De Thaise Revenue Department onderzoekt de mogelijkheid om de inkomstenbelasting voor hoogopgeleide buitenlandse werknemers te verlagen tot 17%. Dit moet ervoor zorgen dat getalenteerde professionals uit het buitenland voor Thailand gaan kiezen.

De directeur-generaal van het ministerie, Ekniti Nitithanprapas, zegt dat hooggekwalificeerde professionals belangrijk zijn voor het land en dat ze overal in Thailand mogen werken. Om dit extra aantrekkelijk te maken overweegt de regering een belastingverlaging voor deze groep, gedurende een bepaalde periode.

Thailand’s belastingtarief voor inkomstenbelasting is progressief en varieert per salarisniveau. Diegenen met een jaarinkomen van 150.001 baht tot 300.000 baht betalen 5% belasting. Werknemers met een jaarlijks inkomen boven de 5 miljoen baht betalen het toptarief van 35%.

Desondanks laat Ekniti weten dat een belastingverlaging allen niet voldoende is om buitenlandse experts te verleiden, factoren als veiligheid en hoge kwaliteit van scholing en medische zorg zijn daarbij zeker zo belangrijk.

Bron: NNT

5 reacties op “Thailand overweegt belastingverlaging voor hoogopgeleide buitenlanders”

 1. Han zegt op

  Ik ben geen deskundige op dit gebied maar volgens mij is dat start tarief van 5% fout.
  Om te beginnen zijn er aftrekposten, voor een alleenstaande 60.000 baht. Mocht hij gehuwd zijn of kinderen hebben kan hij nog meer aftrekken evenals nog wat andere posten.
  Vervolgens mag hij 50% van zijn inkomen aftrekken met een maximum van 100.000 baht.
  Daarna komen de volgende 150.000 in het 0 tarief.

  Dus als we de minimale aftrekposten nemen voor een alleenstaande zonder kinderen met een jaarinkomen van 300.000 baht mag hij daar 160.000 vanaf trekken. de volgende 150.000 baht zijn 0 tarief, dus tot een inkomen van 310.000 baht hoef je geen belasting te betalen volgens mij. Daarna begint het 5% tarief.

 2. Johnny BG zegt op

  Leuk bedacht maar het zou handiger zijn dat ze vanuit een ander startpunt vertrekken. Kijk wat het land te bieden heeft en laat alle niet relevante wetgevingen vallen zodat er gewoon dingen gedaan kunnen worden die buitenlandse klanten vragen. Dat levert meer op dan korting geven op een slimmerik die toch wel via een BOI constructie aan de slag kan en er niet veel slechter van wordt.
  Alles wat onlogisch is volgens een buitenlander is juist wat men in TH logisch vindt en dat is best knap. De Thaise wijsheid wint het altijd……

  • Ruud zegt op

   Beginnen dat die expat een eigen huisje kan kopen op stukje grond, dat zal er al vele aanzetten om te komen…

 3. Erik zegt op

  Even los van de rekenmethodiek, een echte expert verdient minstens 2 ton US$ of Euro en die lacht om de aftrek wegens samenwonen en die ton aftrek etc. Je lokt die hoog gekwalificeerde lui niet met een paar procent of een gratis buskaartje. In eigen land zitten ze vaak op een half miljoen of meer. Thailand is een degradatie!

  Dat wordt een aftrek van 35 of meer % wegens ‘buitenlands deskundige’ zijn of een top tarief van 17 procent zoals in het bericht staat. Dat wordt gratis huis, auto, bewaking en int. school voor partner en kinderen. Wie van de hoog opgeleide mensen wil er in hemelsnaam in Thailand wonen?

  Ik voorzie dat die mensen in dienst blijven van de internationale holding en alle faciliteiten in eigen land krijgen. Dus kennis ja, maar belastingreductie nee. En daar is Thailand best mee gebaat!

  • Martin zegt op

   Even los van jouw mening, een echte expat expert verdiend modaal in Thailand en de rest off shore of in thuislanf, hangende faciliteiten van het bedrijf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website