Vanaf 1 oktober hoef je bij aankomst in Thailand geen vaccinatiebewijs of negatief testresultaat (voor ongevaccineerden) meer bij je te hebben. Zelfs geïnfecteerde mensen met milde of geen symptomen hoeven vanaf 1 oktober niet in isolatie te gaan.

De veranderingen zijn woensdag aangekondigd door de minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, na een vergadering van het Nationaal Comité voor Overdraagbare Ziekten. Hij laat weten dat de commissie heeft besloten om Covid-19 opnieuw te definiëren als een overdraagbare ziekte die onder toezicht staat, en dat de relevante maatregelen dienovereenkomstig zouden veranderen voor bezoekers, de lokale bevolking en geïnfecteerde mensen.

Anutin zei dat het Nationaal Comité voor Overdraagbare Ziekten er ook mee instemde om Covid-19 van 1 oktober tot september volgend jaar te herdefiniëren als een overdraagbare ziekte onder toezicht, in plaats van als een gevaarlijke overdraagbare ziekte.

Dr. Sophon Iamsirithaworn, adjunct-directeur-generaal van het Department of Disease Control, zei donderdag dat de maatregelen voor ziektebestrijding worden versoepeld omdat de symptomen van Covid-19 momenteel niet ernstig zijn en vergelijkbaar blijken met die van een gewone verkoudheid.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Thailand schrapt per 1 oktober ook de laatste Covid maatregelen voor buitenlandse toeristen”

 1. Mooi zo! Als de Thaise bevolking nu ook eindelijk die belachelijke mondkapjes afzetten, dan is alles weer als vanouds.

  • Johny Prasat zegt op

   Het vervelende met de mondmaskers, is dat in de supermarkten nog steeds word omgeroepen om de maskers te dragen. In een bank werden we aan de ingang zelfs verplicht het te dragen, of we mochten niet binnen. Het is vooral op het platteland, de mensen kijken ook naar elkaar. Wij hebben het nergens gedragen (uitgezonderd in dat bankfiliaal) en ook gepraat over het waarom. Als de overheid hen duidelijk maakt dat het niet meer nodig is, verdwijnen ze uit het straatbeeld. Nu ziet ge bromfietsers zonder helm maar met mondmasker. Zelfs mensen in de auto. Ook de politie draagt het overal, covid zit daar nog echt in het hoofd. Thai kijken naar elkaar, en volgen de meerderheid, zonder te weten waarom. Blijkbaar is het voor velen ook een beetje statussymbool, trots dat ze een mooi masker dragen. Zelfs bij de tandarts kwamen ze binnen en buiten met een masker. Heel raar, ook de meeste farang blijven het daar koppig dragen. In Frankfurt nergens een masker, bij Lufthansa dan weer verplicht te dragen op alle vluchten. Ook daar was het voor ons dus schrikken, bij het instappen. Ook in Europa blijven velen dus koppig verder doen. Bij Thai Airways werd het gevraagd, niet verplicht.

   • theiweert zegt op

    Jij hebt het over Lufthansa maar in Duitsland is het nog steeds verplicht in het OV een masker te dragen. Dus zo gek is het niet dat het ook in het vliegtuig moet.

    Ook bij Emirates is het nog steeds verplicht al gaat men er wat soepel mee om, want de stewardessen zijn uiteindelijk geen politieagenten. Maar het personeel zelf draagt het zodra ze in het vliegtuig ingaan.

 2. Frank zegt op

  Dat is heel goed nieuws. Ik mag op 1 oktober naar Thailand. De covid fake bullshit is ten einde.

 3. TheoB zegt op

  Dan zou het logisch zijn de ‘emergency decree’, ingesteld onder het mom van verhinderen van verspreiding van COVID-19, ook op te heffen.
  Vandaag (vrijdag 26-09) gaan ze daarover beslissen. Aangezien de ‘emergency decree’ feitelijk ingesteld werd om de protesten tegen het regime en de pizzawet de kop in te drukken, ben ik niet gerust op het beëindigen daarvan per 1-10.

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2398065/end-of-emergency-decree-to-be-proposed

  PS: maar als ze het beëindigen acht ik ze in staat om het à la minute weer met een of andere lulsmoes in te voeren als ‘de situatie daartoe noopt’.

  • TheoB zegt op

   Oeps! Vandaag is natuurlijk vrijdag 23-09.

  • TheoB zegt op

   Update: https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2398843/end-of-state-of-emergency-and-covid-19-centre

   In dit artikel staat ook dat adviseur voor Centre for Covid-19 Situation Administration dr. Udom Kachinthorn adviseert om binnen een gezichtsmasker te blijven dragen.
   Het zal dus nog wel even duren voor die dingen helemaal niet meer gebruikt (moeten) worden.

 4. William zegt op

  Zal nog wel even aanlopen Peter met het mondkapje niet meer dragen bij de Thai.
  Zie in mijn regio alleen maar weer een toenamen en verbaasde en geïrriteerde blikken als je zonder loopt.

 5. Chris zegt op

  De Thais gaan hun mondkapje pas afzetten als alle bekende tv-sterren, muzikanten en tv-presentatoren (van shows en ook van het nieuws) dat eerst gaan doen.

 6. T zegt op

  Dat is goed nieuws de hele wereldwijde covid shitshow heeft meer kapot gemaakt dan covid zelf.
  Ik hoop dat het ook zo blijft vooral voor de Thaise bevolking in de toeristengebieden en dat zijn er heeel veel.

 7. Han zegt op

  Verbazingwekkend de reacties op de mondmaskers. Blijkbaar realiseren mensen niet dat covid veel doden heeft opgeleverd en ook veel eerdere patiënten die met ernstige gevolgen van dit virus te kampen hebben. Ik vind het volkomen begrijpelijk dat mensen kiezen om nog mondmaskers te dragen en zeker dat het gewenst is waar mensen in een ruimte dicht bij elkaar zijn. Lees dat er nog steeds 30 tot 40.000 besmettingen per dag in Thailand zijn zoals te lezen in het artikel “End of state of emergency” in bangkok post van 23-9-2022.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website