Shoppers scannen de qr-code van de Thai Chana tracking-app in Thailand voordat ze de Chutuchak-markt betreden (Youkonton / Shutterstock.com)

Thailand registreerde dinsdag een nieuw record met 959 nieuwe besmettingen met het coronavirus, dat is inclusief de 914 infecties in Samut Sakhon op maandag en 22 personen die uit het buitenland waren gekomen. Totaal komt daarmee het aantal besmettingen op 14.646. Het dodental bedraagt nog steeds 75.

Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centre for Covid-19 Situation Administration, zegt dat het hoge aantal nieuwe gevallen het gevolg is van intensievere actieve opsporing.

Van de 14.646 geïnfecteerden herstelden 10.892 (74,4%).

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Thailand registreert vandaag 959 nieuwe Covid besmettingen”

 1. janbeute zegt op

  ik zou wel eens willen weten als ze zouden testen zoals in vele andere landen in de wereld doen, wat er daadwerkelijk aan het licht komt.
  Moet hierbij wel zeggen dat ik tot op heden in mijn eigen omgeving nooit iets gehoord heb over een persoon die ziek of gestorven is door het virus.
  Ik denk dan ook dat het hier nog wel meevalt, als ik zo de cijfers zie van andere landen, waaronder ook ons door flinke rellen geplaagde kikkerlandje.

  Jan Beute.

  • Kritikus zegt op

   Ongeveer 1.75% is getest in Thailand. Daarvan is 1.2% positief getest. Dus reken maar uit als ze meer gaan testen. In Samut Sakhon is het zelfs 8% positief geteste mensen, ze willen daar ongeveer 60.000 mensen testen, dus daar komen wel nieuwe gevallen bij komende dagen …

 2. chris zegt op

  Eindelijk wordt Thailand een beetje normaal.

 3. teun zegt op

  Bij het totaal van 14.646 geinfecteerden wordt niet duidelijk over welke periode dat aantal is vastgesteld.
  En er wordt hier het principe – onbewust? – toegepast “hoe minder je test hoe minder geinfecteerden je hebt”.
  Dat was ook het uitgangspunt bij de inmiddels gelukkig ex-president van de VS.

  Het blijft hier dus gissen naar de werkelijke situatie.

 4. HarryN zegt op

  Van deze 959 “besmettingen” weten we helemaal niets. Ten eerste zijn het waarschijnlijk “positief” geteste mensen. Ten tweede zouden we moeten weten of al deze 959 gevallen symptomen hadden?? Dat weten we niet. Ten derde weet niemand welke testprocedure gevolgd is (ook ik niet)
  Wat de meeste hier ook niet weten is dat het WHO zijn procedure omtrent het testen heeft aangepast.
  OP 20 jan. jl. (WHO information Notice for IVD users 2020/05) is dat medegedeeld en betekent dat wanneer iemand positief test dat MOET overeenkomen met de symptomen. Zo niet dan moet men re-testen. Men geeft ook toe dat de CT (cycle treshold) te hoog is boven de 30 kan men niets vinden dan rommel. Dus meer vals=positieven .
  Kortom wanneer je geen symptomen hebt en je jezelf gezond voelt heeft het geen zin om je te laten testen.

 5. janbeute zegt op

  Het heeft terdege wel zin om je telaten testen, want ook al voel je je zelf gezond. Als het virus in je body aanwezig is , en je lichaam is sterker dan het virus kun je als nog dierbaren hier mee besmetten, met de bekende gevolgen.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website