(Jeppe Gustafsson / Shutterstock.com)

Thailand wil bij het in de VS gevestigde Pfizer Inc een bestelling plaatsen van 5 tot 10 miljoen doses van het Covid-19 vaccin van Pfizer/BioNTech. Die kunnen dan van juli tot december van dit jaar worden verzonden aan Thailand, aldus de premier Prayut.

Het National Vaccine Institute is in gesprek met Pfizer en wacht op de prijsopgave en de voorwaarden van het in Manhattan gevestigde bedrijf.

“Ik kan niet bevestigen of Thailand het vaccin zal krijgen of niet, maar als alles goed gaat, kunnen er al in juli 5 à 10 miljoen doses worden afgeleverd.”, aldus de premier.

Prayut reageert daarmee op kritiek uit de samenleving (vooral op social media) dat Thailand teveel vertrouwd op de vaccins van AstraZeneca en CoronaVac van Sinovac Biotech. Veel Thai vinden dat er ook andere vaccins moeten worden ingekocht.

Daarnaast is er veel kritiek op het langzame tempo waarin het land vaccineert.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 1.50/5. From 2 votes.
Please wait...

10 reacties op “Thailand wil 5-10 miljoen doses van Pfizer/BioNTech kopen na kritiek op vaccinatiestrategie”

 1. Cornelis zegt op

  Ook met 10 miljoen doses vaccineer je maar goed 7% van de bevolking, er is dus nog heel wat meer nodig.

  • RonnyLatYa zegt op

   Er zijn wel meer vaccins dan die 10 miljoen o.a. 61 miljoen (Astrazeneca) die in Thailand zelf worden geproduceerd. Zie tabel

   • Cornelis zegt op

    Dat zijn plannen die vooralsnog nog niet gerealiseerd zijn….

    • RonnyLatYa zegt op

     Die 10 miljoen is gewoon bovenop wat voorzien is en voor het najaar.

     Astrazeneca productie moet tegen juni 4-6 miljoen locale dosissen leveren. Ik zie niet in waarom dat niet mogelijk zou zijn.

     Ook Nederland en België hebben al hun vaccins ook nog niet en die zijn dus ook nog niet gerealiseerd.

    • RonnyLatYa zegt op

     Vergeet ook niet dat het produceren van het vaccin bij Siam BioScience niet enkel Thailand moet voorzien, maar de overeenkomst ook geldt voor andere landen en het om een productie van 200 miljoen dosissen per jaar gaat.
     Ik denk dat dit ook wel zal opgevolgd worden door AstraZeneca leiding.

     “Separately, Dr Songpon Deechongkit, managing director of Siam Bioscience, said the company received knowledge and technology from AstraZeneca in October last year. Since then Siam Bioscience has been making preparations and should be able to produce some 200 million doses yearly or about 15 million to 20 million doses per month.”
     https://www.nationthailand.com/news/30400664

 2. Al zegt op

  De CEO van Pfizer heeft het al over een 3e dosis naast een jaarlijkse revaccinatie…:
  https://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

  • RonnyLatYa zegt op

   Het zou me ook verbazen als die man in zijn functie van CEO wat anders zou verkondigen.

   Maar als je het artikel samenvat, zegt hij eigenlijk dat hij het niet weet.

 3. Henk zegt op

  Vreselijk dat gedraai van de Thaise gezondheidsautoriteiten. Wat heb je aan al die mededelingen dat in de loop van het jaar vaccins geleverd worden? Zelfs de mededeling dat eind van het jaar 61 miljoen AZ-vaccins beschikbaar komen is wrang als je die afzet tegen wat begin maart jl. nog is gezegd dat eind 2021 de vaccinaties zo goed als beëindigd zouden zijn. Bah! “The immunisation process will be completed within 2021.” werd gezegd, en zeer aanmatigend: ‘We don’t need a variety of vaccines.” Lees zelf maar: https://www.bangkokpost.com/thailand/pr/2078091/public-health-ministry-to-start-building-national-immunity-with-63-million-doses-of-covid-19-vaccine

  • Johnny BG zegt op

   Zie het positief in want het ziet er al beter uit dan wat men vorig jaar voor ogen had t.w. 70% van de bevolking eind 2022. Voortschreidend inzicht zal het zijn.

   https://www.ft.com/content/c21638e3-453b-4ef5-ae91-6c2ff49f784d

 4. Niek zegt op

  Vandaag lees ik in de Bangkok Post dat Thaksin Shinawatra aan Prayut heeft voorgeteld te bemiddelen bij Poetin om extra vaccins te leveren aan Thailand.
  Hoeveel hij er weer zelf aan overhoudt zegt hij er uiteraard niet bij.
  Prayut beweert de man niet te kennen, ha,ha.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website