(cortex-film / Shutterstock.com)

Het ministerie van Volksgezondheid heeft bekendgemaakt dat Thailand binnen het vierde kwartaal van dit jaar 30 miljoen doses van het Pfizer COVID-19-vaccin zal ontvangen.

Minister Anutin Charnvirakul zei dat het ministerie van Volksgezondheid een bestelling heeft geplaatst voor 20 miljoen doses bij Pfizer, als onderdeel van het aanbestedingsplan voor vaccinatie. Daarnaast heeft Pfizer ook aangeboden om dit jaar nog eens 10 miljoen doses extra naar het land te sturen.

Samen met de 2,5 miljoen doses die door de VS zijn gedoneerd, heeft Thailand dan de beschikking over 32,5 miljoen doseringen van het Pfizer vaccin.

Bron: NNT

11 reacties op “Thailand ontvangt nog dit jaar 30 miljoen Pfizer vaccins”

 1. Jacques zegt op

  Een goed begin maar erg laat, zoals we allemaal wel weten. 10 miljoen extra die kennelijk gratis worden geleverd nog dit jaar is geen slechte deal. Maar met ruim 70 miljoen inwoners nog steeds ondermaats. De minder werkzame vaccins moeten kennelijk eerst op, maar daar is steeds minder animo voor. We hebben het nut van het Sinovac vaccin gezien in Indonesië, waarbij 1500 hulpwerkers (waaronder 114 artsen) daarmede ingeënt, inmiddels zijn overleden aan het virus. Tegen de Delta variant geeft dit onvoldoende dekking en hopelijk krijg een ieder in Thailand, die dit betreft, een vaccin dat wel de lading dekt. .

  • marcello zegt op

   En nu massaal de eigen bevolking vaccineren zodat Thailand het toerisme wat altijd een belangrijke inkomstenbron was. kan heropenen.

  • Kees 2 zegt op

   1500 (waaronder 114 artsen) overleden ondanks Sinovac vaccin? Heb je een bron?

   • Ger-Korat zegt op

    Op het internet staan vele berichten van diverse gerenommeerde internationale media over Sinovac en de healtcareworkers in Indonesie.

    Heel opvallend dat zelfs de hoofdonderzoekster verantwoordelijk voor de trials van Sinovac
    overleed aan Corona.

    Hier een stuk uit Reuters:
    A total of 114 doctors died during July 1-17, ….. Doctors deaths have increased in Indonesia, the world’s fourth most-populous nation, despite a 95% vaccination rate among health workers. This has prompted the government to use a batch of Moderna vaccines as booster shots to China’s Sinovac for healthcare workers.
    https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/indonesia-reports-record-number-doctor-deaths-covid-19-july-2021-07-18/

   • Sjaak S zegt op

    Ik heb even gegoogeld…. dit vond ik: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210709_19638679?utm_source=google&utm_medium=organic

    Hier staat dat er bijna duizend mensen onder het medisch personeel overleden zijn.

    Overigens klinkt dit veel, maar vergeet niet dat Indonesië een bevolking van 270 miljoen heeft. Dit staat ook in het artikel:

    Officieel telt Indonesië, dat 270 miljoen inwoners heeft, ruim 2,4 miljoen besmettingen en 63.000 sterfgevallen.

    Dit betekent dat minder dan één procent van de bevolking besmet is en 0,02% overleden.

    In Thailand momenteel: 0,01% van de bevolking is aan Covid 19 gestorven. Percentueel gezien zijn het aantal gevallen hier hoger dan in Indonesië, 1,23% van de bevolking heeft Covid-19.

    Geef je dit bij Google in dan kom je op de pagina waar de getallen staan: hoeveel covid gevallen in thailand

    Het percentage heb ik berekend via deze pagina: https://www.percentage-berekenen.com/percentage.php

    Nu kun je ook echt vergelijken. Vorig jaar was het aantal verkeersdoden hoger dan het aantal Covid gevallen. Thailand staat bovenaan de lijst van het aantal verkeersslachtoffers: 24000 doden per jaar (0,03%), dus nu is het aantal mensen gestorven door Covid grofweg drie keer zo hoog. Dus is de kans aan Covid te sterven vele malen hoger dan door een verkeersongeluk om het leven te komen.

    Wat kunnen we hier uit concluderen?

    Thailand is een gevaarlijk land. De kans om hier géén verkeersslachtoffer te worden is 99,97% en de kans om NIET aan Covid-19 te sterven ligt bij 99,99%.

    Of zie ik dat verkeerd? Ik ben nu echt bang door deze vergelijkingen.
    Oh, als laatste het sterftecijfer uit 2018, dus ver voor Covid 19:
    Per 1000 inwoners sterven er jaarlijks 8,1, dat staat voor een mortaliteit van 0,81%. (https://www.indexmundi.com/nl/thailand/sterftecijfer.html#:~:text=Sterftecijfer%3A,1.000%20inwoners%20(2018%20est.)

    Waar je dus echt bang voor moet zijn is dit cijfer, want dit ligt toch even zo’n kleine 80 maal hoger dan het aantal mensen dat door Covid-19 sterft.

    Ik hoop dat ik het niet al te ingewikkeld gemaakt heb… ik heb gewoon een paar cijfers vergeleken

    • Ger-Korat zegt op

     Ja beste Sjaak, 3/4 van de verkeersslachotoffers zijn motorrijders dus als je geen motor rijdt verklein dit de kans met 75%. In Thailand bestaat de informele economie uit 40%tot 60% van het totaal, als werknemer of niet is het zo dat niemand zit te wachten om 2 weken opgesloten te worden met 0 baht inkomen, daarnaast heeft 60 % tot 80 % geen tot bijna geen symptomen en dan is er geen noodzaak of besef om te testen.
     Kortom genoeg redenen te bedenken waarom het aantal geteste en positieve personen beide laag zijn in Thailand.

  • Maarten zegt op

   Helaas heeft mijn vrouw in Chiangrai nog steeds geen Vaccin gekregen veel thaise zijn kennelijk huiverig geworden, zie filmpjes van zelfgemaakte brouwsels en dergelijke de elite hebben die al wel, hoe bedoel je ongelijkheid de bevolking die het armst is laten ze een beetje in de steek , gelukkig heeft ze nog iemand waarop ze kan vertrouwen maar zoals de gezegde is Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven, moge Boedha de armen mensen beschermen die het het hard nodig hebben

 2. Peter Van Lint zegt op

  30 miljoen dosissen. Dat klinkt heel mooi en is ook heel mooi. Spijtig genoeg is dit maar het aantal vaccins, nodig om 15 miljoen Thai in te enten want voor Pfizer heb je 2 dosissen nodig + 2 weken inwerking na de tweede dosis om beschermd te zijn. Ik hoop dat er voldoende andere werkbare vaccins voorzien zijn om het toerisme opnieuw een kans te geven te heropenen. De Thai hebben het toerisme enorm nodig want sommige beelden uit de toeristische centra van mensen die in lange rijen staan aan te schuiven voor een bakje rijst, een echt drama. Dat zijn Biafraanse toestanden, dit land onwaardig.

  • Ger-Korat zegt op

   Pfizer kost afgerond nu 20 Euro in de EU x 2 prikken = 40 Euro x 70 miljoen inwoners in Thailand = 3 miljard Euro. Een fooi vergeleken met het maandelijks verlies aan inkomsten in het bedrijfsleven en het ontbreken van het toerisme door de covid-maatregelen. Misschien moeten de Thais eens massaal hun mond open doen, niet om te eten maar om de regering eens te vragen wanneer ze eens hun verrantwoordelijkheid nemen en genoeg vaccins aankopen. De EU heeft bijvoorbeeld naast andere vaccins ook nog een 1,8 miljard Pfizer aangekocht voor de komende 2 jaar als boostervaccin , 2 boosters voor 450 miljoen burgers. Heb het al vaker gezegd dat er geld genoeg is in Thailand. Vorig jaar stapten de economische deskundigen op en volgens mij ontbreekt nu inzicht. Eenmalig een bedrag uitgaven aan vaccins wat zich elke maand in veelvoud terugbetaald.

 3. teun zegt op

  Het is nu half augustus 2021. Eind 2020 hebben de meeste landen al vaccins besteld. Alleen Thailand doet dat pas ruim een half jaar later. Blijft toch merkwaardig. Kennelijk heeft de heer Anutin de zaak onderschat.

  Om het toerisme weer op gang te krijgen, zal toch eerst ca 80 % van de bevolking gevaccineerd moeten zijn. En dat gaat op z’n vroegst pas in de loop van 2022 lukken met het huidige tempo van vaccineren.

  • Sjaak S zegt op

   Het is toch wel echt frappant, dat Thailand het eerste land buiten China was waar Covid geconstateerd werd. Maar nu behoort het zo langzaam tot de laatste landen die hun burgers inent.
   Ik heb boven al geschreven hoe weinig mensen eigenlijk besmet raken en hoeveel minder er komen te overlijden.
   Nog zijn de getallen zo dat er slechts een piepklein deel van de bevolking er aan gestorven is. Nadat ik mijn getallen gestuurd had, liep ik toch ermee rond en bedacht dat dit ook alleen maar momentopnames zijn.
   Wanneer de verspreiding niet ingedamd wordt, is het aantal slachtoffers iedere keer groter.
   Eén persoon kan met gemak vele anderen aansteken en dan heb je echt een explosie.
   De vaccinatie zal je niet echt beschermen tegen Covid-19, maar zoals ik heb begrepen, is wel het ziektebeeld bij de meesten dan niet zo ernstig.
   Ik weet niet wat men in Thailand gedacht heeft in de anderhalf jaar tijd dat de pandemie heerst. Had men gedacht dat men de dans zou ontspringen? De Thai is een bijzonder soort mens en wordt niet ziek?

   Nu zitten wij hier met de gebakken bananen.
   Te weinig vaccinaties en de explosie dreigt te komen.

   In de VS, las ik deze week, zijn de grootste haarden daar waar de meeste inentingen plaats vonden. Maar het aantal ziekenhuisopnames is veel geringer, dank zij de vaccinatie. Dit is ook in Nederland en in de meeste landen zo waar mensen gevaccineerd zijn.
   Waarschijnlijk zal er, tegen de tijd dat in Thailand de 80% bereikt wordt, of weer nieuwe varianten komen en of ook weer andere medicijnen, die misschien nóg beter helpen….
   Ik troost me met de gedachte dat de kans nog steeds klein is en blijf maar zoveel mogelijk uit de buurt van steden en mensen. Het is wel soms stierlijk vervelend…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website