Een gezellige boel op Phuket

Er is een bekend spreekwoord: ‘Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven’. Daar moest ik aan denken toen ik in Bangkok Post las dat er toch weer ‘mitsen en maren’ zijn, na de stellige uitsprak van generaal Prayut die aankondigde het land over 120 dagen volledig en zonder voorwaarden open te gooien voor buitenlandse toeristen.

Zo gaat het plan om het land te heropenen toch gepaard met voorwaarden. De belangrijke eis is dat alleen provincies die 70% van hun bevolking hebben gevaccineerd, volledig mogen openen. Daarnaast moet 100% van de werknemers in de dienstensector (toerisme) zijn ingeënt. Dat laat het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) weten na de uitspraken van Prayut.

Bovendien kan het Phuket-sandbox-toerismemodel op korte termijn worden stopgezet als het aantal infecties tot 90 gevallen per week stijgt.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.83/5. From 6 votes.
Please wait...

12 reacties op “Thailand over 120 dagen open: Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven’”

 1. Kees zegt op

  Ze denken er werkelijk helemaal niet aan of het voor een gemiddelde toerist aantrekkelijk is om zo op vakantie te gaan. Dit trekt hooguit de mensen aan die al lang van hun partner gescheiden zijn en dit op de koop toe nemen. Wie wil 2 weken met een GPS tracker om de pols vakantie vieren?

 2. Pieter zegt op

  Prayut zou een carrière als komiek moeten overwegen.

 3. Dries zegt op

  Bedenk dat niemand, maar dan echt ook helemaal niemand, momenteel bezig is met het plannen van een vakantie in Thailand. De toeristische overheidsdiensten van zowel België als Nederland waarschuwen voor de beperkingen om het land binnen te reizen, dus iemand met 14 of 21 dagen vakantie dit jaar kijkt wel uit. Duitsers die Thailand graag als favoriet zien, krijgen hetzelfde te horen. Natuurlijk, als je online of via een reisbureau gaat informeren worden je allerlei mogelijkheden voorgespiegeld , maar iedereen weet intuïtief dat noch Thailand noch Indonesie noch de Filippijnen dit jaar als vakantiebestemming is te kiezen. Mijn vrouw krijgt van familie en vriendinnen te horen volgend jaar maar eens te kijken of Thailand zo ver is om zich weer op toeristen te richten. Een broer te Chiangmai zei haar dat het lijkt of de stad 20 of 30 jaar in het verleden is teruggeworpen. Er is niets te doen, er blijft niets hetzelfde, en men zal vanaf 2022 pas kunnen bekijken in hoeverre naar betere tijden is terug te keren. Het is ellende geblazen voor de gewone man/vrouw.

 4. Eric BKK zegt op

  “Bovendien kan het Phuket-sandbox-toerismemodel op korte termijn worden stopgezet als het aantal infecties tot 90 gevallen per week stijgt”.

  Dat is dan einde verhaal.

  Ook in de Filipijnen (er is meer dan Thailand alleen) zal men het Phuket model met argusogen volgen en zodra het Phuket model vakkundig de nek is omgedraaid zullen omringende landen in de regio de boel angstvallig gesloten houden. Overigens ben ik positiever over het behalen van de “benodigde” 70% gevaccineerden in Thailand dan in de Filipijnen. Ik denk dat men daar hun handen mag dichtknijpen als men uiteindelijk aan een 50% gevaccineerde bevolking komt. Dit is een Thailand blog dus ik zal hier niet uitgebreid op ingaan.

  De toespraak van Prayut gaf me wel hoop maar aan het eind van de dag gaat het om1 ding: vaccinaties en hoe lang dit gaat duren. Of we het ermee eens zijn of niet: de machthebbers zien vaccinaties als de enige weg uit deze crisis. Het is dus geduldig afwachten, hoe frustrerend ook %$#@!

 5. fred zegt op

  Ik vind die Thaise overheid wel heel erg wereldvreemd. Heb de indruk dat die denken dat er buiten Thailand geen enkele andere plaats bestaat waar men vakantie kan houden. Ze lijken ook geen besef te hebben wat buitenlandse mensen nu echt belangrijk vinden als ze vakantie houden.

 6. bob, jomtien zegt op

  Sprookjes om het zolang niet alle Thais zijn voorzien van de nodige vaccinaties, en dat geld ook voor de buurlanden, is er geen zekerheid omtrent het oplopen van de Covid in welke hoedanigheid dan ook. Tel daarbij op dat voor de in Thailand levende buitenlanders, expats, er ng geen enkele van overheidswege prik is gegeven. Er heeft alleen een aanbieding voor aanmelding plaats gevonden. Daarop is bij mij weten nog geen antwoord gekomen. En dat zal zeker ook niet binnen 120 dagen gebeuren. En dan nog die idiote garantie stelling van ziektekosten. Ook de Thaise overheid zou kunnen weten dat de meeste westerse landen voldoende garanties bieden voor in en out patiënten, zeker in Nederland en België. Ook wordt nergens vermeld dat geëmigreerde met een afdoende buitenlandse dekking voor ziekenhuis kosten deze garanties niet zouden moeten geven. Mijn ziekenhuis, BPH, eist vooraf betaling goedkeuring op basis van verwachte kosten alvorens überhaupt aan behandeling te beginnen. En als laatste hoe komt men aan een bedrag van $ 100.000 of 3 miljoen baht. Een redelijk ingewikkelde behandeling kost niet meer dan 500,000 Baht. Uiteraard zijn er (beperkte) uitzonderingen als behandeling voor kanker e.d. maar toch niet voor een COVID inclusief IC. aar ja als jezelf zo rijk bent dan is 3 miljoen niet veel.

  • Joost-Buriram zegt op

   Jij kijkt duidelijk niet verder dan Bangkok, Pattaya, Jomtien en andere belangrijke toeristensteden, hier in Buriram zijn ze al sinds 12 mei, voor de ingang van het internationale racecircuit, zonder dat men eerst een afspraak hoeft te maken, gratis het Sinovac vaccin aan het vaccineren, ook aan de buitenlanders die hier wonen, enkele van mijn Nederlandse vrienden hebben daar zelfs al hun 2e gratis Sinonac vaccinatie gehad.

   Ik zelf ben gegaan voor het hier ook gratis AstraZeneca vaccin in het staatsziekenhuis, hiervoor moest ik wel eerst een afspraak via een app maken, dit vanwege de datum en tijd van vaccinatie, ik heb inmiddels op 8 juni mijn eerste AstraZeneca vaccinatie gehad, het ging er heel erg relaxed en professioneel aan toe, binnen twee uur stond ik weer buiten, eind augustus volgt de tweede vaccinatie.

   • chris zegt op

    Tja, Buriram is natuurlijk wel het domicilie van de familie Chidchob, waarvan Newin wel de bekendste en beruchtste is en Anutin de meest ……………..(vult u zelf maar in).
    Anutin meldde in de pers al, op vragen van journalisten waarom in Buriram wel voldoende vaccins zijn en bv. in Surin niet, dat hij dat niet wist maar het lag niet aan zijn connecties. Dat zou politieke zelfmoord zijn om Buriram voor te trekken.
    Hij vergat te vermelden dat (politieke) zelfmoorden onder Thaise politici niet voorkomen. Dat is alleen voorbehouden aan expats.

   • ser kokke zegt op

    Ook ik heb zonder enig probleem de eerste AstraZeneca vaccinatie gratis in het plaatselijke ziekenhuis ontvangen.
    Over 6 weken terug voor de tweede spuit.
    En ik woon echt in de binnenlanden van Thailand, maar wel met een staats ziekenhuis in de buurt.
    De gezondheidszorg is goed geregeld in heel Thailand.
    Maar laat je wel inschrijven bij het plaatselijke ziekenhuis, na het invullen van een uitgebreide vragenlijst! Dan kennen ze je als met een probleem komt en word je direkt bij binnenkomst geholpen.

   • fred zegt op

    Wij wonen in de provincie Buriram. Mijn vrouw werd enige tijd geleden opgebeld door gezondheidsdienst van het plaatselijke ziekenhuis om haar gegevens door te spelen indien ze een vaccin wou. Ze heeft toen ook mijn gegevens doorgespeeld. De dag erna kreeg ze telefoon dat het voor haar ok was en zich zou kunnen laten prikken op 27.6 maar dat ze mij niet konden opnemen.
    Ik vind dat allemaal zeer eigenaardig om maar niet te zeggen heel chaotisch. Wat heb jij meer dan ik ?

    • Joost-Buriram zegt op

     Probeer het eens bij de Phujai baan (dorpshoofd) van het dorp waar je woont, er zijn ook veel buitenlanders die het via hem/haar geregeld hebben.
     Ik woon in de stad Buriram en sta daar ingeschreven bij het staatsziekenhuis, voor mij was de afspraak maken voor de vaccinatie, op vertoon van mijn ziekenhuispasje en mijn roze ID, totaal geen probleem.

 7. Marc zegt op

  Prayut weet nog niet eens wat hij binnen 3 dagen gaat vertellen, hoe zou hij 120 dagen vooruit denken ??

  Marc


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website