Thailand komt met een inreisverbod voor reizigers uit acht Zuid-Afrikaanse landen, waar een nieuwe Covid-19 mutatie is gevonden. Volgens het Department of Disease Control zijn tot nu toe geen besmettingen met de nieuwe variant in Thailand ontdekt.

De WHO classificeerde de B.1.1.529-stam als een “zorgwekkende variant” en noemt hem Omicron. Wetenschappers proberen erachter te komen hoe snel de variant zich kan verspreiden en of deze resistent is tegen de huidige Covid-19 vaccins.

De variant heeft Hong Kong, België en Israël al bereikt en veroorzaakt wereldwijd voor onrust. Het Thaise Department of Disease Control (DDC) heeft zaterdag een reisverbod aangekondigd voor Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika en Zimbabwe.

Dr. Opas Karnkawinpong, hoofd van het DDC, zegt dat het verbod op 1 december ingaat. Vanaf zaterdag kunnen reizigers uit de genoemde landen zich niet registreren voor een Thailand Pass. Degenen die al zijn aangekomen, moeten 14 dagen in quarantaine. Reizigers uit andere landen in Afrika kunnen niet meer deelnemen aan de Test & Go- en Sandbox-programma’s. Ze moeten 14 dagen in quarantaine en krijgen tijdens hun quarantaine drie Covid-19 tests. Tot nu toe zijn 1.007 reizigers uit Afrika het land binnengekomen sinds de heropening en geen van hen testte positief.

Premier Prayut Chan-o-cha verzekerd dat de regering de updates van over de hele wereld over de B.1.1.529-variant nauwlettend in de gaten houdt en de inreisvoorwaarden indien nodig zal aanscherpen.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Thailand komt met inreisverbod voor 8 landen vanwege Omicron covid mutatie”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Eerste berichten vallen mee.

  https://www.hln.be/buitenland/omikronpatienten-voorlopig-niet-zwaar-ziek-zegt-zuid-afrikaanse-arts-symptomen-anders-en-milder~ae20443e/

  • Ja, weer paniek om niets. Les 1 in de virologie is dat virussen muteren en dan besmettelijker worden maar vaak ook minder ziekmakend. Een variant kan zelfs goed nieuws zijn. Zo kan Omicron de Delta-variant verdringen met als resultaat dat er minder mensen ernstig ziek worden.

   • RonnyLatYa zegt op

    Inderdaad. Het hoeft daarom niet iets negatief te zijn.

    https://www.hln.be/binnenland/opgang-omikron-niet-noodzakelijk-slecht-nieuws-als-hij-minder-ziekteverwekkend-is-dan-delta-zou-grotere-besmettelijkheid-juist-zeer-positief-zijn~a32b72fe/?utm_campaign=app_gate_social&utm_medium=social&utm_source=hln&utm_content=32b72fe

    • Kunnen wij die Marc Van Ranst van jullie overnemen? Honderd keer beter dan die ‘virologen’ in Nederland.

     • RonnyLatYa zegt op

      Niet iedereen is daar van overtuigd in Belgie en heeft ook zijn bedenkingen over de kennis van onze virologen. 😉

      • Ruilen mag ook. Krijgen jullie van ons Ab Osterhaus (verschrikkelijk……).

       • Frank zegt op

        Helemaal gratis met een strik er om heen… 🙂

  • Ger-Korat zegt op

   Ja altijd veel gedoe om welke coronavariant dan ook. Bijna geen van allen veroorzaakt een ernstig ziekteverloop bij het overgrote deel van de besmettingen, sterker nog de meesten merken niets tot bijna niets. Waar het ene land (Thailand) je in een ziekenhuis opsluit zelfs als je geen symptomen hebt en zo gezond bent als een vis, zegt een ander land dat je gewoon thuis mag blijven (Nederland).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website