De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft een significante temperatuurstijging in Thailand voorspeld voor de maand april, met een uitdrukkelijke waarschuwing voor extreem hete omstandigheden. De temperaturen kunnen naar verwachting oplopen tot tussen de 43,0 en 44,5 graden Celsius.

In de periode van 7 tot 14 april zullen vooral de noordoostelijke en oostelijke delen van Thailand te maken krijgen met deze hittegolf. De voorspelde temperaturen liggen in deze regio’s naar verwachting tussen de 41 en 43°C. Deze aanzienlijke stijging van de temperaturen wordt toegeschreven aan aanhoudende lagedrukgebieden, gecombineerd met een tekort aan neerslag, wat resulteert in versterkte hittecondities in deze gebieden van het land.

Daarnaast voorspelt de TMD dat er tussen 8 en 10 april verschillende zomerstormen zullen plaatsvinden, inclusief de mogelijkheid van hagel, als gevolg van een naderend koufront uit het noorden. Hoewel de zuidelijke regio van Thailand ook kans maakt op onweersbuien, lijken de weersomstandigheden daar over het algemeen gunstig te blijven voor toeristische activiteiten. Deze incidentele stormen zouden een tijdelijke verlichting kunnen bieden van de intense hitte die aan het begin van de maand werd ervaren.

Voor de hele maand april heeft de TMD aangegeven dat de gemiddelde temperaturen ongeveer 30% hoger zullen liggen dan gebruikelijk, met name in het noorden, noordoosten, en de hoger gelegen gebieden van de centrale vlakte en het oosten van Thailand. Ondanks de verwachting van zomerstormen, die door zuid- en zuidoostelijke winden enige verkoeling kunnen brengen, blijft de verwachte algemene temperatuurtrend voor deze maand wijzen op significant hogere hittelevels dan normaal in Thailand.

4 reacties op “Thailand verwacht recordbrekende hitte in april met mogelijke verlichting door zomerstormen”

 1. bennietpeter zegt op

  Mijn vrouw had het gisteren heel moeilijk, net zoals vele Thai aldaar.
  Ze had een kaartje gevonden op air4thai , ook een officiële site, welke een temperatuur showde van 47 graden. Vandaag zou het nog slechter worden en gaf het kaartje een voorspelde temperatuur aan van 53 graden!! Dat is in provincie Satun alleen (bizar genoeg), omliggende provincies doen dan 47 graden.
  Schijnt Satun net uit te steken om zulke temperaturen te hebben. Hadden ze vorige week eindelijk nog wat regen, is het deze week geheel anders. Op 4 -04 zou het dan maar weer 39 graden worden.

  Net nog contact om te vragen hoe of wat. Het was volgens haar inderdaad nog warmer dan gisteren, echter geluk. Het weer veranderde en ze hadden zelfs een +/-15 minuten regen shower. Nu zelfs bewolking.
  Ze (vrouw en haar moe) hebben merendeel in airco room gezeten in de slechtste periode.
  Ze hebben het weer overleefd, moe is met haar leeftijd (86 jaar) kwetsbaarder. Gelukkig.

 2. Aad zegt op

  April in Thailand altijd heel erg warm
  Woon in de buurt van Korat en we tikken
  Hier elke dag de 40 graden aan
  Zoals elk jaar

 3. Andre Bams zegt op

  Bennietpeter
  Sorry maar weet niet waar uw vrouw deze temp vandaan haalt . Als ik kijk op Google of weerapp naar satun kom ik toch maar telkens max rond de 34 /36 gr.. dan moet je maar eens een vergelijking maken met Lampang dat zijn temp rond de 42 /45 … gevoelstemperatuur ligt nog een heel stuk hoger en gaan vlot over de 50 … dit is hier normaal voor eind maart tot eind april… zelfs soms nog tot half mei… en ja dat is warm vanaf 10.00h tot 18.00h zie je niets meer alleen nog mensen in hun wagen … zelfs geen enkele vogel meer …

 4. Ad zegt op

  Op sommige plaatsen in Thailand kan het warmer zijn.
  Wij wonen ongeveer 45 min van Pattaya richting het zuiden.
  Nu 600 uur in de morgen Het dichtstbijzijnde weerstation voor deze locatie is op 2,3 km afstand.
  Neerslag: 0,0 mm
  Wind: ONO 2
  Druk: 1.006,5 hPa
  Vochtigheid: 90%
  28 graden C
  Deze site werkt betrouwbaar met velen weerstations. Geef ook waarschuwingen.
  https://www.weerplaza.nl/wereldweer/azie-en-midden-oosten/thailand/pattaya/15594/
  Zorg zelf voor een goede meting van de temperatuur en luchtvochtigheid buiten en binnen.
  Buiten weg van de zon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website