets geboekt voor half oktober omdat we eind oktober willen trouwen in Phuket.
  Hopelijk gaat dat lukken. Is er nog een plek om info te krijgen over reizen naar phuket de aankomende tijden.
  Alvast bedankt.

 15. GeertP zegt op

  Hoewel het mij ook direct raakt heb ik wel begrip voor de maatregel.
  Na alle offers die gebracht zijn in Nederland zou het niet erg slim zijn om reizigers uit bijvoorbeeld Brazilië of de USA toe te laten.

  We moeten gewoon nog even geduld hebben,ik ben er van overtuigd dat het niet meer lang gaat duren.

 16. jef zegt op

  nog even en thailand is een provincie van china,china is overbevolkt ,steden bouwen voor de nieuwkomers im thailand ,net als in cambodja en andere plaatsen

 17. sjeng zegt op

  Dit is toch een terechte maatregel. Ik heb hier NIEMAND gehoord toen de melding kwam dat als je naar: GB wil je nu nog steeds 2 wkn in quarantine moet, toen Griekenland melde dat alleen mensen uit veilige landen binnen mochten ..heb ik niemand gehoord….In ik weet niet hoeveel landen mag nog geen enkele buitenlander binnen….en wéér hoor ik niemand. Maar nu de Thaise regering eenzelfde maatregel neemt komt de zoals gewoonlijk weer selectieve verontwaardiging in een razend tempo bovendrijven. Ja ja dat magische Nederlandse vingertje….top reacties weer. Wat zal het heerlijk rustig worden als ik dat zo hier lees.

  • RonnyLatYa zegt op

   Omdat dit blog over Thailand gaat en niet over Griekenland, GB, etc….?
   De kans dat je op Nederlandstalige blogs over Griekenland niets zal lezen over de Thaise maatregelen is vrij groot denk ik.

   Langs de andere kant maakt het mij ook niet uit of iemand nog naar Thailand wil komen of niet.
   Ik lees altijd wel het dreigement om het niet te doen, dikwijls jarenlang en door dezelfde personen… doe het dan denk ik dan en zeur er geen jaren over….

   • RonnyLatYa zegt op

    Langs de andere kant hoop ik natuurlijk dat men in de eerste rekening houdt met al diegene die in Thailand wel belangen hebben, in de eerste plaats familiale en men die personen alvast de kans geeft om snel terug te keren naar hun familie, partner of woonplaats.

    Dat men de doorsnee toerist en vooral massa toerisme voorzichtiger weer gaat toelaten, rekening houdende met de vertrekplaats en de toestand op dat moment in dat land , kan ik begrip voor opbrengen.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja beste Sjang, je kunt nog altijd naar de UK reizen en dan 14 dagen in je eigen huis aldaar in quarantaine. Er is geen verbod op reizen voor Nederlanders naar de UK. Idem Griekenland overwoog om geen Nederlanders toe te laten maar dat is binnen de EU niet houdbaar. Er is maar 1 land welke geen Nederlanders toelaat en dat is Denemarken en dat is vreemd want Zweden met een grotere corona-impact laten ze wel toe. In heel Europa gaan de onderlinge grenzen open en binnen kort ook voor de toeristen, zelfs in Italië. Tussen Nederland en Duitsland is deze nooit dicht geweest en zo zie je maar wie de hoeders van de EU zijn. Binnen kort tijd zijn alle reisbeperkingen binnen de vele landen van de EU grotendeels opgeheven en waarom zou je dan moeten protesteren; de reisbeperkingen golden slechts voor een paar maanden in de EU terwijl die voor Thailand onzeker zijn hoe lang ze gaan duren. Maar nu lees dat Cambodia al open gaat (zie de reactie van Stu hierboven ) zal Thailand niet achter willen blijven.

 18. Christiaan zegt op

  Ik zou in mei op vakantie naar Nederland gaan. Maar heb wegens de verwachtte beperkingen en met name voor de terugreis die reis geannuleerd. Ik kreeg van de KLM een voucher. Ik had de stille hoop, dat ik wellicht toch nog in september kon gaan, maar dat is ook vrijwel zeker onmogelijk. Ik schat in, dat wellicht volgend jaar september misschien mogelijk zal zijn.
  Ik ben geen pessimist, maar reken op een toename van besmettingen in Nederland na september en dus een langdurige uitsluiting van reizen naar Thailand vanuit Nederland of dusdanige beperkingen, dan mij het vakantieplezier dan wel over is.

 19. KhunFred zegt op

  Ik heb er begrip voor dat men voorzichtig is, maar men kan vanuit het land van vertrek als eis stellen dat men een aantal keren getest wordt. Een toerist kan ook in Thailand het virus oplopen door derden.
  Pure discriminatie.
  Hoe moet het met die mensen die hier al jaren wonen, samenwonen of getrouwd zijn en gedwongen door de pandemie in Europa geen kant op kunnen.
  Misschien wel heel lang moeten wachten om terug te keren naar Thailand.
  Welke westerling wil dan eigenlijk nog geld uitgeven en vakantie vieren in Thailand.
  Zodra het kan ga ik in de omringende landen op vakantie en kijken waar ik mij meer thuis voel en écht welkom ben.

 20. Alex zegt op

  Ik zelf heb een ticket voor 23 juli en heb een huis in bangkok hoop toch wel dat dit doorgaat vlieg met eva airlines

 21. Arie zegt op

  Nou wij hebben onze reis weer geboekt voor december 2020 we moeten er maar vanuit gaan dat in Thailand de Nederlanders weer welkom zijn.

 22. Jacky vanitterbeek zegt op

  Ik vertrek normaal 12 juli met thai airways gaat dat lukken denken jullie op voorwaarden geen 14 quarantaine en ook niet in terug te komen naar België ????

 23. Ronny zegt op

  Chinezen naar Thailand, daar zullen ze niet veel aan winnen. Er zijn vele klachten van Thai over Chinese toeristen. Ze hebben hun eigen winkels en winkelpersoneel, eigen busbedrijven, eigen reisorganisaties met eigen personeel. En stoppen met de autobussen aan een parking gaan ze allemaal gratis naar het toilet , maar een versnapering kopen in de Thaise winkel op de parking, totaal niets. Veel klachten daarvan.

  • chris zegt op

   beste Ronny,
   Er zijn verschillende categorieen Chinezen die naar Thaiand komen. Naast de door jou genoemde is er een groeiende groep rijke Chinezen, die veel besteden in Thailand, met name aan juwelen en inde luxe shopping malls. Die zijn goedkoper dan in HongKong. En de grootste groep kopers van nieuwe appartementen in Bangkok zijn de Chinezen.
   En wie weet komen er meer HongKong Chinezen alsvaste bewoners naar Thailand als de situatie daar te hachelijk wordt.

  • Danzig zegt op

   Er komen tegenwoordig steeds meer FIT-Chinezen als toerist naar Thailand. Dat is precies de groep waar de Thaise overheid op inzet. Die “zero dollar”-tours zijn al grotendeels aangepakt.

 24. Jacky zegt op

  lekker naar Vietnam, Cambodja, life goes on you know. Zanikken hier heeft geen zin, daar luistert geen Thai naar

 25. Arjan zegt op

  Ook geboekt 12 juli vanuit Brussel. We wachten het maar af.

 26. Beke1958 zegt op

  Met een overeenkomst wordt bedoeld , een bilaterale overeenkomst , wat betekend een tweezijdige overeenkomst van beide landen . VB: Thailand – België . Bij die overeenkomst zit ook , dat je ziekte – of hospitalisatieverzekering dan ook geldig is in Thailand . Daarmee wordt bedoeld dat het 3de betalingssysteem dan ook geldig is als in je thuisland , dat je dan bij een hospitalisatie juist de opleg moet betalen en niet de volledige som. Deze wordt dan doorgestuurd naar je hospitalisatieverzekering . Dat is wat Thailand wil , dat je zeer goed verzekerd vanuit je thuisland , Thailand binnenkomt . Voordeel daarvan is , dat je geen ziekte – of hospitalisatieverzekering (all-in) in het reisbureau of in Thailand ( gepensioneerden ) , moet afsluiten .
  NB. :
  Ben zelf aanwezig geweest op de Vlaamse club Pattaya , waar de ambassadeur aanwezig was . Hij wist ons te vertellen dat ze daar mee bezig zijn voor die overeenkomst en zodoende ook de verzekering die dan zou kunnen gebruikt worden van het thuisland .

 27. carlo zegt op

  Het is wel zo dat de Belgische mutualiteiten niet tussenkomen indien je als Belg ziek wordt in Thailand, omdat er geen bilateraal akkoord is over die ziektekosten.
  Via een aparte bijkomende verzekering kan men dit oplossen. Maar nu met die Corona zal zo een verzekering stukken van mensen kosten.

 28. will zegt op

  Moderator: Onleesbaar door het ontbreken of verkeerd gebruik van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.

 29. Rony De Sutter zegt op

  De Chinezen als de Redders van Thailand, dolletjes…..Alsof het recente corona-virus (alsook alle vorige griep- en andere virussen meestal) niet uit….China komen ! Meer nog, een nieuwe uitbraak is er al in China, in afwachting van een nieuw (nog dodelijker) virus ? Daarbij is er nog het feit dat de Chinese regering/partij/dictatuur niet bepaald scheutig is met informatie om het zacht uit te drukken….Was ze dat wel geweest hadden we hier een maand extra tijd gehad om ons voor te bereiden en waren er 100.000-en doden minder geweest in het Westen en elders. Ja, dat heeft men met dictatoriale regimes, zoals bv in 1985 met de kernramp in Tsjernobyl en de misdadige regering in Rusland, ach ’t zijn allemaal dezelfde motherfuckers, overal, en Jan Modaal betaalt het gelag, ook overal. Bon, een corona-vrije toekomst gewenst aan ieder, want het is géén ‘griepje’, wie op de intensive care geraakt, of in een kunstmatige coma, beleeft een ware hel, ook als hij/zij het overleeft, de revalidatie…. pure horror (eerdaags nog gezien op de Ned. TV). Terwijl sommigen (vooral kinderen) niks merken van besmetting of ongemak, vreemd genoeg. Medicatie nihil, vaccin idem, kan nog duren tot eind 2021…. En wie komt er primair voor in aanmerking ? Misschien die russische miljardair die een beademingstoestel voor zichzelf opkocht als voorzorg ? Pfff, ik ga een slaappil nemen denk ik, en eentje tegen de hoge bloeddruk. Live matters;-).

 30. Jan zegt op

  Op het Cambodia expat forum kwam ik dit te volgen document tegen om te kunnen reizen naar Chiang Mai.

  https://cambodiaexpatsonline.com/post427215.html?sid=d5b8714e6952d6d5af7736b0dba17a08#p427215

  Ik heb tickets voor 06 augustus en wacht nog twee weken op een eventuele positieve wending anders dien ik een verzoek tot refund in bij Finnair. Ik vind Thailand prachtig en draag de Thais een warm hart toe maar met dit soort onzin ben ik wel klaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website