Illustratie: Bangkok Post

Het is de week van de verkiezingen in Thailand. Zondag 24 maart is de officiële stembusgang maar gisteren mochten 2,6 miljoen Thai al hun stem uitbrengen, zij hadden zich laten registeren voor de voorverkiezingen.

Het leidde gisteren tot flinke drukte in de stembureaus waar grote rijen stonden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de opkomst voor de verkiezingen erg hoog zal zijn, de voorspelling is dat 97 procent van de kiesgerechtigden gaat stemmen. Een 38-jarige kiezer zegt daarover: “Ik heb eindelijk een kans te stemmen waarop ik al jaren heb gewacht.” Een 23-jarige vrouw, die niet eerder had gestemd: “Ik was de eerste bij het stembureau. Ik ben om 6 uur opgestaan om de verkeersdrukte te vermijden. Ik wil mijn bijdrage aan het land leveren.”

In Bangkok hebben 928.789 kiezers zich geregistreerd om te stemmen. De gemeente had 77 stembureaus ingericht met 308 stemhokjes. Het district Bang Kapi telde de meeste registraties 61.401 daarvan bracht 82 procent daadwerkelijk hun stem uit. Tweede was Bang Khunthian, gevolgd door Huai Khwang, Lat Krabang, Bang Khen, Ratchathewi en Watthana.

In Surat Thani werd een hoogzwangere vrouw (34) met spoed vanuit een stembureau naar het ziekenhuis gebracht. De weeën waren begonnen toen ze in de rij stond. Het stembureau zorgde er voor dat ze snel haar stem uit kon brengen en ze arriveerde op tijd in het Ban Nasan ziekenhuis.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thailand naar de stembus: Voorverkiezingen begonnen, lange rijen bij de stembureaus”

 1. Rob V. zegt op

  Elders in het land was een man met wel erg groot plichtsgevoel. Hij stond op de opsporingslijst en daarom ging hij naar het stembureau met een pruik op. De politie herkende hen echter, de man sloeg op de vlucht. Hij sprong in een vijver en voordat de politie hem kon bereiken was de man reeds verdronken!

  http://www.nationmultimedia.com/detail/breakingnews/30365962

 2. chris zegt op

  Het was inderdaad heel erg druk bij het districtskantoor van Talingchan afgelopen zondag. Een deel van de drijvende markt was zelfs verplaatst. Op zichzelf een goed teken dat zoveel Thais willen en gaan stemmen. Legt een zware verantwoordelijkheid op de schouders van de nieuwe regering.

 3. RonnyLatYa zegt op

  Denk dat je beter ook niet een reisje plant dit WE.
  Mogelijk krijg je dan te maken met druk verkeer en/of overvolle bussen, treinen en vliegtuigen tijdens de volksverhuizing naar en van hun “officiële” adres.

  Kan net daarom in Bangkok wel rustig zijn natuurlijk. 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website