(Athawit Ketsak / Shutterstock.com)

De Thaise regering overweegt de RT-PCR test te vervangen door een Covid-19 sneltest voor gevaccineerde toeristen in het kader van de Test & Go-regeling. Daarnaast wil men de regels versoepelen bij een nauw contact met besmette medereizigers. Nu moeten zij in quarantaine wanneer ze in de buurt van Covid-19 patiënten hebben gezeten.

De versoepelingen vereisen de goedkeuring van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), zegt Yuthasak Supasorn, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

De huidige RT-PCR test heeft ten minste zes uur nodig voor het resultaat kan worden afgegeven. Inkomende reizigers moeten daarom een hotelkamer boeken waar ze in afwachting van de uitkomst moeten verblijven. Een alternatieve methoden, zoals de snelle antigeentestkits, zijn handiger en helpen ze de stroom toeristen beter te beheersen als het aantal aankomsten toeneemt.

De CCSA zal ook overwegen de huidige HRC-regels te versoepelen. Thans worden degenen die twee rijen voor of twee rijen achter geïnfecteerde passagiers in een vliegtuig hebben gezeten, naar quarantainevoorzieningen verplaatst. Volgens het nieuwe voorstel zouden alleen passagiers die naast een Covid-19-patiënt hebben gezeten, voor een kortere periode in quarantaine worden gehouden, wat betekent dat er maximaal twee reizigers onder de HRC-regel zouden vallen.

Nieuw is ook dat degenen die positief testen met milde of geen symptomen niet meer naar het ziekenhuis hoeven om behandeld te worden, maar ze kunnen in plaats daarvan een alternatieve quarantaine kiezen met een kortere periode van maximaal tien dagen, in plaats van de huidige veertien dagen.

Hoewel meer hotels in Bangkok zijn gecertificeerd met SHA Plus en hebben geprofiteerd van het verplichte verblijf van één nacht voor het Test & Go-programma, hebben hotels in andere gebieden, zoals Pattaya en Hua Hin, nog steeds minder gasten dan verwacht.

De voorgestelde nieuwe screeningsmaatregel, die geen wachttijd vereist, zou hotels overal meer mogelijkheden bieden, aangezien toeristen rechtstreeks naar hun favoriete bestemming kunnen reizen.

Bron: Bangkok Post

15 reacties op “Thailand overweegt versoepeling inreisvoorwaarden zoals een sneltest ipv PCR-test bij aankomst”

 1. Fred zegt op

  Eindelijk iets van goed nieuws…. Als het er doorkomt natuurlijk

 2. Arie zegt op

  Hopelijk voeren ze die Covid-19 sneltest in zodat het makkelijker word om gelijk door te reizen want dat gedoe van wachten in een hotel houd toch nog vele reizigers tegen om naar Thailand te gaan.

 3. Jan zegt op

  Goed nieuws alleen wel een beetje zuur voor diegene die die al een (prijzig) hotel geboekt en betaald hebben en dit geld niet terug kunnen krijgen.
  Groet Jan.

  • mac zegt op

   Hoi Jan,

   Het zou wel zo netjes zijn als het hotel deze kosten teruggeeft aan de klant.
   Als zij geen kosten hoeven te maken voor een Covid test, dan is het niet meer dan redelijk dan het bedrag terug te storten of contant terug te geven. De hoogste kosten voor het boeken van een hotel zijn namelijk de Covid kosten. Het zou een hotel niet sieren om deze bedragen niet terug te geven als zij deze kosten ook niet hoeven te maken. Gewoon uit fatsoen.

  • Co zegt op

   Zie het of je het nieuwste model tv koopt dan betaal je ook de hoofdprijs als je wacht dan daalt de prijs ook en dan kan je toch ook niet terug naar de winkel gaan om je geld terug te vragen. Dat is met naar Thailand gaan idem dito je kan ook wachten tot het soepeler wordt.

   • mac zegt op

    Een tv kopen heb je zelf in de hand.
    Hier lopen menigeen mensen te stressen om alles in orde te maken voor de Thailand Pass.
    Dwz, met de rug tegen de muur.
    Als er dan wijzigingen van de overheid zijn die de kosten drukken, dan lijkt het mij wel zo netjes als het hotel dit compenseert naar de gasten die geen dure pcr test meer nodig hebben.
    Dit staat totaal los van die TV, het hotel koopt die PCR test namelijk niet in voordat jij in het hotel arriveert. Dwz geen kosten, en dan toch het volledige bedrag inhouden is niet erg netjes.
    Een hotel voor 1 nacht van 40 euro, kost je nu meer dan 200 euro (als je met meerderen reist). Om 160 euro in je zak te houden, terwijl je hier als gast weinig aan kan doen, is toch buiten proportioneel als je dit bedrag gewoon in je zak stopt!

 4. Mac zegt op

  Het zou een verademing zijn als:

  1. de verplichte covid test <72 uur voor vertrek voor volledig gevaccineerden afgeschaft wordt
  2. de sneltest (zoals hierboven vermeld) ingevoerd wordt, direct bij aankomst in BKK
  3. kinderen <12 jaar vrijgesteld worden van een verplichte corona test (als er iemand besmet raakt met het corona virus door kinderen, dan zijn het de ouders wel)
  4. de sneltest na 6/7 dagen afgeschaft wordt voor volledig gevaccineerden, alleen als ze negatief getest zijn bij aankomst.

  Bovenstaande akties zouden veel vakantiegangers over de streep halen om een vakantie te boeken naar Thailand.

  • fred zegt op

   Die verplichte covid test voor vertrek lijkt me belangrijker te zijn dan een vaccinatie. Gevaccineerde kunnen evengoed besmet zijn en evengoed andere mensen besmetten. Liever een niet gevaccineerde die niet is besmet dan een gevaccineerde die wel is besmet.

   • mac zegt op

    Het is het 1 of het ander. Testen <72 uur voor vertrek wil nog niet zeggen als je negatief getest bent, dat je wel postitief bent. Dat blijkt wel uit de cijfers van de passagiers die aangekomen zijn in BKK en toch besmet bleken. Testen bij aankomst is alltijd noodzakelijk, zodat het het land behoedt is van passigiers die toch besmet zijn. Het beste is natuurlijk zoveel mogelijk testen. Maar met volledig gevaccineerden heb je minder kans dat ze naar het ziekenhuis moeten, wat bij ongevaccineerden vele malen hoger ligt, net als de IC opnames. Dus kan er wel degelijk een verschil gemaakt worden tussen volledig gevaccineerden en anderen die het minder nauw nemen met het virus.

 5. Eddy zegt op

  Helaas, dit voorstel werd vrij snel door het CCSA getorpedeerd, althans voorzover ik The Thaiger mag geloven:

  https://thethaiger.com/news/national/rt-pcr-covid-19-tests-still-required-for-international-arrivals-ccsa

  Als je binnen 1-2 maanden vertrekt, heeft het m.i. niet zoveel zin om de hotelboeking en de Thailand pass laat aan te vragen.

  Enige waar ik nog op hoop is, dat de verplichte quarantaine regels bij een besmette medepassagier snel versoepeld worden zdd het verblijf in een ziekenhuis niet noodzakelijk is. Want een Thaise verzekering kan je last minute nog regelen.

 6. Arjan zegt op

  Het zou mooi zijn als er dan binnenkort een goedgekeurde sneltoetsen komt, welke ook op Suvarnabuhmi kan worden uitgevoerd. Binnen 15 minuten de uitslag hebben.
  Met een negatieve uitslag , dan ook gelijk verder kan reizen met een binnenlandse vlucht.
  Vooral als het een korte vakantie betreft . Om bijvoorbeeld jouw vriendin weer te zien na ruim 2,5 jaar.

  Heb voor Februari al mijn vluchten geboekt. (Wel prijzig- ook extra beenruimte. Luxere stoel. Zelf lang 1.87)
  Had ook de binnenlandse vlucht naar Kohn Kaen al geboekt. Duimen dat dat goed

 7. peter zegt op

  Gelukkig zit Haki in Thailand zonder problemen.
  Echter je zal voor een vakantie gaan van 14 dagen met familie, vader, moeder met 2 kids.
  Uitkijkend naar leuke dingen te doen.
  Vaders wordt positief getest, hele familie wordt uit elkaar gehaald. Vaders naar ziekenhuis en moeder en kids naar een ASQ. Dag vakantie, welkom gevangenis en torenhoge ziekenhuis rekening.
  En een 2e test, dat schijnt heel moeilijk te zijn?? Ik heb er mijn bedenkingen over.
  Gemeld in Asean Now, maar ok in relaas

  https://aseannow.com/topic/1238858-tourist-faces-huge-bill-separation-from-family-after-testing-positive-on-arrival-in-thailand/?tab=comments#comment-16967237

  https://www.getrevue.co/profile/richardbarrow/issues/the-nightmare-of-testing-positive-on-arrival-in-thailand-848695

  • TheoB zegt op

   Tip (voor de Nederlanders) om de stress enigszins te verlagen en de kans op bovenbeschreven nachtmerrie te verkleinen:
   Minimaal één dag voor je de RT-PCRtest met certificaat gaat doen je gratis laten testen bij een GGD testlocatie of een zelftest doen. Als de GGD testuitslag positief is bellen ze je op, als die negatief is heb je meer rust.
   Thuis in quarantaine moeten zitten lijkt mij aantrekkelijker dan in een dure Thaise hotel- of ziekenhuiskamer

 8. Maltin zegt op

  Vanochtend de verplichte PCR test laten doen om morgenavond te kunnen vliegen.

  Blijft toch weer een soort van hobbel, want stel ik wordt positief getest dan gaat alsnog het hele feestje niet door. Je moet toch ongeveer 24 uur wachten op de uitslag

  Na alle stress deze week voor het verkrijgen van mijn Thailand Pass, hoop ik morgenavond in de Blauwe Vogel van KLM te zitten.

 9. Fred zegt op

  Speedier testing for arrivals likely
  BANGKOK: The Centre for COVID-19 Situation Administration (CCSA) has yet to decide if antigen test kits (ATKs) will replace the RT-PCR test for fully vaccinated international travellers to allow them to travel straight to their destinations.

  tourismeconomicsCOVID-19
  By Bangkok Post

  Sunday 14 November 2021, 04:30PM

  **************

  10 november Prayud wil de pcr test vervangen door een snel test

  12 november : CCSA verwerpt dit plan

  14 november : blijkbaar moet de CCSA dit plan nog bekijken en er is nog niets beslist… laat ons hopen…

  we zullen het hopelijk DEZE week weten…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website