Het plan van de Thaise overheid om de toeristenindustrie wat perspectief te bieden met de Special Toursit Visa is mislukt. Dat is de conclusie van een artikel in Bloomberg News en staat vandaag ook in Bangkok Post.

De buitenlandse aankomsten hebben zelfs niet voldaan aan de laagste verwachtingen. Volgens de Thailand Longstay Company zijn er sinds oktober gemiddeld slechts 346 buitenlandse bezoekers per maand het land binnengekomen met het speciale visum. Dat is ruim onder het streefcijfer van de regering van ongeveer 1.200 en slechts een fractie van de meer dan 3 miljoen toeristen die vóór de pandemie kwamen.

De lauwe reactie op de veelbesproken heropening van het land illustreert de moeilijkheden waarmee, van toerisme afhankelijke landen, worden geconfronteerd. De economie ondersteunen en tegelijkertijd de burgers tegen Covid-19 te beschermen, blijkt een lastige opgave.

De Thaise regering had gehoopt gepensioneerden en andere langverblijvers te lokken om zo te ontsnappen aan de Europese winter. Dat is faliekant mislukt.

Lees hier het volledige artikel: www.bangkokpost.com/business/2052847/thailand-sold-itself-as-a-paradise-covid-retreat-no-one-came


» Laat een reactie achter


Rating: 4.72/5. From 18 votes.
Please wait...

19 reacties op “Thailand verkocht zichzelf als een paradijselijk toevluchtsoord tijdens de pandemie, maar niemand kwam”

 1. wim zegt op

  Wat een verassing.

  Het was natuurlijk ook gewoon een beetje onnozel. Er wordt eindeloos gepraat over toeristen, maar ik vraag me af of er eigenlijk wel enige moeite is gedaan om MET (potentiële) toeristen te praten. Ik schat dat een steekproef van 4 a 5 zeer korte gesprekjes met potentiële toeristen een uiterst betrouwbaar beeld had opgeleverd over hetgeen van dit formidabele visa te verwachten viel.

 2. Joke zegt op

  Als 70 er ga je nu toch niet vliegen? Bovendien ook niet lekker als je van je 4 weken Vakantie er 2 in quarantaine moet.

 3. RonnyLatYa zegt op

  Het zijn eerder de huidige voorwaarden om Thailand binnen te komen dat zal afschrikken.

  Dit visum op zich is niet slecht. Ik denk zelfs dat het een toekomst heeft vooral voor mensen die langere tijd in Thailand willen verblijven. Het vult een bepaalde leegte in de visums op denk ik.
  Geen leeftijdsgrens en je kan er langer dan 90 dagen (tot 270) mee in Thailand verblijven zonder daarvoor de nodige “borderruns” te moeten uitvoeren.

  Mits wat aanpassingen in de aanvraagprocedure zou ik zelfs zeggen dat het een topper kan worden

 4. Jozef zegt op

  Op mij kan Thailand blijven rekenen, van zodra de quarantine verplichtingen worden afgevoerd, zal ik bij de eersten zijn om op het vliegtuig richting Bkk te springen.
  Negatieve test en/of sneltest bij aankomst zal ik met plezier ondergaan en betalen.
  En Gringo, ik hoop ook van ganser harte dat je je gevraagde verjaardagscadeau kan hebben.
  Fingers crossed.
  Groet

 5. Jan zegt op

  Beste Wim,

  Met dit Special Toursit Visa heeft Thailand precies bereikt wat ze wilden nl het stoppen van het toerisme van ‘jan met de pet’ wat voor corona gebeurde.
  Als je nu Thailand binnen wilt komen zal je een dikke portemonnaie moeten hebben.

  Jan

  • Freek zegt op

   Dag Jan,

   Het plan van de Thaise regering gaat veel verder en daarom:
   Een groeiend deel van de Thaise bevolking is ontevreden vanwege de huidige economie en kijkt naar de regeringen voor oplossingen die er niet zijn i.e.
   Oude zondebokken van elke Thaise regering (dwz minderheden) komen van stal en krijgen de schuld.
   En dat zal meer gevoeld gaan worden door die minderheid of het nou Buitenlanders of Burmezen zijn.
   Dit geldt natuurlijk niet voor rijke buitenlanders en rijke Burmezen.

 6. Rob V. zegt op

  Tja, geen vakantie-gaande hond zit te wachten op 2 weken opsluiting. Nog minder als dat ook nog eens relatief duur is en met papierwinkel als bonus. En op zeker niet als er bestemmingen op aarde zijn waar men wel zo terecht kan.

  Je zou er om lachen maar is eigenlijk gewoon best diep triest.

 7. John Chiang rai zegt op

  Ik denk ook dat de meeste toeristen de procedure om een visum te krijgen,en de verplichte quarantaine,die ook nog veel tijd en kosten vraagt,gewoon te veel was.
  Bovendien ben je bij een pandemie,zo deze zich ook nu de laatste weken ook in Thailand laat zien,nooit helemaal zeker.
  En een onzekerheid,die mogelijk veroorzaakt kan worden, als door de toename van besmettingen het Thaise gezondheid systeem aan zijn grenzen gaat stoten,wat gelukkig niet heeft plaats gevonden.
  Bovendien kunnen door plotselinge lockdowns,die voor niemand prettig zijn,ook nog vluchten gecanceld worden,zodat je de zelfde toestanden kunt krijgen,als velen dit hebben meegemaakt in Maart/April 2020.
  Wij konden,omdat niemand ook precies wist hoe zich de situatie verder ontwikkelen zou, op het nippertje met veel extra kosten en een andere vlucht terug gevlogen.
  Allemaal dingen die je in een pandemie verwachten kunt,maar niemand graag een 2e keer ondergaat, zolang men nog steeds niet zeker is.

 8. PEER zegt op

  Jawel!
  Deze week las ik nog op TB dat er dit jaar 10 milj toeristen worden verwacht.
  Nu lees ik in Bangkok Post dat ze hopen op 5,5 miljoen.
  Dus het gaat de goeie kant op!
  De afgelopen 3 maanden zijn er 1000 binnen gekomen, welcome in Thailand!

  Je kunt de quarantaine-verplichting wel vervelend vinden, sommigen zelf geldverspilling, maar het zorgt wél dat er enkel Covid19-vrije mensen, via Bangkok Airport, het land inkomen.
  Nog even op onze tanden bijten, bovendien: ‘n hobby mag wat kosten, hè !

 9. FrankyR zegt op

  Het was te verwachten.

  Sowieso is het overkill om eerst aan mensen te vragen om een covid-attest van niet ouder dan 72 uur, tegelijkertijd visa regelen…Laat staan je ticket. Dan zit je de tien uur in een metalen buis met een mondkapje op (Gezellig. Ik word het ding al beu na 30 minuten!).

  Om dan bij aankomst NOG EENS in Quarantaine te moeten?! Daar lokt je zelfs geen long-stay toerist mee.

 10. kawin.coene zegt op

  Die europeanen zijn nog niet gek geworden hoor!
  Bij aankomst moeten bewijzen dat je covit vrij bent en dan verlicht 14 dagen in carantene in een zelf te betalen hotel (gevangenis)in Bangkok is er ver over.
  HET IS VOOR MIJ EEN ZEER MOOI LAND met zijn eigenaardiheden die je telkens weer verrassen maar ik heb de indruk dat Thailand zich een beetje overschat.
  Lionel.

 11. odilon zegt op

  Het is niet de quarantaine-verplichting die het moeilijk maakt maar het is al het papierwerk die voor vele gepensioneerden teveel word.Ik sta op springen voor naar Thailand te komen maar niet op deze manier van Thailand.

  • fred zegt op

   De digitale papiermolen is inderdaad wat vele oudere mensen tegenhoudt. Het zijn tenslotte meestal oudere mensen die lange tijd in het buitenland kunnen verblijven. Gepensioneerden zijn allemaal nog mensen die dateren uit het analoge tijdperk. De meeste zijn al tevreden dat ze een mail kunnen lezen en schrijven of een sms sturen.
   Niet iedereen is een eindeloze digitale techneut. Ik heb ook meer dan eens de hulp moeten inroepen van anderen (meestal jongere) om door dat ganse virtuele circus te raken. Soms heb ik de indruk dat men alle dagen op zoek gaat hoe men alles nog maar meer complex kan maken.

 12. endorfun zegt op

  Als men er 10 mio verwacht dit jaar, waar een normaal jaar er 35 mio komen, maakt al veel duidelijk. Maar zolang er veel te veel restricties zijn, waaquarantaine in duur hotel, waarbij je wordt opgesloten, erger dan in een gevangenis bij ons, dan vrees ik dat er weinigen zullen opdagen. Vliegen worden niet gevangen met azijn.

  • fred zegt op

   Ik heb die quarantaine gedaan. Ik vond dat helemaal niet erg. Mooie kamer airco badkamer met bad en douche en super vriendelijk personeel. Had een goed internetverbinding mijn laptop mee en wat goede lectuur. Had een lekker bed en het eten was niet super maar in feite zeker niet slecht. Alle dagen keuze tussen 2 menu’s. Porties meer dan genoeg zelfs meestal te veel.

   Er zijn miljoenen mensen die meer dan 2 weken niet buiten komen….denk maar aan minder validen of zieke mensen gevangenen en bejaarden. Wie dit vergelijkt met een gevangenis dwaalt. Indien men zo denkt dan spreek ik in mijn ogen toch van een luxe gevangenis.

   En ja er is de kostprijs ….kostte mij 1100 euro maar anderzijds spendeer je gedurende 2 weken ook geen Baht. Gratis eten en drinken ….geen elektriciteit of andere kosten. Iedere avond nam ik een lekker schuimbad ….zeep shampoo alles inbegrepen net als poetsdienst.

   De eerste 10 dagen zijn eigenlijk voorbijgevlogen. Pas de laatste 3 of 4 dagen kreeg ik wel echt zin om terug de echte wereld in te stappen.

   • RonnyLatYa zegt op

    “De eerste 10 dagen zijn eigenlijk voorbijgevlogen. Pas de laatste 3 of 4 dagen kreeg ik wel echt zin om terug de echte wereld in te stappen.”
    Moet je dan misschien in de toekomst standaard inlassen als je terugkeert. 😉

   • Harm reitsma zegt op

    Je zult ook niet armlastige zijn geweest en tijd over ook… Dat is voor velen een reden om niet te gaan.
    We zijn niet allemaal hetzelfde he?

 13. RonnyLatYa zegt op

  Eigenlijk moet ik best wel lachen als ik het voorstel van die professor lees. (zie link)
  https://www.hln.be/dossier-britse-variant-verspreidt-zich-razendsnel/professor-devroey-ziet-heil-in-hotelquarantaine-voor-wie-corona-krijgt-idealiter-worden-die-mensen-tijdelijk-bij-hun-gezin-weggehaald~ad8f4bf0/

  Alles wat o.a. Thailand al maanden geleden invoerden en wat door “kenners” werd afgedaan als onzin, niet nodig, wat weet zo een land daar nu van, heeft of wil men dus ook invoeren.
  Denk maar aan de mondmaskers, negatieve testen bij binnenkomst, twee keer testen na terugkomst en nu voorstel quarantaine in hotels (?)….

  Het kan verkeren, zei Bredero

  • PEER zegt op

   Ja Bram,
   Maar wie controleerd de binnenkomer of hij werkelijk in quarantaine gaat?
   Dat gaatie dus níét worden!
   Hier in Thailand hebben ze dát goed begrepen, bovendien wordt er geen aanslag op de staatskas gepleegd: ieder betaald z’n eigen kosten.
   En zo gaat het hier de goeie kant op, op de enkele illegaal na die binnenkomt met het virus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website