De Tourism Authority of Thailand (TAT) laat weten dat het Thaise kabinet heeft ingestemd om de noodtoestand met twee maanden te verlengen tot 31 juli 2021.

Het besluit is door het kabinet op 25 mei 2021 goedgekeurd en officieel gepubliceerd in de Royal Thai Government Gazette op 27 mei 2021. De verlenging geldt voor twee maanden gaat in van 1 juni – 31 juli 2021.

De reden voor de 12e verlenging heeft te maken met de recente heropleving van COVID-19 besmettingen in verschillende clusters en het toenemende aantal sterfgevallen, evenals de noodzaak om quarantainefaciliteiten en veldhospitalen op te zetten om zo de situatie het hoofd te bieden.

 


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “Thailand verlengt noodtoestand voor twaalfde keer tot 31 juli 2021”

 1. Eric zegt op

  De 12e keer? Ik mag hopen dat ze op de helft zitten inmiddels..

  Die 2 Chinese vaccins zullen in het begin gretig aftrek vinden omdat de mensen die heel graag gevaccineerd willen worden zichzelf aanbieden. Dit zie je ook aan het succes van de eerste mogelijkheid om tot een afpraak in Bangkok te komen bijvoorbeeld. Dit mag toch geen verrassing zijn: in de beginfase zal er geen tekort aan armen zijn. Maar dan…

  70% procent van de Thaise bevolking inenten. Zeg Thailand heeft 70 miljoen inwoners (officieel wellicht maar het zullen er meer zijn), daar 70% van is 49 miljoen maar dan heb je de kinderen, jeugd < 18 jaar, uitzonderingen..

  Zeg dat Thailand 40 miljoen mensen (absoluut minumum) nodig heeft om "groepsimmuniteit" te behalen.

  De vraag is echter hoeveel Thai zich uberhaupt willen laten vaccineren. Dus zul je de vaccins nodig hebben die in de US, UK en EU het populairst zijn: Pfizer, Moderna en (iets minder) Janssen.
  In de EU zijn vector vaccins in weze "afgeschreven" (bron: von der Leyen
  , voorzitter EU). AstraZeneca is sowieso klaar in Europa. Dat zien de Thaise bevolking en de expats ook.

  Ik ben benieuwd hoeveel Thaise meiden en vrouwen 18-50 zo bang zijn van dit virus dat ze AstraZeneca accepteren. De kans op de gevreesde bijwerking is zeer klein maar waarom zouden zij wel het risico nemen? Ma.w. ik verwacht dat de vacinatiebereidheid het laagst is bij de vaccins die Thailand haar inwoners aanbied.

  • Eric zegt op

   “Dus zul je de vaccins nodig hebben die in de US, UK en EU het populairst zijn”.

   Correctie: in de UK is het van eigen bodem “AstraZeneca” vaccin uiteraard wel populair. Of: het meerendeel van de Engelsen is er in ieder geval mee geprikt.

   Laat onverlet dat AstraZeneca in het Westen gewoon een hele slechte naam heeft. Ik denk dat deze berichten Thailand inmiddels ook wel hebben bereikt.

   De EU zal het overschot aan vaccins wel verschepen naar Afrika bijv. Wij hebben ‘t niet meer nodig hier. Dit klinkt arrogant maar het is gewoon de werkelijkheid: de EU heeft zo enorm veel vaccins ingekocht (ook voor de komende jaren al) dat “wij” hier in Europa AstraZeneca niet meer nodig hebben. Ik heb m’n eerste Moderna shot al gehad, over een paar weken de tweede. Dit had in Thailand ook gekund ware het niet dat ze in tegenstelling tot veel andere landen (waaronder Mexico met 34,4 miljoen Pfizer vaccins) wel adequaat hadden gehandeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website