Thailand is op zoek naar een balans tussen de bestrijding van de Covid epidemie en herstel van de economie. Hoewel het aantal besmettingen toeneemt wil de regering geen landelijk lockdown omdat die de economie teveel schade toebrengt.

Zondag zijn er door het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) 1.767 nieuwe besmettingen gemeld. Vandaag zijn er 1.394 nieuwe besmettingen opgetekend.

Na versmarkten en uitgaansgelegenheden zijn nu kantoren het nieuwe epicentrum van clusterbesmettingen. Steeds meer kantoren en bedrijven melden besmettingen onder het personeel, waaronder 23 infecties bij een bedrijf in Chonburi en acht bij het provinciaal elektriciteitsbedrijf in Udon Thani.

DDC directeur-generaal Opas Karnkawinpong benadrukt het belang van thuiswerken om de verspreiding van het virus na de Songkran vakantie te beteugelen.

Video Thai government trying to balance health and economy

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 4.80/5. From 5 votes.
Please wait...

2 reacties op “‘Thailand op zoek naar balans tussen covid bestrijding en economisch herstel’ (video)”

 1. leppak zegt op

  Weer zo’n slimme oproep om thuiswerk! Veel, ook overheidskantoren draaien op gedateerde desktop-computers met fossiele programma’s. De automatiseringskennis van de werknemers in doorsnee staat op laag niveau. Een kantooromgeving thuis creëren is voor velen onmogelijk.
  Getuigt weer eens van het totale gebrek aan affiniteit met de samenleving van de beleidsmakers.

 2. janbeute zegt op

  Hangt er van af of je wel of niet over voldoende kennis en apparatuur beschikt.
  Mijn stiefzoon werkt nu ook sinds vandaag tijdelijk bij mij thuis ivm Covid doet hij anders soms ook wel eens, heeft ooit eens software opleiding genoten aan de CMU uni.
  En werkt al voor vele jaren bij een grote onderneming in het centrum van Bangkok en sinds 3 jaar in hun nieuwe vestiging te Chiangmai.
  Heeft bij mij thuis alle benodigde apparatuur staan, ons internet glasfiber in de middle of nowhere werkt als een zonnetje.
  En de software en Hardware is up to date geen windows XP oid, bij sommige overheid instellingen kom je nog wel eens fossielle computer systemen tegen.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website