Het ministerie van volksgezondheid wil een nieuw systeem met drie in plaats van vier kleurcodes voor meer gerichte lockdown maatregelen in de provincies. Het ministerie denkt zo de virusuitbraak in het land beter te kunnen bestrijden.

Het ministerie van volksgezondheid heeft “gerichte lockdown” -maatregelen en een nieuw kleurcoderingsysteem voorgesteld om de provincies te identificeren die het grootste risico lopen op een toename van Covid-19 besmettingen.

Momenteel worden rood, oranje, geel en groen gebruikt om de mate van Covid-19 besmettingen in door de ziekte getroffen provincies te illustreren. De rode zone betekent maximale controle en een hoog aantal besmettingen; de op een na hoogste controlezone is oranje, gevolgd door de hoge toezichtzone (geel), terwijl de toezichtzone (groen) van toepassing is op provincies zonder besmetting.

Onder het nieuwe kleurcoderingssysteem zullen er slechts drie zones zijn – donkerrood onder speciale, maximale controle, rood en oranje om te reageren op de huidige situatie, zei dr. Kiattiphum. Hij voegde eraan toe dat de commissies voor overdraagbare ziekten in alle 77 provincies zullen worden gevraagd om “gerichte lockdown” -maatregelen te nemen om activiteiten met grote menigten te verbieden.

De voorstellen zullen ter overweging worden voorgelegd aan het Centrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA), zei hij.

Dr. Kiattiphum zei dat de bijeenkomst ook andere urgente kwesties besprak, met name het tekort aan ziekenhuisbedden in Bangkok.

Bron: Bangkok Post

19 reacties op “Thailand overweegt nieuwe lockdown maatregelen in de provincies”

 1. Roel zegt op

  Misschien niet volledig ‘on topic’ maar mijn vrouw meldt me zojuist het volgende:

  Men (de overheid) heeft beslist dat, wanneer je je woning verlaat met de wagen (en je zit met 2 personen of meer in de auto) iedereen verplicht een mondmasker moet dragen. Dus niet enkel wanneer je uitstapt maar ook binnenin tijdens het rijden.

  Ze zegt dat, de altijd zo ijverige politie, dit zelfs heel strikt toepast. Zelfs als je ALLEEN in de auto zit zonder mondmasker delen ze al ijverig een boete uit van 500THB. Kassa kassa dus …

  Wat hiervan juist is weet ik niet. Ik vermeld alleen wat ze mij wist te vertellen.
  So, don’t shoot the messenger please 😉

  • RonnyLatYa zegt op

   On Monday, a post on the Bangkok Metropolitan Administration (BMA) Facebook page clarified the requirements for wearing a face mask when out in public.

   The post said that the rule regarding face masks also applies to people who are in their own cars with at least one other person, regardless if that other person is a family member.

   The BMA said children under 2 years of age are exempt from wearing face masks.

   Wearing a face mask is mandatory in all public spaces, both indoor and outdoor, regardless of the distance between people.

   Violators face a fine of up to 20,000 baht under the Communicable Disease Act.

   https://www.facebook.com/nbtworld/photos/a.10151767958672050/10157975251057050/

   • Nicky zegt op

    Geld dat voor heel thailand?

    • RonnyLatYa zegt op

     Is me niet geheel duidelijk.

     De verplichting om op openbare plaatsen zowel binnen en buiten een masker te dragen is niet van toepassing in gans Thailand. Het is momenteel verplicht in 44 provincies dacht ik en dat is een beslissing van de gouverneurs en die bepalen ook wat de verplichting inhoud.

     Momenteel lijkt het mij dat dit bericht, wat betreft in de auto dan en vanaf 2 of meer personen , enkel op Bangkok slaat omdat het enkel terug te vinden is op de FB pagina van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA).
     In jouw provincie kan de Gouverneur dat natuurlijk ook zo afkondigen, maar zal je lokaal moeten achter informeren denk ik.

     Ik schrijf het nu dinsdagmorgen om 0700 en later op de dag kan misschien meer duidelijkheid komen.

     https://forum.thaivisa.com/topic/1215098-face-masks-mandatory-in-bangkok-even-in-your-own-car-bma-confirms

  • Dirk zegt op

   Het zal zo wel zijn want mijn vrouw heeft me daarstraks net hetzelfde verteld

 2. chris zegt op

  Tja, je verandert gewoon de kleuren van de regio’s en dat moet het virus op een dwaalspoor brengen.
  Zou het veranderen van de kleur van de regering van geel naar rood niet beter helpen?

 3. chris zegt op

  Zou deze maatregel een alibi zijn om vrouwen te stoppen de hele tijd in de auto te praten??

 4. Loe zegt op

  Het moet niet gekker worden. Ik kan of mijn mondmasker of mijn bril opzetten samen wordt wel erg gevaarlijk ivm beslaan vd bril. Maar ja het is weer een leuk spaarpotje in deze slechte tijd voor de politie.

  • Lucien57 zegt op

   Loe, je hebt daar inderdaad een zeer terechte opmerking.
   Ik kan ook niet zonder bril in de wagen en de beslaat voortdurend!

   Benieuwd wat de dienstdoende politie als antwoord heeft op deze opmerking?
   Ach … ik weet het al: OK sir you’re right so your penalty is not 500 THB but 250 THB …

   • theiweert zegt op

    Probleem is goed op te lossen. Ik had het probleem ook met boodschappen doen in de supermarkt in Nieuw-Zeeland en in de OV bussen. Maar als je het volgende toepast heb je er geen last van.

    Positioneer het masker of kapje dicht bij de neus en de bril meer naar beneden. Plaats het mondmasker of -kapje goed dicht bij jouw ogen en draag je bril iets lager op jouw neus. Dit zal voorkomen dat je bril beslaat of vuil wordt. Probeer ook om jouw bril niet te vaak aan te raken.

    • Maarten Vasbinder zegt op

     Dat werkt dus niet bij variluxglazen.
     Mondkapjes in auto’s zijn levensgevaarlijk. Buiten de auto zijn ze gevaarlijk.
     Ze houden hooguit 1% van een virus tegen.
     De beste manier om het virus tegen te houden, is, stoppen met testen.

     • chris zegt op

      Wetenschappers hebben een andere mening op basis van meerdere onderzoeken…..

      https://www.nature.com/articles/d41586-020-02801-8

 5. Christiaan zegt op

  Wat mij opnieuw opvalt in de berichtgeving van Bangkok Post, dat ze voor de 2e dag op rij de situatie in de provincie Prachuap Kiri Khan hegeren.

 6. ruud zegt op

  Die kleuren lijken me een vrij zinloze aanpassing.
  Het enige wat gebeurt is een veilige groene provincie geen kleur meer heeft, behalve de kleur van de achtergrond van de naam van de provincie.
  Of mogelijk verdwijnt de naam dan ook, zodat alleen de provincies met besmettingen nog worden genoemd.

  Maar ik zie het voordeel van die wijziging niet echt.
  Het moet toch een hele geruststelling zijn voor de mensen, als ze zien dat de provincie waarin ze wonen veilig is.

 7. janbeute zegt op

  Het zou eens goed zijn dat de gendarmerie eens eindelijk aan het werk gaat maar dan ook savonds en snachts.
  Dan kunnen ze die vele verscholen maar heus wel bekende bij de lokale gendarmerie, sanook en illegale barbiertjes en kaartspel en ander soort van gokken plekken, waarbij de Kao Lao weelderig vloeit.
  Dit zijn broedplaatsen waar het virus zich verder kan ontwikkelen en snel verbreiden.
  Want niemand houd zich daar aan ook maar aan een regel en controle is een lachertje, veelal is oom agent er zelf bij betrokken als mede belangrijke lokale functionarissen.

  Jan Beute.

 8. janbeute zegt op

  Ik las op Thai Visa, dat er een petitie gestart is om die bouwvakker de laan uit te sturen wegens falend beleid,hoe kan het ook anders. Mijn steun kunnen ze krijgen.

  Jan Beute.

 9. Hugo zegt op

  Als je Bangkok en de provincies er omheen (Nonthaburi,Pathum Thani, Samut Sakhon en Samut Prakan) samentelt heb je 70% van alle besmettingen in Thailand.
  Tel er nog Chiang Mai bij en je hebt 80%.voor max 15% van de totale oppervlakte.
  Als ze de huidige regels nog 2 weken aanhouden dan zullen er buiten deze centra bijna geen besmettingen meer zijn.
  Hopelijk zegevierd het gezond verstand een beetje en neemt men geen draconische maatregelen in plaatsen waar het niet nodig is.

 10. Louis1958 zegt op

  De razendsnelle verspreiding van het virus was te verwachten. De beslissing om met Songkran iedereen vrij te laten rondreizen zonder enige beperking is om problemen vragen.

  Hier in Thailand is de regering al even slim als in veel Europese landen. Eén heel strenge lockdown voor 14 dagen en het virus is zo goed als verdwenen. Daarvoor moet je niet voor gestudeerd hebben. Maar ja, blijven aanmodderen ten gunste van de economie is blijkbaar belangrijker.

  • chris zegt op

   citaat: …om met Songkran iedereen vrij te laten rondreizen zonder enige beperking…

   Was jij wel hier met Songkran? Het aantal provincies dat beperkende maatregelen had afgekondigd (14 dagen in quarantaine) voor mensen die uit rode gebieden afkomstig waren liep elke dag verder op en bestreek nagenoeg het hele land. Voor mijn vrouw en mij reden om thuis te blijven en niet naar UdonThani te gaan. OF mensen werkelijk in quarantaine gingen is een heel ander verhaal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website