Nu China het Covid-19 vaccin dat is ontwikkeld door Sinovac heeft goedgekeurd, denkt Thailand daarmee het vastgelopen vaccinatieprogramma vlot te trekken.

Uit binnenlandse en buitenlandse proeven van CoronaVac in landen zoals in Brazilië en Turkije, blijkt het vaccin effectief. De Thaise Food and Drug Administration bestudeert momenteel de resultaten van het vaccin. Thailand verwacht een levering van twee miljoen doses van CoronaVac tussen nu en april. Wanneer de FDA het vaccin goedkeurt, wordt in april begonnen met het vaccineren van gezondheidspersoneel en groepen met een hoog risico.

Het vaccinatieprogramma komt in Thailand maar traag op gang. Het land zegt dat AstraZeneca/Oxford hun vaccins niet kan leveren nu de EU voorwaarden stelt aan de export van vaccins die in de EU worden geproduceerd. Als alternatief heeft de Thaise regering haar hoop gevestigd op 150.000 vaccins die in Azië worden geproduceerd. Het Serum Institute of India is ’s werelds grootste producent van het AstraZeneca vaccin.

Het Thaise bedrijf Siam Bioscience gaat ook miljoenen doses van het AstraZeneca/Oxford vaccin produceren maar die vaccins worden niet eerder dan in juli verwacht.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Thailand verwacht tussen nu en april levering van 2 miljoen doses van het Chinese CoronaVac”

 1. Yan zegt op

  Thailand draagt in de rij van alle Asean landen weer de “rode lantaarn”…Verwonderlijk? Neen,, helemaal niet. Vandaag stond overigens in de Bangkok Post dat de verantwoordelijke minister niet overhaast te werk wil gaan om 4 miljard baht te spenderen aan een degelijk vaccinatieprogramma. Zoals steeds zullen er eerst een deel van deze 4 miljard hun weg moeten vinden in de corrupte praktijken waarvoor dit land zo gekend is. Thailand hangt ook vast aan China en zal ook naar de pijpen van de Chinezen blijven dansen. Ook al blijkt het Chinese vaccin het minst doeltereffend….miljoenen Thai zullen dit toegediend krijgen. En de “verantwoordelijken” zullen er aan verdienen.

 2. Johan(BE) zegt op

  Europa krijgt dus de zwarte piet toegespeeld. De EU stelt voorwaarden aan de export en daarom zou Thailand de Astra Zeneca vaccins waarop het gerekend had niet gaan krijgen. Allemaal de schuld van Europa. Ja hoor.

 3. JohanR zegt op

  Thailand heeft geprobeerd om vaccins goedkoper te krijgen door te willen meedoen aan het arme-landen-programma van de WHO. Thailand werd er op gewezen in staat te worden geacht de aankopen zelf te financieren. Daartoe zou Thailand 4 miljard baht aan moeten betalen, maar krijgt de vaccins niet op afroep ter beschikking. Ook bestaat de mogelijkheid nog later extra bij te moeten betalen. Thailand ziet dat niet zitten, en is nog aan het onderhandelen. Dat betekent dat Thailand de bestelling AstraZeneca laat schieten uit angst om de kosten. Het zou gaan om minstens 61 miljoen doses gedurende 2021 en later.
  Thailand zet nu in op het Chinese Sinovac en hoopt dat in het 2e kwartaal de levering ervan kan gaan plaatsvinden, plus onderhandelt met Johnson&Johnson over een levering in het 3e kwartaal. Maar vooralsnog is er nog geen één baht uitgegeven aan een vaccin, laat staan dat er definitieve vaciinatie-programma’s op stapel staan. Wat ik je brom! https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2063771/govt-goes-cool-on-joining-vaccine-pact

 4. Eric zegt op

  Voor velen controversieel maar ik zou als Thaise overheid eens informeren naar Sputnik V, het Russische vaccin. The Lancet (’s wereld meest toonaangevende medische tijdschrift) is positief en dit zegt iets.

  Hetzelfde geld voor Europa: als de EMA dit vaccin goedkeurt is er geen enkele reden om terughoudend te zijn. Of het moet om geo-politieke gronden zijn dat men het vaccin niet eens wil maar dat zou schandalig zijn. Onvergeeflijk ook gezien de huidige staat van ondermeer Nederland (lockdown, avondklok).

  “Het vaccinatieprogramma komt in Thailand maar traag op gang”.

  Bel Putin en zorg dat er een overeenkomst komt Prayut. Wacht niet op China of AstraZeneca.

  https://asia.nikkei.com/Spotlight/Coronavirus/Russia-pulls-ahead-of-China-in-Central-Asia-vaccine-diplomacy

 5. Giani zegt op

  Alhoewel Thailand een +/- midden inkomens land is/zou moeten zijn, reageert het als een 3e wereld land, dit door de ongelijkheid in inkomens en dit zo te willen behouden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website