ferdyboy / Shutterstock.com

Thailand heeft gisteren het gebruik van gehydrogeneerde vetten (transvet) verboden. Transvetten zijn erg slecht voor de gezondheid. Thailand is nu het eerste land in Asen dat de productie, import en verkoop van gehydrogeneerde vetten en olie verbiedt.

Gehydrogeneerde vetten ontstaan wanneer plantaardige olie gehydrogeneerd wordt. Hydrogeneren is een proces waarbij onverzadigde bindingen door toevoeging van waterstofgas worden omgezet in verzadigde bindingen. Door deze kunstmatige ingreep worden de plantaardige vetten lang houdbaar gemaakt. Zo wordt plantaardige vloeibare olie omgezet in niet vloeibaar vast vet (verzadigd vet).

Transvetten worden al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw gebruikt om o.a. fastfood te bereiden. Ze komen voor in ons voedsel en kunnen leiden tot gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en verhoogd cholesterol.

De WHO heeft Thailand geprezen voor het verbod en voor de gevolgde procedure, zegt minister Piyasakol van Volksgezondheid. Ook heeft de WHO waardering voor de gevoerde voorlichtingscampagnes.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Thailand verbiedt het gebruik van gehydrogeneerde vetten (transvet)”

 1. johank zegt op

  Thailand heeft gisteren het gebruik van gehydrogeneerde vetten verboden.
  Prima idee (wet), maar hoe wil men dit handhaven?
  Met etenstijd de hydrogeneerdevettenpolitie (mooi scrabel woord) langs sturen voor een vet controle rondje?

  • Sjaak S zegt op

   Alles heeft zijn begin…in de eerste plaats worden die vetten niet meer geproduceerd. Dan mogen ze niet meer geïmporteerd worden. En ze mogen niet meer verkocht worden. Dat wat nu nog in de omloop is, wordt verbruikt en dan zal uiteindelijk het gebruik ervan verdwijnen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website