(PhotobyTawat / Shutterstock.com)

Het Centre for COVID-19 Situation Administration (CCSA) heeft dinsdag de aanbesteding van 32 miljoen extra doses COVID-19 vaccins goedgekeurd om zo het hoofd te bieden aan de verspreiding van de deltavariant van het virus.

CCSA woordvoerder Dr. Thaveesilp Visanuyothin zei dat de 32 miljoen doses zullen bestaan uit 12 miljoen Sinovac, 10 miljoen Pfizer en 10 miljoen andere merken. De overheid onderhandelt met verschillende farmaceuten, om te bepalen wie het snelst kan leveren. De CCSA verwacht dat de onderhandelingen voor eind september afgerond zijn, zodat Thailand het doel van 100 miljoen doses wegprikken in 2021, kan bereiken.

Er zijn tot nu toe bijna 24 miljoen doses COVID-19 vaccins toegediend. Zo’n 17,9 miljoen mensen, ofwel 25% van de bevolking heeft hun eerste vaccinatie gekregen, terwijl 5,1 miljoen mensen of 7,1% hun tweede injectie hebben gekregen.

Bron: NNT

15 reacties op “Thailand koopt nog eens 32 miljoen extra doses COVID-19 vaccins”

 1. Jacques zegt op

  Zo, men is kennelijk wakker geschud. Jammer van die Sinovac, maar dat is waarschijnlijk gratis. Er zal toch de knip getrokken moeten worden en misschien heeft protesteren de nodige invloed gehad. Maar er kan en moet nog meer bij.

 2. Co zegt op

  Zo jammer hè dat ze weer rotzooi inkopen. Waarom niet gewoon pfizer of moderna ??

 3. Johan(BE) zegt op

  Het Sinovac-vaccin heeft bij ons een slechte naam. Voor mezelf en mijn dierbaren zou ik eerder een ander vaccin verkiezen.
  Uit test door de WHO (World Health Organisation) blijkt dat Sinovac voor 51% effectief is tegen ziekte met symptomen, maar dat het bij 100% van de onderzochte personen ernstige Covid-19 en ziekenhuisopnames voorkomt.
  Dat is helemaal zo slecht nog niet en het is zeker beter dan helemaal geen vaccin!

  • janbeute zegt op

   Daarom hebben mijn ega en ik ons gisteren ook laten vaccineren met Sinovac als eerste prik in het Pasang goverments hospitaal.
   Liever een half ei dan een lege dop.
   Als ik langs de weg zou komen te staan zonder benzine, en maar 1 liter ergens zou kunnen krijgen,is nog altijd beter dan te gaan lopen.
   En van het Sinovac vaccin ga je niet dood aan hoor.

   Jan Beute.

  • Ger-Korat zegt op

   Uit Indonesie komen toch wat andere cijfers naar boven. Uit de Bangkok Post van 13 Augustus betreffende Sinovac in Indonesie:
   Indonesia says it has found that the Sinovac coronavirus vaccine was less effective at protecting against death and severe illness from April to June, compared with the previous three months.

   The shots prevented 79% of deaths and 53% of hospitalisations in the three-month period
   link: https://www.bangkokpost.com/world/2165003/indonesia-says-sinovac-efficacy-dropping

   • Johan(BE) zegt op

    Je kan de website van de WHO (World Health Organisation) bezoeken en als zoekterm “Sinovac” invoeren. Dan zie je dat Sinovac het helemaal zo slecht niet doet. De WHO wordt internationaal gerespecteerd voor zijn betrouwbare informatie. Ik geef de voorkeur aan info komende van de WHO boven info uit Indonesië en Bangkok Post.

    • Ger-Korat zegt op

     WHO zou de publicaties dienen aan te passen aan de werkelijkheid. Als een land met tientallen miljoenen vaccinaties met Sinovac de officieel rsultaten bekend maakt, waar hecht je dan meer geloof aan, de praktijk of de mooischrijvers van WHO welke onder invloed van China staan. Bekijk gewoon de publicaties en het nieuws en lees dat men in China overgaat naar Westerse vaccins als booster gelijk Thailand en Indonesie, zegt toch genoeg lijkt mij.

  • Jacques zegt op

   In Indonesië zijn er 1500 hulpverleners, waaronder 114 artsen overleden aan covid-19 terwijl ze volledig waren gevaccineerd met sinovac vaccin. De alarmbellen zijn daar wel afgegaan nu hier nog. Het gaat om de delta variant die maling heeft aan dit vaccin. Deze variant overspoeld nu vele landen waaronder Thailand. Het is niet voor niets dat de hulpverleners in Thailand een extra boost krijgen met Astra Zeneca of Pfizer. Maar goed ieder zijn mening en keuze.

 4. Dennis zegt op

  Laten we even uitgaan van 1 september, dan heb je nog 4 volle maanden tot het jaar voor bij is. 100 miljoen prikken is het doel, 24 miljoen zijn er nu gezet en in een dolle bui roep ik dan dat op 1 september er nog 6 miljoen bij zijn gekomen. Dus 70 miljoen prikken in 4 maanden, dat is 17,5 miljoen prikken per maand.

  Dat roept de volgende vragen op: Hoe denken dat Thais aan zoveel vaccins te komen als AstraZeneca er maximaal 10 miljoen per maand kan leveren en daar nu al op terugkomt? En hoe denken de Thais om de huidige priksnelheid te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen?

  De realiteit is dat dit mooie beloftes zijn, maar niet meer dan dat. De besmettingcijfers schommelen nog steeds rond de 20.000 per dag en de bevolking is bang en radeloos. Mooie praatjes daar kopen ze nu niks voor. Thailand is veel te laat begonnen met de aankoop van vaccins (we weten wel waarom) en staat nu bij andere leveranciers achteraan. Het geld is er wel, want de vaccins zijn relatief goedkoop, deels geschonken. Als je 2 onderzeers voor je ondiepe wateren kunt betalen, dan zijn deze vaccins geen probleem. En toch …..

  • Johnny BG zegt op

   Nu het helemaal uit de hand aan het lopen is kan het ineens een geopolitiek spel worden. Wie geeft er gratis wat weg aan een land wat wel van belang is in de regio. Onderhandelingen tot eind september want het budget moet geregeld worden en daar moet men een paar nachtjes over slapen dus hopelijk voor de beslissers gaan ondertussen nog meer landen schenken want post-covid is er ook nog wel het e.e.a. te herstellen.
   Never a boring day in Thailand.

   • Dennis zegt op

    Ja, uiteraard zijn bepaalde landen (Rusland, China, USA) graag bereid enige “goodwill” te creëren door vaccins te doneren. Waaraan Thailand natuurlijk herinnerd wordt als in de toekomst er aankopen gedaan moeten worden voor infrastructuur, wapentuig, vliegtuigen voor de regering en noem maar op.

    Maar toch denk ik dat de geopolitiek in deze niet heel veel oplevert. De VS staat al min of meer buitenspel (door hun eigen beleid), Rusland levert niets van waarde wat ook kwaliteit heeft (behalve vodka), blijft over …. China. Maar China heeft qua infrastructuur zo’n grote vinger in de pap, dat het hen niet om geopolitiek te doen is. Wel qua PR, want China ziet liever dat we spreken over het medicijn uit China, dan over de herkomst van het virus (ook China).

    • chris zegt op

     Dat de VS geheel buitenspel staat, waag ik ten sterkste te betwijfelen.
     Er is 1 persoon in dit land, en zeker niet de minste, die veel en veel meer Westers gezind is dan China-gezind.
     Op zijn verjaardag in juli verscheen een foto van hem op de homepage van de Bangkok Post met een lachende George W. Bush. Voor de ingewijden zegt deze foto meer dan honderdduizend woorden. Nog afgezien van zijn voorkeur voor het Westerse AstraZeneca vaccin.

   • chris zegt op

    Wie geeft er gratis wat weg aan een land wat wel van belang is in de regio.
    Antwoord: Bhutan en de USA.

    https://www.facebook.com/arthit.ourairat.9/posts/4207870179302785

 5. Natasjha zegt op

  Ik vind dat Thailand het zo gek nog niet doet. Thailand moet je meten in de context van andere ASEAN-landen. Thailand heeft in het eerste kwartaal beslissingen laten liggen want bang dat het geld zou gaan kosten. In kwartaal 2 besmuikt geprobeerd het tij te keren, om vervolgens te ontdekken te worden geconfronteerd met besmettingen, doden, IC-opnames en lockdowns. De prijs zal hoger uitvallen dan de vaccins kosten. Natuurlijk kan het de in Thailand wonende gepensioneerden niet snel gaan, nu zij merken tweederangs te zijn. Het gemopper is dan ook niet van de lucht. Maar dat Thailand uiteindelijk streeft naar de aanschaf 100 miljoen doses en daarmee zeker 65% vaccinatiegraad is menig compliment waard.

  • Johnny BG zegt op

   Je bent wel heel mild als je zegt dat Thailand kansen heeft laten liggen omdat het geld zou gaan kosten.

   Menig particulier ziekenhuis wilde eind vorig jaar vaccins aanschaffen maar dat werd gefrustreerd door zowel de overheid als de FDA. Menig bedrijf zou bereid zijn geweest om de medewerkers te laten vaccineren zodat de economie langzaam maar stabiel verder zou kunnen gaan.
   Nu betalen die bedrijven voor de stupide beslissingen de hoofdprijs van als ik het goed zeg dik 2 miljard euro met daarnaast nog maar de vraag wanneer de lockdowns afgelopen zijn. De een zal zeggen dat de maatregelen werken maar in de cijfers is er werkelijk niets van te zien na meer dan 6 weken geklooi. Van fouten moet je leren, maar in mai pen rai land worden geen fouten gemaakt. Hooguit had men het niet zien aankomen.

   https://www.bangkokpost.com/business/2166887/operators-pan-extension


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website