(Anupong457 / Shutterstock.com)

De Thaise regering gaat naar verwachting strengere maatregelen nemen om het stijgend aantal Covid-19-besmettingen te vertragen, aangezien het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen donderdag de 7.000 bereikte. Het plan met maatregelen, zal vandaag worden voorgelegd door het ministerie van Volksgezondheid, aan het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Voor vandaag staat de teller op 9.276 nieuwe besmettingen (inclusief 278 in gevangenissen) en het dagrecord aantal van 75 nieuwe sterfgevallen.

Premier Prayut zegt dat hij de uitbraak van Covid-19 met bezorgdheid volgt en met passende maatregelen wil komen. “Misschien moeten we strengere maatregelen nemen om bewegingen te beperken zodat samenscholingen van menigten worden voorkomen en wellicht moeten we gebouwen en terreinen sluiten. We zullen ons best doen om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Het bedrijfsleven is voorstander van een gedeeltelijke lockdown, vooral in gebieden met ernstige infectieaantallen om de economische gevolgen te verminderen. Veel managers waarschuwen dat een totale landelijke lockdown enorme verliezen voor de economie van het land en enorme schade voor ondernemingen zou veroorzaken.

Bron: Bangkok Post

15 reacties op “Thailand overweegt strengere maatregelen nu aantal Covid besmettingen blijft stijgen”

 1. GeertP zegt op

  Dat geeft natuurlijk wel een veilig gevoel dat hij bezorgd is over de ontwikkelingen.
  Een nog veiliger gevoel zou ik krijgen als hij opzout met de rest van zijn clubje, misschien kunnen we dan een deal maken met een ander land, bijvoorbeeld 2 duikboten ruilen voor een paar miljoen dosis vaccin.

  • louvada zegt op

   Premier Prayut wil de mensen in vrijheid terug beperken, samenscholingen inbinden, waar hebben we dat nog gezien… alvast in China om zo de opstand van de bevolking onder controle te houden. PFIZER en MODERNA staan klaar om te leveren maar hij betaald niet? In eigen land wordt nu ASTRA ZENICA geproduceerd, 35% voor eigen land, de rest voor export. Men zou beter eerst de eigen bevolking bedienen en nadien exporteren. De economie van het land krijgt zware klappen en toch blijft de THB sterk, hier wordt vuil spel gespeeld en het gaat van kwaad naar erger als er niet dringend snel gevaccineerd wordt. De centrums voor vaccinatie staan klaar, goed georganiseerd deze keer maar er zijn geen vaccins, Veel beloven en weinig geven…….

 2. Ferdinand PI zegt op

  Ik was hier al bang voor dat zit zou kunnen gebeuren gezien de ontwikkelingen de laatste maanden.

  Ik vlieg 27 juli naar Bangkok en ga dan tot 12 augustus in ASQ quarantaine.
  Als ik het hotel uit kom moet ik 325 km noordwest naar Kamphaeng Phet.
  Hopelijk kom ik niet vast te zitten in Bangkok.
  Ben zelf volledig gevaccineerd met Pfizer.
  Bij het verlaten van het quarantiane hotel krijg je wel een verklaring mee dat je Covid vrij bent,
  zodoende kan dat voor die dag een vrijgeleide zijn om naar huis te reizen.

  Om daar dan weer verplicht een tijdje thuis te moeten blijven zou ik niet zo erg vinden.
  We gaan het zien.

  • Herbert zegt op

   Hoop voor je dat je kunt vertrekken neem aan Nederland want als dat weer code rood geeft mag je Thailand niet binnen ondanks je vaccinaties.

   • Cornelis zegt op

    Dat geldt m.i. alleen voor de Phuket Sandbox. Nederland stond in Thailand in de voorbije maanden op de ‘rode lijst’, maar desondanks kon je er via de ASQ gewoon in, gevaccineerd of niet.

 3. Eric BKK zegt op

  “Misschien moeten we strengere maatregelen nemen om bewegingen te beperken..”.

  Misschien kunnen we de kwetsbare groepen vriendelijk verzoeken om in quarantaine te gaan? Misschien kunnen we ze wel een financiele vergoeding geven voor het vermijden van drukke plekken? Misschien kunnen we wel boodschappen doen voor de groep ouderen en mensen met onderliggende klachten voor wie dit virus voor problemen kan zorgen?

  Zo zouden we de economie kunnen redden, zo zouden we depressies en zelfdodingen onder mensen voor wie dit virus ’n lachertje is kunnen voorkomen, zo zouden we kunnen voorkomen dat kinderen en tieners thuis zitten i.p.v. naar school gaan en ga zo maar door…

  Of is het: die relatief piepkleine groep kunnen we dit niet aandoen dus we gaan nu 7.5 miljard mensen binnen zetten? Ach, die economie, is dat nu zo belangrijk (…)?

  Als men nu nog niet inziet dat de maatregelen meer ellende veroorzaken dan het virus zelf dan weet ik het ook niet meer. Ik denk dat men dan verloren is.

  • Cornelis zegt op

   Er is ook verzuimd de kwetsbaren als eersten te vaccineren. Dat zou ongetwijfeld in een lager aantal sterfgevallen geresulteerd hebben.

   • Jos M zegt op

    Er is ook verzuimd om de dure bordelen in BKK te sluiten…….

 4. Jozef zegt op

  Ik ga niet beweren dat het hier in B of NL beter ging, maar TH had toch wel iets van Europa kunnen opsteken.
  Songkran en de miljoenen mensen die huiswaarts naar de familie keerden heeft hun de das omgedaan.
  Dan wachten tot de eigen productie van een vaccin van de grond komt ipv aan te kopen in het buitenland.
  Nu mss lockdown hier en daar, maar het is nu dweilen met de kraan open.
  En daarmee zijn we weer een stapje dichter om dit jaar niet meer op een iets normale manier in ons geliefd Thailand te geraken om onze geliefden weer eens in de armen te kunnen sluiten.
  De overheid maakt weer een goede beurt, maar wedden dat de hi-so reeds lange tijd is gevaccineerd ??
  Zo triest allemaal, je wordt er moedeloos van,
  Jozef

  • Johnny BG zegt op

   Thailand kent vele hoog opgeleide mensen met verstand van zaken maar die hebben weinig zin om voor 4000 euro per maand in een slangenkuil zoals in de politiek te belanden. Het is zoals het is en we klooien lekker verder en morgen komt de zon toch wel weer op. Best knap om daar als volk mee om te kunnen gaan.

   • chris zegt op

    Beste Johnny,
    Zitten in de Thaise politiek gaat natuurlijk helemaal niet over salaris en zelfs niet over het beste doen voor de bevolking. Het gaat om prestige (in je eigen omgeving en clan) en om dichterbij de geldkraan te zitten waar miljarden Bahts in omgaan. Het sluizen van zelfs een klein percentage van het overheidsbudget naar de eigen achterban is een veelvoud van dat salaris. Naast de machtspositie die je (met je clan) opbouwt en die positioe kan decennia lang vordeel opleveren.
    De clan bepaalt wie de ‘gelukkige’ is die kandidaat is voor een parlementszetel of een andere politieke functie.

    • Johnny BG zegt op

     Buiten de politiek zijn er nog veel meer overheidsfuncties waarbij het niet uitmaakt wat je doet maar wat je ermee doet.
     Ik kan het mis hebben maar ik denk dat de vele (nutteloze) banen bij de overheid ook als doel hebben om de ambtenaren royaal aan de staat te laten zijn en dan kabbelt alles lekker verder.

 5. chris zegt op

  De kogel is door de kerk en de regering heeft vanaf a.s. maandag nieuwe restricties uitgevaardigd.
  Niet verbazingwekkend is een deel ervan vorige week al uitgelekt.
  De logica van de maatregelen met het oog op het verminderen van besmettingen is ver te zoeken.

  Het is logisch dat, als je het aantal besmettingen wil verminderen, je het onderlinge contact tussen mensen of contact-momenten moet verminderen. Dat doe je volgens mij NIET door:
  – winkels en supermarkten te sluiten om 8 uur ’s avonds tot 4 uur in de ochtend (’s nachts zijn er nauwelijks klanten en nu wordt het waarschijnlijk drukker tussen 6 en 8)
  – hetzelfde geldt voor de sluitingstijden van het openbaar vervoer (de avondspits in Bangkok wordt ongetwijfeld drukker, ondanks dat veel personeel al vanuit thuis werkt)
  – reizen tussen dichtbevolkte districten (met natuurlijk meer besmettingen in absolute zin) en dunbevolkte districten aan banden te leggen. Ik was afgelopen week een paar dagen in Shakon Nakhon en Udonthani en ik heb in die 5 dagen veel minder mensen gezien dan in Bangkok in 1 uur. Kortom: waar is de kans op overdracht van het virus het grootst? Men zou de mensen in rode gebieden moeten aanmoedigen naar dunbevolkte gebieden te reizen (op kosten van de overheid ter stimulering van de lokale economie?) alleen al om het feit dat 1,5 meter afstand tot anderen daar absoluut geen probleem is. Het is een probleem om iemand te vinden. Iedereen vast houden in rode gebieden betekent in principe meer kansen om het virus over te dragen. In dunbevolkte gebieden dooft de overdracht van het virus uit bij gebrek aan mensen. Daarnaast zijn er meer ziekenhuisbedden in dunbevolkte gebieden, als men echt ziek wordt.
  – vanuit thuis werken mag dan een goed idee zijn maar veel werkgevers (en ook de mijne) staan er toch op dat ik tenminste 2 van de 5 dagen naar kantoor kom. Meer ter controle en vanwege de gedachte dat medewerkers thuis niks doen. Zoals de waard is,……

  • Ger-Korat⁸ zegt op

   Moet de eerste Thai nog tegenkomen die bewust 1,5 meter afstand houdt vanwege corona. En dat constateer ik sinds ik half mei terug ben in Thailand en zie dit in Bangkok en diverse provincies. Overal kruipen ze op elkaar, bij de winlels, ziekenhuizen, restaurants en meer en daarbij in groepje voor de temperatuurscanners. Echt nergens 1,5 meter afstand. Wat dat betreft was het in Nederland goed ingeprent en hield de meesten zich daaraan.

 6. Tino Kuis zegt op

  Citaat:

  ‘ In dunbevolkte gebieden dooft de overdracht van het virus uit bij gebrek aan mensen. Daarnaast zijn er meer ziekenhuisbedden in dunbevolkte gebieden, als men echt ziek wordt.’

  Wat een mooie gedachte, chris! Heb je dat al aan Prayut doorgegeven? Ik begrijp nu ook veel beter waarom er, zeg 200 jaar geleden toen de aarde nog dunbevolkt was, geen epidemieën waren! Ja, en in de dunbevolkte gebieden in Thailand zijn véél meer ziekenhuisbedden per inwoner!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website