Volgens minister Piyasakol van volksgezondheid sterven er jaarlijks 50.000 Thai aan de gevolgen van roken. Dat kost het land 74,8 miljard baht. een reden temeer om de tabakswet uit 1992 aan te passen, zo gaat vandaag de minimumleeftijd voor het kopen van tabaksproducten omhoog naar 20 jaar.

Tabaksproducenten mogen geen reclame maken via door hen gesponsorde activiteiten. De verkoop van rookwaren is nu verboden in tempels, ziekenhuizen, apotheken, onderwijsinstellingen, openbare parken, pretparken en dierentuinen.

De gewijzigde Tobacco Control Act heeft vooral tot doel om jongeren te ontmoedigen te gaan roken en de gezondheid van niet-rokers te beschermen tegen meeroken.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “In Thailand sterven jaarlijks 50.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken”

 1. FonTok zegt op

  “Dat kost het land 74,8 miljard baht” lijkt me wel heel erg veel….. En hoeveel belastingen krijgt Thailand binnen van de verkoop van al die sigaretten? Dan moeten ze maar de prijs en de btw verhogen op die “kankerstaafjes”

 2. Jacques zegt op

  Een zichzelf respecterende regering dient het goede voorbeeld te geven en zich te onthouden van het innen van belastingpenningen over deze rotzooi. Verder dient het alles in het werk te stellen het gebruik te ontmoedigen en verbieden . Die onzinnige bezigheid dient een halt toegeroepen te worden. Zeker voor de jeugd die de hersenen nog niet in volle ontwikkeling heeft, moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden. Wat mij betreft kan het niet ver genoeg gaan met maatregelen ter bestrijdijng van ongezonde uitspattingen. Maar ja dat zal nooit lukken want de zwakken onder ons zullen altijd de verkeerde keuzes maken en de sigarettenwereld heeft een grote macht vanwege het vele geld dat daar in om gaat. Dus het paffen en meepaffen dient mijn tijd wel uit.

 3. jos zegt op

  Begin eens in de a go go waar je soms niet binnen kunt van de stinkstokken, waar ik iets van krijg als er naast jou zo iemand begint te roken als een een turk, de stank komt in je gezicht, ze moesten het verbieden ook voor de dansertjes is dit niet gezond, gesloten zaken daar rookt men niet, heb respect en ga buiten roken!

 4. Fre Berends zegt op

  Zal dat alleen aan rokers liggen, wat dacht u van SMOG.

  • Slagerij van Kampen zegt op

   Inderdaad. Ik vraag me altijd af of ze die cijfers degelijk kunnen onderbouwen. Niet alleen smog, ook arbeidsomstandigheden spelen een grote rol bij longaandoeningen. Stoflongen, Timmelui: hardhout, stof Schilders: stof en oplosmiddelen, stoffige of chemische fabrieken en asbest natuurlijk. Als toerist zult u zeker wat microscopische asbest vezeltjes inademen in Thailand. Onvermijdelijk. Nog overal op daken en overal rondslingerend op boerenerven. 1 microscopisch vezeltje zelfs kan u al fataal worden……. Zelfs na 30 jaar.

 5. theoS zegt op

  Ik rook al ong. 25 jr niet meer. Heb in Bangkok-Pattaya Hospital vanwege die stinkstokken. Paar kennissen moesten ook stoppen met roken anders de pijp uit. Niemand in mijn extended Thaise familie rookt of heeft gerookt. Mijn zoon en dochter roken ook niet want schrokken zich een hoedje toen ik opgenomen werd in hospital en hebben nooit gerookt. Zuipers en rokers komen bij mij en mijn vrouw de deur niet in. Punt uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website