Thailand is voornemens een aantal Covid-19 maatregelen afschalen. Gisteren heeft een sub-commissie van het CCSA daarover overeenstemming bereikt en morgen neemt de commissie een bindend besluit.

Veel restricties worden versoepeld (zie bovenstaand plaatje), behalve in Samut Sakhon, waar medio december een uitbraak was en het virus nog steeds actief is, vooral onder arbeidsmigranten.

Aangrenzende provincies Bangkok

Bangkok en aanpalende provincies blijven vooralsnog een zogeheten ‘rode zone’ met maximale controle op Covid-19, maar restricties op bedrijven en activiteiten kunnen in verschillende mate op andere plaatsen volgende maand versoepeld worden. Woensdag heeft de sub-commissie van het CCSA, besloten dat Bangkok en de aangrenzende provincies Samut Sakhon, Samut Prakan, Nonthaburi en Pathum Thani maximale controlezones blijven vanwege hun hoge aantal nieuwe besmettingen.

De strengste restricties gelden in Samut Sakhon. Scholen blijven er gesloten, maar kunnen elders open gaan. Voor scholen in Bangkok en buurprovincies gelden speciale maatregelen waaronder social distancing en online les.

Uitgaansgelegenheden in Bangkok, Samut Prakan, Nonthaburi en Pathum Thani blijven gesloten, restaurants mogen open blijven tot 23 uur, klanten dienen er op afstand van elkaar te zitten. Er mag weer alcohol geschonken worden, maar dansen mag niet.

In andere provincies worden restricties verder versoepeld. De gewijzigde maatregelen worden vrijdag voorgelegd aan het CCSA en worden volgende maand van kracht.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website