(Gumpanat / Shutterstock.com)

Het corona waarschuwingsniveau in Thailand is zojuist verhoogd naar niveau 4 (van vijf) na de ontdekking van Omicron in veel provincies.

Aanbevelingen voor dit niveau zijn: meer thuis werken, onnodig reizen vermijden, indien mogelijk afzien van het eten in restaurants met airco, geen risicovolle locaties bezoeken, etc. Verder het advies aan Thai om niet naar het buitenland te reizen en reizigers uit het buitenland quarantaine op te leggen.

Vrijdag zal het CCSA een vergadering houden om wijzigingen in de toegangseisen voor buitenlandse reizigers te bespreken. Later meer daarover, maar het is nu al bekend dat de Test & Go regeling voorlopig geschorst blijft.

De gouverneur van Phuket zegt dat het eiland open zal blijven ondanks een sterke stijging van nieuwe besmettingen. Hij wil de zorgen wegnemen over een mogelijk lockdown.

Update over de Thailand Pass

In de periode van 1 – 4 januari 2022 kwamen er in totaal 32.627 reizigers Thailand binnen. Van dit aantal kwamen 19.311 reizigers binnen via de Test & Go regeling. Ongeveer 10.700 reizigers kwamen binnen via de Sandbox-regeling, 2.549 reizigers kwamen binnen middels de AQ regeling.

 • Van het totaal aantal reizigers zijn er 605 positief getest op COVID-19, oftewel 1,85 procent.
 • De top 10 landen voor inkomende reizigers zijn nu: Rusland, Zweden, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, VS, Frankrijk, Kazachstan, Roemenië, Denemarken en Finland.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.75/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “Thailand verhoogt het Covid risiconiveau naar 4 vanwege sterke toename Omicron besmettingen”

 1. Cornelis zegt op

  Ik zag heel andere – veel hogere – besmettingspercentages onder bunnenkomende reizigers gedurende de eerste dagen van deze maand, tot bijna 8%:
  https://mobile.twitter.com/ThaiNewsReports/status/1478270646828167168/photo/1
  Cijfers en Thailand – geen betrouwbare combinatie….

 2. ruud zegt op

  Al die maatregelen zijn meer uitstel, dan afstel.
  Het enige dat wordt voorkomen is dat iedereen tegelijk ziek wordt, omdat besmettiingen over een langere periode worden uitgesmeerd.

  De belangrijkste vraag is, in hoeverre mensen die in het verleden al besmet zijn geweest met corona opnieuw ziek worden na een Omicron besmetting.
  Als je dan niet ziek meer wordt, zal het aantal besmettingen met Omicron niet meer betekenen dan dat je besmet bent met corana, maar verder nauwelijks gevolgen hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website