Volgens de minister van Toerisme Phiphat Ratchakitprakarn wil Thailand het toerisme ‘resetten’ en af van het massatoerisme. Het land wil vooral de hogere klasse toeristen ontvangen die op zoek zijn naar veiligheid.

De pandemie biedt de mogelijkheid om de sector, die afhankelijk was geworden van Chinese groepen en backpackers, te resetten, zei hij in een interview met Bloomberg News.

Zodra de landsgrenzen zijn heropend en er overeenstemming is bereikt met veilige landen, zullen de marketinginspanningen gericht zijn op rijkere mensen die een vakantie willen met minimale risico’s.

De regering zal in eerste instantie een klein aantal aankomsten toestaan, zoals zakenmensen en medische toeristen. De volgende stap is om zich te richten op toeristen voor de luxe resorts op de eilanden Phuket, Samui, Phangan en Phi Phi, aldus de minister. Phuket is daarbij een goed voorbeeld omdat het over alle benodigde faciliteiten beschikt. Van toeristen wordt verlangd dat ze Covid-19 test ondergaan voordat ze op reis gaan en bij aankomst. Het moet dan gaan om toeristen die een vakantie-eiland kiezen en daar voor een minimale periode blijven.

Deze hogere klasse toeristen mogen zich vrij op het eiland bewegen en mogen pas naar andere bestemmingen in Thailand reizen zodra er 14 dagen zijn verstreken. Thailand verwacht tijdens de wintermaanden november-februari toeristen uit Europa en Amerika te kunnen interesseren omdat die dan op zoek zijn naar een warm klimaat, zei Phiphat.

De eerste overeenkomsten met veilige landen zoals Japan en Australië, zullen waarschijnlijk pas in augustus klaar zijn, zei Phiphat. Thailand overweegt ook bezoekers uit specifieke Chinese steden en provincies toe te laten, zei hij.

Het doel is dat Thailand dit jaar 10 miljoen buitenlandse aankomsten gaat realiseren – een kwart van het totaal van 2019 – zei Phiphat. De totale inkomsten uit toerisme worden dit jaar geraamd op 1,23 biljoen baht (US $ 39,6 miljard), een daling van 59% ten opzichte van vorig jaar.

De toeristische sector zal in 2020 ongeveer 6% van het bruto binnenlands product vertegenwoordigen, vergeleken met 18% vorig jaar, zei Phiphat. Het gebrek aan reizigers is een reden waarom de economie van Thailand dit jaar naar verwachting met maar liefst 6% zal krimpen.

Phiphat zegt dat Thailand de crisis ziet als een kans om de problemen aan te pakken die vóór de pandemie bestonden, zoals overvolle stranden, tempels en aantasting van het milieu.

No votes yet.
Please wait...

57 reacties op “Thailand wil af van het massatoerisme en richt zich op de ‘betere’ toerist”

 1. Johan Notermans zegt op

  Ja, ze zijn goed bezig. In de wandelgangen vernam ik dat de Thaise ambassade al een stand heeft gehuurd op de miljonairs fair in de RAI te Amsterdam. Denk dat het binnenkort dan druk gaat worden met al die miljonairs die hier in Thailand hun zwaar verdiende geld met bakken komen uitgeven.

 2. David.H. zegt op

  Allemaal mooie plannen, maar uitvoerbaar?

  Wel voorlopig wel als lapmiddel wegens de beperking van massa toerisme misschien , maar wat gaan ze als oplossing bieden voor de massa Isaanse bevolking en Noord Thailand die van die massa touristen voorheen konden bestaan , gaan ze die allemaal kunnen tewerkstellen in die dure resorts ….? Een klein deel wel ws. maar als men op een elite mikt als inkomsten moet men wel realiseren dat een elite altijd een kleine minderheidsgroep is .

  Ik denk dat dit plan wel eens zou kunnen uitmonden in grote ontevredenheid van de Thaise massa bevolking , met kwade gevolgen vandien . De emmer loopt ooit wel eens over !

  Denk dat deze minister toch eens even een zakcalculator moet kopen , en gebruiken

  • Bert zegt op

   Breng de betere toerist naar de Isaan. De Isaan heeft veel te bieden: nationale parken, de Mekong, het ongerepte boerenleven met waterbuffels in de moerassen en bijzondere monumenten uit de rijke Khmer-periode . Er zijn daar al uitstekende resorts die zich niet richten op het massatoerisme met lallen en brallen, maar reizigers met interesse en respect. Creëer werkgelegenheid in het kleinschalige- en ecotoerisme in de Isaan, zodat de jonge vrouwen uit vooral de provincies Buriram en Sisaket niet meer naar Pattaya moeten voor een vernederende baan in de sexindustrie en daar onder erbarmelijke omstandigheden moeten wonen en recentelijk door Corona in de goot en in de bedelstaf zijn beland.

   • ruud zegt op

    Het is al lang geleden, dat ik een buffel in het dorp heb gezien.
    Ik zie wel veel witte koeien en kleine machines om het land om te ploegen.

  • Stefaan zegt op

   Uitvoerbaar vanuit standpunt van regering die neerziet op het gepeupel (van binnen- en buitenland). Het zal hen worst wezen dat de lokale bevolking geen graantje meer kan meepikken van backpackers en gemiddelde toeristen. Ze richten zich op de rijke toerist om de geldstromen te kanaliseren naar Thaise investeerders / rijke families.

 3. GeertP zegt op

  Prachtige plannen allemaal,gelukkig is de houdbaarheids datum van sommige regeringen al verstreken.

 4. KeesPattaya zegt op

  555. Ja , die “betere” toerist zal ongetwijfeld in duurdere hotels verblijven dan de 2 week miljonair. Maar ze zijn niet voor niks zo rijk geworden en gooien hun geld absoluut niet over de balk. In tegenstelling tot de 2 week miljonair die zijn geld graag besteed aan drank en vrouwen en op zo`n manier veel meer baht uitgeeft dan die “betere” toerist. En daarbij zijn er veel “gewone” toeristen die de bardames sponsoren als ze weer in hun thuisland zijn. Dat zie ik die “betere” toerist niet doen !.

 5. Hammus zegt op

  Vanwege de vele corona-perikelen zal er vanuit de EU en de VS komende seizoenen nog niet zo veel animo zijn om verder en buiten de continentsgrenzen een vakantiebestemming te zoeken. Daarmee is het contingent westerse toerist al beperkt.
  Daarnaast lukt het Thailand niet in te zetten op resorts met meer kwaliteit en luxe zoals op de Maladiven en de Seychellen, eenvoudigweg vanwege een tekort aan deze. Australië heeft hun eigen Whitsundayislands, en de VS hebben Hawaï nog. Om Phuket, PHI Phi of Samui naar dat niveau op te schalen zijn vele jaren in de toekomst nodig.
  In het verleden heeft Thailand zich geprofileerd als goedkoop backpackland, met een nog goedkopere “adults only”-imago, en concurreerde het land met het all-inclusive aanbod van Bali, Alanya en de Spaanse Costa’s.
  Wil Thailand dit alles achterwege laten zal jaarlijks met grote begrotingstekorten moeten worden afgerekend.
  Veel Thai die door Corona naar huis moesten enkele maanden geleden, hunkeren ernaar om weer aan de slag te kunnen. Er zijn veel en nog meer mensen direct en indirect werkzaam in de vele bedrijfstakken die zich om het toerisme heen bewegen. Vergeet niet de enorme informele sector die van toerisme afhankelijk is.
  Vreemd dat Thailand een neergang van het Bbp voor lief neemt, maar het welzijn van informele werkers niet ter sprake brengt.
  Maar uiteindelijk denk ik dat het allemaal een wens is en daarmee vader van de gedachte. Of erger: vaak wordt een wens als realiteit ervaren, leeft men ernaar en sluit de ogen als de gevolgen duidelijk worden.

  • Harry Romijn zegt op

   “Vreemd dat Thailand een neergang van het Bbp voor lief neemt, maar het welzijn van informele werkers niet ter sprake brengt. ” Heeft de heersende Thaise elite nog nooit ene spat, ende draad, ene fluit geïnteresseerd.

 6. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Hogere klasse toeristen??? Zullen toch eerst van dat imago af moeten waar ze al decennialang om bekend staan en dat zal ze 1-2-3 niet gaan lukken vrees ik. De seksindustrie is altijd de grootste inkomstenbron geweest (al dan niet illegaal) en dat poets je niet maar eventjes weg. Ik vrees dat dit gedoemd is te mislukken en als het wel lukt dan doen de Thai toch eens wat goed. Prettig weekend….

 7. Lung John zegt op

  Eén ding kan ik al vast zeggen, De thais zijn bezig met hun eigen ruiten aan het insmijten. Zoveel is zeker.

  • HansNL zegt op

   Een specifieke Thaise groep, denk ik zo.
   Al jaren vond deze groep het maar niets dat zo veel geld niet bij hun terecht kwam maar in de handen van het plebs.
   Vandaar het idee van Chinese toeristen, blijft al het geld in de eigen kring, zogezegd.
   Hoe?
   Het oeroude “Squeeze”.

 8. JAN zegt op

  “betere” is dat een rijke toerist? Als ze het van de “vuile = onhygiënische” chinese toeristen moeten hebben, zal het schoon worden in Thailand! Of de agressieve Russen? Ik kruis mijn vingers

  • Wim zegt op

   U vergeet hier de rest van de buitenlanders te vermelden.

 9. John zegt op

  Ja natuurlijk. Australie! Dat zit vooropig ook op slot. Of huren ze een cruiseboot?

 10. John Chiang rai zegt op

  De z.g.n. betere toerist die deze regering zo graag naar Thailand haalt, heeft buiten de reeds bestaande 5sterren hotels ook nog een paar andere dingen nodig.
  Toen ik Januari j.l een weekje in Pattaya verbleef met mijn familie,werd mij duidelijk dat het met de luchtkwaliteit steeds erger aan het worden is.
  S’middags rond het middaguur verdween de zon achter een dikke bank van smog,zodat ik duizend plaatsen op deze wereld noemen kan waar het gezien de lucht kwaliteit beter vertoeven is.
  Het zelfde heb ik ,omdat ik meestal 4 a 5 maanden de familie van mijn vrouw in het Noorden bezoek precies idem.
  Een maandenlange slechte lucht,en een voortdurend kratzen in je keel die ik hooguit, omdat we om deze tijd de familie bezoeken willen,met moeite uithoud.
  Een regering die een beter publiek wil aantrekken,zou hoognodig eerst deze verbetering van lucht kwaliteit moeten aanpakken.
  De laatste jaren heb ik het gevoel,dat dit in plaats van beter,steeds slechter geworden is. zodat ik nu voor een bezoek hoogstens nog in de regentijd vanaf Juni naar Chiang Rai kom.

  • Wim zegt op

   Dat is al gebeurt Pattaya is leeg en schoon u kunt er weer naartoe met uw familie.

   • John Chiang rai zegt op

    Wim,ik wacht nog even op de betere toerist.555

 11. endorfun zegt op

  Wishful thinking, maar ver van realistisch.

  Eerst de economie vernietigen, en dan denken dat het beter wordt? Ik vrees voor geen enkele levensvatbaarheid van zijn droom. En al zeker niet met toeristen uit china, die spenderen nauwelijks geld in Thailand, gezien alles via hun reisbureaus, reisorganisaties, alles in chinese handen, dus niets voor de bevolking van Thailand.

  Zolang de bevolking dit alles blijft slikken …

 12. JM zegt op

  Ze hebben nu al veel leegstand van huizen en nieuwe condos en maar bijbouwen.
  Vraag me af voor wie dan.

 13. leppak zegt op

  Tegenover de wens van de minister van Toerisme om te resetten stel ik mijn wens dat deze minister
  zichzelf eens gaat resetten.
  Een op zich geen verkeerd plan om het toerisme juist in deze periode een andere wending te geven
  moet wel een realiteitsgehalte hebben. Wederom blijkt dat de huidige regering geen idee heeft hoe
  de Thaise samenleving in elkaar steekt; het ivoren-toren-gehalte is enorm.
  Dit gaat een drama worden!

 14. Gustaaf zegt op

  Ik kan mij herinneren dat de regering van het Spaanse eiland Mallorca 20 jaar geleden dezelfde vreemde ideeën had. Helaas (voor hen) is daar ook weinig tot niets van terecht gekomen. Alleen een paar duurdere hotels bijgebouwd.
  En zo zal het in Thailand ook wel geschieden. Dus zal er weinig tot niets veranderen, want hotels bijbouwen is sowieso al hun dagelijkse hobby.
  En als de inkomstenzijde van de Rijksbegroting ook nog eens tot hun doordringt, dan zullen alle voornemens wel weer snel tot het verleden behoren.

 15. rene23 zegt op

  Deze “betere toerist” die al vanaf 1980 in Thailand komt zullen ze niet meer zo gauw terug zien.
  Het is gewoon HARTSTIKKE DUUR geworden.
  Mijn laatste vakantie (jan/feb 2020) was bijna 2 x zo duur als die van 2017/18
  In 3 jaar zijn de kosten dus zowat verdubbeld.
  Voor wat ik moet betalen voor een vakantie in Thailand zijn er veel goedkopere en betere alternatieven op de wereld, om nog maar te zwijgen over de luchtkwaliteit, het gevaarlijke verkeer, de taximafia, enz.

  • Mee Yak zegt op

   Rene 23,
   Jij bent dus al voor 20 jaar een toerist in Thailand en zowaar ben je tot de ontdekking gekomen dat het levensonderhoud duurder is geworden in al die jaren.
   Ik heb geen idee wat de prijzen in de kroeg of GoGo bars zijn, maar ik leef hier het leven dat ik in ieder land doe waar ik op dat moment woon, dus ik ben geen toerist cq kroegenloper.
   Het is normaal dat de prijzen omhoog gaan, het gebeurt immers wereldwijd, waarom zou Thailand achter blijven, maar Thailand is voor mij, ik zeg wel voor mij een goedkoop land.
   Mijn partner doet haar inkopen op de markt, 1 kg “proeftomaten” zo worden deze tomaatjes in Nederland genoemd kost haar THB 10, in Nederland op de markt € 2.99, dit zag ik eergisteren op het NOS journaal.
   Weklijks doen wij “farang” inkopen bij Rimping, Tops, Tesco of Big C, inderdaad niet goedkoop maar ik ben niet anders gewend. en wat ik wil is niet op markt te koop, anders zou ik het daar doen, het is dan de kleine ondernemer die geld verdient en niet de bekende Thaise miljardair.
   Voor een fles redelijke Australische wijn betaal ik THB 310 dus € 8.95, bij de Hema, ook dit zag ik op het NOS journaal betaal je voor een fles rosé € 7,00, ja goedkoper dan hier maar niet om te zeggen spot goedkoop.
   Voor een varkenshaas betaal ik hier de helft voor wat ik in Nederland betaal en het is van superieure kwaliteit en dit geldt ook voor een zalmmoot en zo kan ik nog wel even door gaan.
   In farang land Australië daar betaal je de hoofdprijs voor je levensonderhoud, elektriciteit en huur van een appartement, uit ervaring zeg ik dit.
   De Nederlanders die in Frankrijk wonen klagen dat het zo duur is in Frankrijk, een winkelwagen (niet
   vol geladen) met gewone boodschappen € 200.
   Dus het is niet alleen Thailand dat duurder is geworden, maar ik denk dat het probleem bij jouw inkomen ligt, je uitkering is niet mee gegroeid, m.a.w. je hebt minder te besteden, dus loop niet te klagen over de prijzen hier maar kijk naar je besteedbaar inkomen.
   Ik blijf het herhalen, kom naar Thailand voor vakantie zodra het weer mogelijk is, het leven voor de farang is hier goed want de Thai is blij met jullie en het is en blijft een mooi land om te ontdekken, ik heb het dus niet over alleen op het strand liggen overdag en s’avonds naar de kroeg en GoGo bar om later tegen betaling verwend te worden door een Thai(se) (al gelang wat je fijn vind).
   Thailand heeft zoveel meer te bieden en dan neem je het militaire regiem op de koop toe, want niet de farang heeft last van dit bewind, nee het is de Thai die door deze regering erg in zijn doen en laten wordt beknot.
   Dus kom en trek je portemonnee open en laat het geld rollen, je zal een fijne vakantie er van over houden en de kleine middenstander heeft weer wat geld verdient.
   Tot ziens,
   Mee Yak

   .

   • Bob zegt op

    Ja inderdaad, ik ben een gewone Hollandse jongen zeg maar kerel! Mijn ouders mijn moeder Thai en mijn vader oud KNIL militair kwamen in begin jaren 50 naar Nederland. Eigenlijk is dit een ander verhaal maar mijn ouders hadden het niet breed en we hadden wel eten. Mijn vader stierf vroeg, op haar 65ste ging ik met mijn moeder ik was 28! In 1993 naar Thailand. Wat een prachtig land en wat een fijne mensen. Mijn moeder had er nog een kleine familie en met haar broer had ze al die jaren een correspondentie ze schreven elkaar vele brieven. Ik heb ook een modaal salaris en vakantie in Thailand is de familie bezoeken en naar de verschillende provincies gaan om het mooie Thailand te zien en ontdekken. In al mijn dankbaarheid en nederigheid zeg ik dat het nog steeds een fantastisch en boeiend land is. Gewoon even gezellig koffie drinken en wat lekkers eten, en de hartelijkheid vd Thai mogen ontmoeten. En ja alles is duurder en ja ook alles wordt toeristischer! Het mooie is dat het Authentieke Thailand blijft en na 9 keer nederig en beleefd bezoek en ik naar de 60 jaar ga! Denk ik wat ben ik een bofkont dat ik de Thaise cultuur heb mogen leren kennen. Met vr gr Bob en nee helaas spreek ik de taal niet! Want mijn moeder zei altijd ik voed jullie op in de Nederlandse cultuur.

  • Ben zegt op

   Ik ben afgelopen januari voor de eerste keer in Thailand geweest. Na veel landen bezocht te hebben viel het mij op dat dat bv uit eten gaan goedkoper is dan in Gambia, de taxi is er ook goedkoper. Oftewel wanneer het 3 keer duurder is geworden word het tijd dat ze een beter publiek gaan zoeken.

  • Erik zegt op

   Rene23, je generaliseert en verklaart jouw vakantieplekkie tot norm voor heel Thailand.

   Luchtkwaliteit: in de Isaan prima, lokaal kun je een keer pech hebben dat men groenafval opstookt maar dat is geen norm. Gevaarlijk verkeer? In NL en BE vallen ook doden en gewonden. Taximaffia? Waar wij ons huis hebben is geeneens taxi….

   Een verdubbeling in drie jaar zal aan jouw uitgavenpatroon liggen, de landelijke cijfers laten dat niet zien. Aan de wisselkoers kun je een deel vd schuld geven maar de rest is echt jouw persoonlijke voorkeur.

   Maar, als het je niet bevalt, dan ga je toch naar elders?

   • JAN zegt op

    Heb jij je persoonlijke AQI station? Nu in het regenseizoen is de luchtkwaliteit quasi overal min of meer goed in Thailand maar in het voorjaar is Isaan niet veel beter dan de rest in Thailand. AQI (PM2,5) 200 , 300 of zelfs meer dit voorjaar (niet gedurende een dag, maar gedurende 2-3 maanden en niet een deeltje van Isaan maar GANS Isaan en N, N-O en O Thailand!!!) , bij de slechtste landen/regio’s in de WERELD, alleen India en China zijn er nog slechter aan toe. Chiang Mai (Niet Isaan, ik weet het!!) was zelfs tijdelijk de SLECHTSE stad in de wereld dit jaar! En qua verkeersdoden staat Thailand ook aan de top in de wereld. Wees eens realistisch en bekijk realistische statistieken en plak er niet je persoonlijke uit de lucht gegrepen cijfers op. België 5,8 – Thailand 32,6 en wereld 18,2 verkeersdoden per 100.000 inwoners en dan is de bevolkingsdichtheid nog zoveel groter per km2 in België dan in Thailand. En dan spreken we nog over de officiële cijfers. Zoals hier eerder aangegeven zijn er expats die Thailand door HUN ogen als “HET” superland in de wereld beschouwen, waar echt niets slecht is. Hier is zowel GOED en MINDER goed zoals over ter wereld.

  • Cornelis zegt op

   Dat je vakantie in Thailand in 2 jaar tijd bijna 2x zo duur is geworden zal toch echt aan je eigen bestedingspatroon liggen, @rene23. Ik kan je verzekeren dat dat in het dagelijks leven in Thailand absoluut niet het geval is. ik hou mijn uitgaven redelijk goed in het oog, en kan vaststellen dat ze nauwelijks hoger zijn geworden in die periode. Groenten en fruit op de markten zijn niet of nauwelijks duurder geworden, een biertje is mogelijk een paar baht in prijs gestegen, ik betaal al vijf jaar dezelfde prijs voor een uitstekende koffie of een Thaise maaltijd, en kleding is nog steeds spotgoedkoop. Ook de huurprijs van mijn accommodatie is al jaren hetzelfde. Kortom: héél ver verwijderd van die ‘bijna 2x’.

  • willem zegt op

   Waar haal jij de informatie vandaan dat alles 2 keer duurder geworden is in 2 jaar tijd?

   Natuurlijk stijgen de prijzen een beetje maar ik zie geen buitengewoon grote prijsverhogingen in Thailand.

   Ik kom er al 20 jaar en anders dan de verhoudingen Thai Baht / Euro zie ik geen bijzondere verhogingen.

   En als jij betere alternatieven kent dan zou ik zeggen. Veel plezier elders. No hard feelings

 16. wim zegt op

  Prachtig wereldvreemd idee. Dit gaat alleen lukken wanneer er geen alternatieven zijn. Echter er zijn plenty alternatieven in de regio, midden en zuid Amerika, zuid europa, noord Afrika etc etc. Dus als het te moeilijk gemaakt wordt gaan mensen gewoon ergens anders heen.
  De vraag is niet zozeer wie er moet worden binnengelaten, maar wie er nog wil komen. Dit besef zal denk ik nog enige tijd op zich laten wachten.

 17. Maarten Vasbinder zegt op

  Verregaande arrogantie. Meer niet

  • karelsmit2 zegt op

   Heeft u ook een medicijn voor dit syndroom: ”delusional megalomania” waar naar het lijkt een naast carona ook uitbraak van is.

 18. albert zegt op

  Zonde van de tijd om dit soort onzin van deze regering te lezen.
  En er zijn maar weinig landen die zich alleen maar kunnen richten op de rijke toerist.
  Ja en vergeet niet ,dat de Thai ellende ondervindt ,maakt deze regering niet uit, want het is geen democratie.

  • l.lagemaat zegt op

   De ” rijke” toerist weet waar Abraham de mosterd haalt, die hoef je niets wijs te maken!

 19. Marc zegt op

  Het milieu?Das een goei.Het zijn zelf de grootste vervuilers van hun eigen land,overal ligt er vuil.En dan maar te zwijgen over het alles in brand steken wat maar kan branden.

 20. chris zegt op

  Een paar opmerkingen van een persoon die zich nu ongeveer 40 jaar bezighoudt met toerisme, onderzoek en advies in toerisme en toeristische politiek:
  1. een onderscheid maken in rijke en minder rijke toeristen als het gaat om gedrag (bv. bestedingen) is al lang verlaten en onzin. Het gaat nu meer over leefstijlen. MInder rijke boeken ook 1e klas en sommige echte rijken zijn backpackers;
  2. bij de echte rijken kun je een onderscheid maken tussen de rijken die rijk zijn geworden op een normale, legale manier en rijken die het met de wet niet zo nauw nemen. Er zitten veel criminelen onder de rijken.
  3. de meeste luxe goederen worden niet in Thailand gemaakt maar geimporteerd. Het ‘vele’ geld gaat voor een deel terug naar het buitenland waar de producent zit;
  4. De meeste toeristen, zeker de rijken, willen goede kwalitet en waar voor hun geld. Op dat gebied scoort Thailand niet hoog. Ik voorzie een hoop klachten van mensen die beter gewend zijn.
  5. De bestedingen zouden meer in Thailand blijven als toeristen meer lokale producten zouden kopen. De kwaliteit is echter voor een verwende toerist meestal niet goed genoeg
  6. Een toeristisch beleid dat economisch meer zoden aan de dijk zou zetten moet een samenspraak zijn van overheid en bedijfsleven met behoud van eigen verantwoordelijkheden. Menige sector zou schoon schip in eigen huis moeten houden (vergunningen, scams, corruptie, betalingen, veilgheid, onderhoud etc) voordat de overheid helpt. Maar in een puur kapitalistische samenleving als Thailand zie ik dat niet gauw gebeuren. Het bedrjfsleven wil alle vrijheid en de overheid is er voor orde en gezag.

 21. Patje zegt op

  Op zoek naar veiligheid? Laar ze dan vooral los in he dagelijks verkeer . Altijd goed voor 60 dodelijke ongevallen per dag , meer dan de Covid geschiedenis tot nu toe ,58, , waar de regering die “zoveel inzit met de gezondheid van de bevolking “ totaal niets aan doet .

 22. karelsmit2 zegt op

  Ach, we wisten toch al lang dat de huidige regering al tijden haar best deed om het de farang so moeilijk mogelijk te maken, eigenlijk is het met carona alleen in een stroom versnelling geraakt en gebruikt men dit hiervoor, (NEVER WAIST A GOOD CRISIS )met goede moed gebruikt nu ook zelfs al onverhullende taal dat het maar gedaan moet zijn met die ”dirty farangs”. Hoewel zij het zelf niet in de gaten hebben is beschaafdheid is ver te zoeken bij (sommige)Thaise politici. en zal ook die gewilde ”beschaafde” jetsetter, zakenman, voetballer filmster etc, alleen maar afschrikken.

  Het is duidelijk het al lang streven naar die rijke en vooral ”beschaafde” toerist moet en zal nu gebeuren! Wel gaat dat dan ook lukken? en wat heeft de arbeidersklasse in Thailand er aan als er een handje vol jetsetters Thailand bezoekt om te golfen? Wel helemaal niets dus, het is een utopisch streven van de HISO die geen ene malemoer om de arbeiders-bevolking geeft.

  Wat mij ook opvalt op Thailand blog is dat het angstvallig stil is bij de verstokte thailand verdedigers die normaal altijd kreten slaken als ‘we te zijn gast” en ”ga anders terug naar je land” wel deze worden naar het nu lijkt spoedig op hun wenken bedient met datgene wat zij tegensputters en Thai critici toewensten 🙂

  Ik zelf had voor de carona crisus Thailand al afgeschreven en ik vrees dat velen dit nu ook zullen doen, vrijwillig of door nieuwe restricties/regels van de thaise regering die er aan zullen komen.

  Jammer, het had allemaal zo mooi kunnen zijn. hier zijn alleen maar verliezers, Thaise middenstand, Hotels , Horeca, en freelancers, en wij zijn ons geliefde thailand kwijt.

  Tijd voor een andere regering? wel vergeet niet dat dit ”jetset plan” ruim 40 jaar oud is, alleen deze regering drukt het door. U bent altijd al in Thailand als ”gedoogd” vanwege de inkomsten maar zeker niet om uw blauwe ogen, en die inkomsten hebben ze nu ook maling aan naar het lijkt.

  Nog een prettige dag iedereen.

 23. karelsmit2 zegt op

  Misschien leuk om dit ook nog even te lezen

  https://www.scmp.com/magazines/post-magazine/travel/article/3064751/has-thailand-had-enough-western-tourists-and-their

  • Francois Nang Lae zegt op

   Grappig dat je dat artikel gebruikt na je tirade. Het geeft namelijk precies aan waarom Thailand de farang minder hard nodig heeft dan de meeste denken. Wat dat betreft is het inderdaad een aanrader voor alle bloglezers.

   • Ger-Korat zegt op

    Lezen en weten is ook wat. Ik vind het eerste verhaal van Karelsmit helemaal geen tirade maar zijn kijk op Thailand en zijn verhaal klopt toch wel aardig en is niet negatief maar beschrijft de werkelijkheid. Als je het een tirade vindt dan nodig je uit om aan te geven wat niet in zijn verhaal klopt, iets roepen over een ander en dan niet onderbouwen is niet zo fraai.

    De Westerlingen zijn juist wel heel belangrijk als toeristische groep, zoals beschreven geven ze USD 125 per dag uit en verblijven er 17 dagen wat een totaal van 2125 USD als uitgave per persoon opbrengt. Een Chinees geeft 193 USD per dag uit en blijft 8 dagen wat dan een totaal van USD 1544 oplevert. Ja de Westerling zou moeten worden gekoesterd want geeft 38% meer uit en reist individueler en daardoor verspreidt de verdienste zich over een grote groep Thais, dit in tegenstelling tot de (merendeels ) Chinese groeptours waar de opbrengsten bij een select groepje terechtkomen. En dat bij een totaal van 9 miljoen bezoekers uit de Westerse landen tegenover China met 10 miljoen bezoekers. En deze 9 miljoen Westerlingen zijn in aantal meer dan Japan, India en Zuid Korea samen om maar eens de belangrijk punt aan te duiden.

  • willem zegt op

   Leuk artikel maar bedenk je wel waar het vandaan komt.

   Het is een artikel van de South China Morning Post, uit Hong Kong

 24. Stu zegt op

  Ik heb genoeg onbeschoft gedrag gezien van Chinezen in 5 sterren hotels in Thailand. Wat mij betreft is een “betere” tourist iemand die zich netjes en respectvol gedraagd.

  • chris zegt op

   Nee, Stu, dat is niet onbeschoft, dat is gewoon ANDERS. En anders dan wij gewend zijn. Volgens Tino zijn er net zoveel onbeschofte Chinezen als onbeschofte andere buitenlandse toeristen. De verschillen zijn alleen gradueel.
   En wat netjes en respectvol is, is in elk land anders. Dus: ik stel voor dat toeristen die Thailand willen bezoeken eerst een Cursus “Do’s en don’t in Thailand” volgen in eigen land en voor het examen moeten slagen alvorens men wordt toegelaten. Dat diploma moet belangrijker worden dan het paspoort. Vervolgens moet men verplicht een apps laden zodat de Thaise autoriteiten preices weten waar je bent en wat je doet. Ik ben er eigenlijk wel zeker van dat elke ‘betere’ en ‘niet-betere’, maar weldenkende toerist dan wegblijft.

   • G.J. Krol zegt op

    Geachte Chris, roggelen en het resultaat op de vloer van de hotellobby spugen is niet anders, dat is onbeschoft.
    Schreeuwen in een hotel naar het personeel is niet anders, dat is onbeschoft.
    Schreeuwen tegen personeel van een massagesalon is niet anders, dat is onbeschoft.
    Én dan wil ik het niet hebben over de gewoonte om zoveel mogelijk mensen in en lift te proppen als er duidelijk een maximum aantal mensen is voorgeschreven.
    U mag dat anders vinden, ik vind het ronduit onbeschoft.
    En ja, het zijn maar mijn persoonlijke ervaringen maar ze volstaan om bij groepen Chinezen uit de buurt te blijven.
    Daarmee praat ik de misdragingen van anderen niet goed, maar voor mij zijn het varkens.

   • Stu zegt op

    Chris, er zijn uiteraard ook veel andere touristen die zich misdragen (hoewel het merendeel daarvan niet in 5* hotels zitten), maar de Chinezen vormen toch een speciale groepering. Reisleiders van Chineze tourgroepen in Le Meridien, Chiang Mai, zijn verplicht 50.000 baht in cash mee te nemen als borg voor schade aan kamers en inkomstenverlies (ze zitten daar normaal maar twee of drie dagen). Alleen Chinezen (bron: manager). Waarom alleen Chinezen?

    • Stu zegt op

     PS: Even voor de duidelijkheid: ik heb niets tegen Chinezen. Ik vind het een goede zaak dat zij tegenwoordig de wereld kunnen verkennen. Zodra ik het spugen op een marmeren vloer in een lobby kan toeschrijven als “cultuurverschil,” zullen mijn reizen minder frustrerend zijn. Even wennen dus.

 25. Nicky zegt op

  En wat denk je van de taal? De betere toerist wil wel fatsoenlijk in het Engels kunnen converseren. In heel veel Aziatische landen spreken ze fatsoenlijk Engels, behalve in Thailand. En met de zinnetjes als “yes we no have” kom je ook niet ver

 26. Mike A zegt op

  Betere toerist aantrekken ok dan :

  Stranden schoon, water schoon, afval bergen overal weg, straathonden weg, straten repareren, stoepen die breder zijn dan 40cm, verkeer veiliger, scams weg, sex industrie op andere locatie, fatsoenlijke boulevards zonder verkeer, voetgangers gebieden, parken, niet overal keiharde muziek, service nivo fors omhoog, voedselveiligheid, flexibiliteit met service, kabels onder de grond, en algemeen straat beeld naar 1e wereld nivo ipv ergens tussen 2e en 3e wereld, en all in hotels op nivo. En dan misschien, misschien komen er een paar.

  Ik woon hier met plezier, maar als toerist met een hoger budget zou Thailand niet eens in de top 10 bestemmingen op mijn lijst staan.

 27. leonthai zegt op

  Wat gaat er gebeuren met al die oudere buitenlanders die naar Thailand zijn gelokt om hier van hun wel verdiende pensioen te genieten, velen zijn getrouwd met Thaise onderdanen en hebben een gezin gesticht, hun spaarcentjes geïnvesteerd hebben voor aankoop van auto, motorbike en eigendom, etc…veel op naam van hun partner. Heden kunnen wij buitenlanders, gehuwd of niet officieel hier wonende op basis van de hier vigerende immigratie wetten, uitgeschreven in hun eigen landen, het land uit maar momenteel niet terug in, uw Thaise partner wel…zijn wij niet Aziatische blanke buitenlanders echt een doelwit geworden???
  In elke bevolkingsgroep, van welk ras ze ook zijn, zijn er altijd die hun manieren niet kunnen houden en in Thailand komen doen, wat ze in hun respectievelijke landen van herkomst niet kunnen. De elite toeristen naar Thailand halen is zeker en vast geen oplossing, Chinezen en andere die in 5 sterren hotels en resorts verblijven houden hun zeker ook niet altijd aan de gebruiken. Gelukkig zijn er menige Thais die vinden dat de gewone toerist hier nog steeds welkom is.

 28. G.J. Krol zegt op

  Dat Thailand mikt op een ander soort toerist is niet nieuw, dat het tot officieel regeringsstandpunt is verheven is voor mij wel nieuw.
  Met twee soms drie keer een verblijf in een hotel in Chiang Mai behoor ik tot de groep massatoerisme en daarmee in de nieuwe situatie niet meer welkom.
  Ik kon geen emailadres vinden van de ambassade of het consulaat in Nederland en ik kwam uiteindelijk uit bij het OFFICE NATIONAL DU TOURISME DE THAILANDE in Frankrijk.
  In beleefde bewoordingen heb ik uitgelegd dat ik witheet ben door dit voornemen van de Thaise regering. De reactie die ik kreeg wil ik u niet onthouden.
  ” Also, please ignore the Thai minister’s previous announcement. There must be a mistake in the translation or in the wording. Thailand will not welcome only the millionaires. This attitude of exclusivity and discrimination by wealth is deeply inhumane, backward and distasteful. It is unthinkable that a minister (or someone in that position) can utter such a thing, intentionally. Generally, some politicians’ coarse remarks do not represent the whole population’s opinion, but only their sick minds. ”

  Ik heb besloten om maar een andere vakantiebestemming te zoeken.

 29. Joost.M zegt op

  Zijn de overheids dienaren soms in Dubai geweest ?….Dus straks de Toeristen police in Ferraries. Een eiland in de vorm van een tempel vlak bij Puket. En dan nog elders van deze exclusieve eilanden bouwen…..Nederlandse Baggeraars …ga maar wat ontwerpen….daar is geld te verdienen……en natuurlijk kunnen daar de grootste wereldcriminelen onderdak vinden.

 30. Christina zegt op

  Thailand moet nodig zo doorgaan, dan Kont er geen enkele tourist meer. Ik heb er nu 4 jaar achter elkaar 3 maanden vertoefd maar mij zien ze er niet meer. De mensen zijn niet te vertrouwen. Ze zeggen “ja” maar ze doen “nee”

 31. Lode luyck zegt op

  Wie hier verliest is thailand. Wie hier
  Wint zijn alle landen in de regio.
  Myanmar.laos.cambodia.vietnam
  Enz.

 32. teun zegt op

  Het is een geweldig plan. Voortaan moeten ze je gewoon bij aankomst verplichten te bewijzen, dat je bijv. een netto jaarinkomen hebt van > € 100.000. Kun je dat niet dan wordt je de toegang tot Thailand geweigerd.
  Daarmee sluit je het klootjes-tourisme (backpackers, drank- en sextoeristen en Jan Modaal) uit.

  Het vervelende van een dergelijke eis is wel, dat zij die in het post-corona toerisme bepaald geen zin hebben om informatie over hun inkomen te MOETEN verstrekken. Dus die “betere” toerist blijft dan ook weg.

  Maar ik begrijp, dat men eerst (nog) meer resorts gaat bouwen om daarna te kijken of de betere toeristen ook echt 2-3 weken boeken.

  Hoe dan ook: omdat de in de eerste alinea genoemde klootjes-toeristen toch blijven komen, zal er post-corona helemaal NIKS veranderen.

  En ook de farang-pensionado’s zullen geen zwaardere financiele eisen opgelegd krijgen. Plannen en vooruitkijken zijn immers niet de best ontwikkelde eigenschappen van de thais.

 33. Ubon thai zegt op

  Moet ik alleen nog ff aan mijn Thaise vrouw uitleggen dat wij niet meer on bezoek kunnen bij haar familie in Thailand omdat wij niet rijk genoeg zijn.
  Ook maar stoppen met geld sturen naar de familie want dat kan niet meer we hebben geen eens genoeg geld om Thailand binnen te komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website