De regering van Thailand heeft een tijdelijke opschorting aangekondigd van het ‘Tor Mor 6’ (TM6) immigratieformulier voor buitenlandse reizigers bij verschillende grensovergangen over land en zee. Deze maatregel gaat in op 15 april en loopt tot 15 oktober, met als doel de immigratieprocedures te vereenvoudigen en congestie te verminderen.

Het TM6-formulier, dat vereist dat buitenlanders hun paspoort- en persoonlijke reisgegevens verstrekken bij zowel binnenkomst als vertrek, was al in juli 2022 afgeschaft voor reizigers die per vliegtuig arriveren.

De opschorting zal van invloed zijn op zestien immigratiecontrolepunten verspreid over Thailand. Voor toegang over land omvat de versoepelde regelgeving controlepunten in Sa Kaeo, Mukdahan, Nong Khai, Chiang Rai, Songkhla, Narathiwat en Yala. Specifiek zullen de controlepunten in Mukdahan en Nong Khai deze opschorting alleen toepassen voor reizigers die gebruikmaken van de aangewezen land- en spoorwegroutes.

Ook maritieme toegangspunten zullen vereenvoudigde procedures zien in havens gelegen in Chon Buri, Rayong, Phuket, Krabi en Surat Thani. Dit betreft belangrijke toeristische bestemmingen zoals Pattaya, Phuket en Samui, waar de opschorting het gemakkelijker maakt voor mensen die arriveren met cruiseschepen en jachten.

Deze periode van zes maanden met versoepelde immigratiecontroles is onderdeel van de inspanningen van Thailand om de toegankelijkheid en efficiëntie van het toerisme bij de grenzen te verbeteren. De regering heeft deze specifieke controlepunten gekozen op basis van hun hoge aantal buitenlandse bezoekers en hun strategische belang voor internationaal reizen en handel.

1 reactie op “Thailand versoepelt tijdelijk immigratieprocedures voor reizigers over land en zee door opschorting TM6 formulier”

  1. Luit van der Linde zegt op

    Op 11 februari toen ik Thailand vanuit Maleisië binnen kwam, kreeg ik het formulier ook al niet meer, dus blijkbaar zijn ze hier een tijd terug al mee begonnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website