(Athawit Ketsak / Shutterstock.com)

Toeristen uit onder meer Australië, Frankrijk en de Verenigde Staten kunnen zonder visum naar Thailand reizen, maar hebben wel een non-Covid verklaring nodig om aan te tonen dat ze 72 uur voor vertrek vrij zijn van Covid-19. Ook moet men bij aankomst eerst 14 dagen in een quarantainehotel, aldus Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Om het verlies van vakantiedagen in de quarantaineperiode goed te maken, mogen toeristen in plaats van 30 dagen nu 45 dagen zonder visum in Thailand verblijven. Wel moet men dan tijdens de quarantaine drie Covid-19-tests ondergaan.

Door meer te testen wil Thailand onderzoeken of ze de quarantaineperiode kunnen terugbrengen van 14 naar 10 dagen. Omstreeks 15 januari wordt daar een beslissing over genomen.

Een kortere quarantaine is bedoeld om meer buitenlandse toeristen aan te trekken, voegde hij eraan toe.

Bron: Bangkok Post

33 reacties op “Thailand versoepelt inreisvoorwaarden voor toeristen uit 56 landen”

 1. Peterdongsing zegt op

  Graag iets meer info..
  Ik durf het toch te vragen, is er een lijst met landen beschikbaar.?

  • adje zegt op

   https://www.facebook.com/photo?fbid=4217634774929778&set=gm.4147867201909267

  • RonnyLatYa zegt op

   Die lijst kon je 4 dagen geleden al lezen op TB

   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-093-20-visa-exemption-weer-toegestaan/

  • Gerrit zegt op

   Ja zie link

   https://forum.thaivisa.com/topic/1197229-ccsa-offers-incentives-like-visa-extension-to-make-up-for-14-days-lost-in-quarantine/

 2. Yvan Temmerman zegt op

  Allemaal goed en wel :een visum van 45 dagen in plaats van 30. Maar kunnen of willen ze niet snappen dat voor vele toeristen, en zeker voor wie voor een korter verblijf reist, de quarantaine-maatregel de voornaamste hindernis blijft ?
  Sinds 17 jaar verblijf ik tweemaal per jaar 1 maand in Thailand. Ik zou zeker geen bezwaar hebben tegen meerdere Covid testen, maar er is het financiele plaatje van de quarantaine, alsook voorlopig het tijdsgebrek voor een langer verblijf.
  Misschien zouden we met zoveel mogelijk Thailandblog lezers berichten hierover kunnen sturen naar dit Centrum voor Covid-19 Situation Administration of andere toeristische instanties, erop wijzend dat alle (in hun ogen) versoepelingen niets opleveren zolang die quarantaine maatregel gehandhaafd blijft. Of vertrouwt Thailand de testen niet, die voor het vertrek in het buitenland afgenomen werden? Thailand kennende, zal het financiele plaatje voor de hotels , die op de quarantaine lijst staan, hier ook wel mee te maken hebben

  • Yvan Temmerman zegt op

   Ik lees zojuist in Pattaya Mail, dat ATTA, Association of Thai Travel Agents, vermeld dat 95% van de toeristen niet wenst terug te keren, zolang de quarantaine maatregelen in voege blijven. Ook zij blijven druk uitoefenen voor afschaffing van deze maatregel. Hoop doet leven zeker?

  • Rob zegt op

   Hoi Yvan, en jij denkt dat de Thaise machthebbers gevoelig zijn voor onze mailtjes, nou nee dat zijn totaal alleen aan zichzelf denkende hotemetoten, niks geen hulp voor de getroffen ondernemers of wat dan ook.
   Nee helaas het zit er met dit beleid niet in dat de gewone man naar Thailand kan komen gezien de hoge kosten van quarantaine en alle andere bijkomende kosten.
   Dus alleen voor de happy few mogelijk.

   • john zegt op

    heeft mogelijk niets te maken met thaise machthebbers maar gewoon voorzichtigheid. Kan me echt wel voorstellen dat men toegang moeilijk maakt. Ook in vele landen in europa heeft men strenge maatregelen, sluiten van alle niet essentiel;e zaken etc. Heeft opnieuw niet met machtshebbers te maken maar met verdedigbare zorgvuldigheid.Maar, is slecht mijn opvatting. Wil hier niet een discussie over starten. Niemand weet het ! Maar ieder heeft een opvatting.

  • Ger-Korat zegt op

   Ik las in de Bangkok Post dat als men als proef nu 3 coronatesten afneemt in plaats van 2 tijdens de quarantaine-periode. Ook al wordt de quarantaine hierdoor in de nabije toekomst korter voor sommigen landen, naar 10 dagen of misschien vervalt het over een jaar, dan heb je nog de kosten van de testen a 5000 baht per stuk. Deze 3 testen kost je in Thailand ongerekend ruim 400 Euro en dan nog testen voor vertrek inclusief Fit to Fly van meer dan 200 Euro Dus samen 600 Euro voor wat coronatesten; zonder quarantaine blijft het nog veel geld.
   En een verplichte ziektekostenverzekering want dat vertelt men er niet bij maar zolang er Covid-19 heerst zal Thailand een verzekering eisen van buitenlanders: extra 200 tot 300 Euro erbij.

   • luc zegt op

    Die 3 testen zijn ze nog NIET mee bezig , is een voorstel voor als ze de quarantaine-periode naar 10 dagen brengen. En die testen zijn inbegrepen in de prijs als je een ASQ hotel boekt. Sommigen geven incorrecte informatie hier.

    • Ger-Korat zegt op

     Sommigen geven wel de juiste informatie inclusief bronvermelding. Hierbij een stukje tekst uit het artikel van de Bangkok Post vandaag wat ik gelezen had:

     While in quarantine, arrivals would undergo three Covid-19 tests, up from two required previously, Dr Taweesilp said, adding that more testing could potentially lead to shorter quarantine periods in the future
     (Taweesilp Visanuyothin, spokesman for the Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA))

     en de link:
     https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2037135/thailand-eases-curbs-on-travel

     • luc zegt op

      Ge kunt toch lezen denk ik , het staat er toch duidelijk ” in the future” dus niet nu.

      • Ger-Korat zegt op

       Had zelfs de link vermeld en dan kan een ieder het aanklikken en lezen. En daarin staat dat er nu ( ! ) 3 keer word getest en voorheen was dat 2 keer.

       En dan hierbij de Engelse tekst uit het artikel:

       Earlier, each arrival was tested twice during 14-day quarantine, first three to five days days after arrival, and then again on days 11-13.

       Each arrival is now tested three times, on day 0-1, day 9-10 and day 13-14, Dr Taweesilp said.

  • chris zegt op

   Als ik het allemaal goed begrijp, is de incubatietijd van het Corona-virus maximaal 14 dagen. Waarom niet in het land van herkomst twee testen afgenomen: een ongeveer 20 dagen voor vertrek en de tweede 3 of 4 dagen voor vertrek? Als beide testen negatief zijn is er geen belemmering om naar je vakantieland te reizen en ook geen reden voor quarantaine. Moeten er natuurlijk wel voldoende testen zijn.

   • Lung addie zegt op

    Flauwe redenering….. 3-4 dagen voor vertrek negatief testen…. ja en in die 3-4 dagen tussen de test en het vertrek kan je dus niet besmet worden? Probeer dat maar te verkopen…..

 3. Eric zegt op

  Weer 1van de dagelijkse mooie praatjes, ze kunnen gerust de lijst optrekken naar wereldweid, geen kat zal komen om 14 dagen in een luxe gevangenis te verblijven vooralleer zijn vakantie te beginnen. Een regering die konstant achter de feiten aanloopt en de toeristische sector aan het wurgen is.
  Ook worden de personen met een retirement visa vergeten wat betreft het terugkeren.
  Vertrekken zal nog wel lukken maar de terugreis is een probleem.
  .

 4. Ger-Korat zegt op

  De grootste groep toeristen in een normaal jaar zijn de Aziatische toeristen met een verblijf in Thailand van een dag of 5. De luxe van een lange vakantie, verlof van vele weken tot 2 maanden, zoals in vele Europese landen hebben de Aziaten niet evenmin als bijvoorbeeld degene in de VS. Blijft over een kleine groep gepensioneerden welke gedurende deze coronatijden toch al schrik hebben om zich buitenshuis te begeven laat staan een ver-weg bestemming op te zoeken. Komt nog bij de extra kosten van de quarantaine welke een forse hap uit de vakantiebegroting neemt naast de verplichte 15 dagen quarantaine/opsluiting niet velen zal aanstaan alsmede verlaten stranden, lege restaurants en vele gesloten winkels in toeristenplaatsen is ook al niet erg aanlokkelijk voor een langverblijvende toerist. Verwacht dan ook niet veel van de verruiming van visumvrijstelling want als je toch al een verwegbestemming kan opzoeken voldoe je ook wel aan de voorwaarden van een visum zoals voldoende inkomen en dan met voldoende vrije tijd voegt de visumvrijstelling voor de grote meerderheid niet iets toe.

 5. Theo zegt op

  Wie weet dat? Wat kost nu 14dgn ASQ-hotel gemiddeld? Ben toch mogelijk geïnteresseerd. Indien ik alle (extra) kosten kan afzetten tegen de gebruikelijke uitgaven.

  • luc zegt op

   Hangt ervan af welk hotel je kiest. Voor de Thai is het gratis als ze een hotel nemen die hun aangeboden wordt. Er staan lijsten op de websites van de ambassades.

  • Cornelis zegt op

   Ondergrens 28.000, bovengrens 150.000. Tussen de 40.000 en 60.000 de meeste keus.

   • Peter zegt op

    X2 dan he…

  • PEER zegt op

   Theo,
   Even ASQ Intoetsen, dan krijg je alle hotels mét rates te zien

 6. Ing1 zegt op

  In een normale situatie hadden we vandaag naar Bangkok gevlogen, voor 2 weken rondreizen met het gezin. Alles geboekt en geregeld, alles weer gecanceld. Het geld grotendeels terug ontvangen. Mijn hart hult een beetje. Toch zie ik het niet zitten om ooit met het gezin naar Thailand te gaan als er eerst een quarantaine moet plaatsvinden van 14 dagen (of iets korter). En dat zal voor veel toeristen die 3 weken of korter zouden willen komen: dat weegt er gewoonweg niet tegenop. Hopen dat de vaccins hier iets voor gaan betekenen. Misschien 2022?

 7. adje zegt op

  van de 45 dagen 15 dagen in quarantaine in een ASQ hotel. Gemiddeld ben je dan 1200 euro kwijt. Tel daarbij op het eten en drinken, covidtest, fit to fly formuier en vliegticket. Dus je ben al 2000 euro kwijt voordat je vakantie echt begint. En het vervelende is ook dat je alles moet regelen via de ambassade. Nou ik zou zeggen fijne vakantie. pfff.

  • Khunchai zegt op

   Ik kan een aantal redenen op noemen om niet naar Thailand te gaan maar 1 reden zou al voldoende xijn. Vakantie is een periode om op een onbezorgde manier een leuke tijd door te brengen en te genieten van je vakantie waar dat ook mag zijn. Door alle regels en beperkingen is dat in Thailand nu niet mogelijk en dat is voor mij dan ook geen vergelijking waar een vakantie aan voldoet op deze manier dus ga ik niet zonde, van mijn tijd en geld.

  • Cornelis zegt op

   Het zal weinig invloed hebben op de beslissing wèl of niet te gaan, maar voor alle duidelijkheid: eten en drinken is, anders dan je suggereert, in de ASQ prijs inbegrepen.

   • luc zegt op

    Ik begrijp niet dat er mensen zijn die het anders willen voorstellen als dat het in werkelijkheid is. Inderdaad is eten en drinken in de prijs inbegrepen , zelfs de testen zijn in de prijs inbegrepen. En de fit to fly is ook gratis.

    • Ger-Korat zegt op

     Voor vertrek dien je een PCR-test te doen: kosten Euro 150 in Nederland, idem voor vertrek een Fit to Fly: kost je ongeveer 50 Euro in Nederland en daarnaast voor velen een (extra) ziekekostenverzekering om te voldoen aan de eis 100.000 USD COVID-dekking: kosten vanaf 200 Euro al naar gelang duur van het verblijf.

     • adje zegt op

      Je vergeet de hotelkosten voor de qurantaine. Die moet je zelf betalen als je geen Thai bent.

    • adje zegt op

     Klopt gedeeltelijk. Wat je extra laat komen moet je wel zelf betalen. Je kunt namelijk ook eten en drinken laten bezorgen van buitenaf. Covid tests gedaan in Nederland voordat je vertrekt dien je zelf te betalen evenals het fit to fly formulier. Covid tests in Thailand hoef je niet zelf te betalen.

     • Cornelis zegt op

      In de meeste ASQ hotels mag je uitdrukkelijk géén eten laten bezorgen. Dat is ook de officiële regel voor de hotels.Begrijpelijk: het hotel moet ook wat de maaltijden en de bereiding/distributie daarvan betreft aan strenge eisen voldoe, waarop o.a. ook door de ziekenhuizen waarmee wordt samengewerkt wordt toegezien. De ramp is niet te overzien als in de quarantainesituatie bijvoorbeeld voedselvergiftiging optreedt. Tsja, en dan laat een gast met Grab o.i.d. eten van een of ander eetstalletje bezorgen en ben je de controle kwijt,,,,,,,,,

      • adje zegt op

       Dan heeft mijn vrouw geluk gehad. Zij kon het wel. Maar echt nodig is het niet want je wordt goed verzorgd. Maar soms mis je toch dat kleine beetje extra als je 15 dagen opgesloten zit. En als daar de mogelijkheid voor is waarom zou je er dan geen gebruik van maken.
       Ik lees overigens ook dat je bij sommige hotelsje na een paar dagen eventjes de kamer af mag. In het hotel waar mijn vrouw zat mocht dat niet. Zo zie zie je maar dat overal de regels anders zijn.

   • Caspar zegt op

    Ik heb begrepen dat al het eten aangeleverd wordt in plastic verpakking, dat zal me een berg plastic zijn van al die ASQ Hotels.
    In de Big C krijg je al geen plastic zakken meer, je moet alles zelf in meegebrachte tassen doen en terecht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website