(cortex-film / Shutterstock.com)

De Thaise regering heeft een leveringsovereenkomst getekend voor 20 miljoen doses van het Pfizer Covid-19 vaccin. Drie maanden geleden had de regering al aangekondigd dit te zullen doen. 

De levering van het BioNtech/Pfizer vaccin wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar. De waarde van de investering is niet bekendgemaakt. Het vaccin wordt toegediend aan eerstelijns medisch personeel en gezondheidswerkers, ouderen en andere kwetsbare groepen.

VS schenkt 1,5 miljoen doses aan Thailand

De VS schenkt 1,5 miljoen van het Pfizer-vaccin aan Thailand, die al op 29 juli in het land zullen arriveren. Volgens de Facebook-pagina van de Amerikaanse ambassade in Bangkok is de partij 30 miljoen dollar waard.

“Deze donatie en de miljoenen doses die de Verenigde Staten aan buurlanden verstrekken, zullen Thailand en de regio helpen hun vaccinatiecampagnes te versnellen, hun bevolking veilig te houden en ervoor te zorgen dat hun economieën snel kunnen herstellen”, aldus het bericht.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 2 votes.
Please wait...

6 reacties op “Thailand koopt 20 miljoen doses van het Pfizer vaccin, levering in 4e kwartaal”

 1. Nicolaas zegt op

  Dit soort donaties verbaast mij elke keer weer. De man wiens naam wij niet kunnen noemen bezit grofweg zo’n 50 miljard Eur. Ook buitenlandse mogendheden weten dat als geen ander. Dus waarom doen zij dit? Spelen hier politieke belangen op de achtergrond?

  • Erik zegt op

   Nicolaas, hier zal zeker meespelen dat een ander land met belangen in de wereld, en laat ik de naam noemen: China, r-u-i-m met de geldbuidel rondgaat en dat niet altruïstisch maar om de eigen belangen veilig te stellen zoals de Z-Chinese Zee, de aanvoer van olie, gas en grondstoffen en het betalen van ‘zwijggeld’ voor wat het land kapot maakt in Tibet, Xinjiang, Hongkong en in de toekomst ook Taiwan. Tja, dan kan Uncle Sam niet achterblijven… Ja, hier spelen echt wel politieke belangen mee.

 2. Henk Hollander zegt op

  Gewoon mijn Astra, eerste, vorige week in Roi Et gehaald. Gratis, government hospital.

  • Jacques zegt op

   Gefeliciteerd u bent een van de spekkopers en het is gegund. Nu nog de rest die niet op het boerenland woonachtig is en boven de 75 in Bangkok. .

  • endorfun zegt op

   Hopelijk is het er. M’n vriendin ging deze 15 juli krijgen, maar wonder, zoals verwacht er waren er ineens geen.

 3. fred zegt op

  Die Thaise regering doet blijkbaar niet anders dan bestellen onderhandelen bespreken ondertekenen goedkeuren en onderzoeken.
  Echter is er in praktijk geen enkel spoor van een Pfizer Moderna of J&J vaccin. Hier en daar wordt iemand ingeënt met een waardeloos Chinees spul en heel toevallig eens iemand met een AZ. Hoe of wat die daar toe is gekomen weten ze meestal zelf niet. Een grote chaos en onkunde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website