Ondanks een vertraging om de eerste lichting buitenlandse toeristen met het speciale toeristenvisum (STV) te verwelkomen, belooft het Ministerie van Toerisme en Sport in de maand oktober 1.200 reizigers voor een lang verblijf binnen te halen.

“De eerste twee groepen uit China zouden op 8 oktober arriveren, maar aangezien we een aantal toegangsprocessen moeten afronden, wordt dit een latere datum in oktober”, aldus de minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn.

Aangezien dit type visum relatief nieuw is, hebben autoriteiten meer tijd nodig om een ​​soepel proces op de oorspronkelijke locatie te garanderen. Het ministerie zal de eerste 30 dagen het proces nauwkeurig volgen alvorens te beslissen wanneer de volgende stap moet worden gezet: het mogelijk terugbrengen van de quarantaineperiode tot zeven dagen.

Verder benadrukt Phiphat dat de lokale bevolking zich geen zorgen hoeft te maken voor het oplopen van het aantal besmettingen: “Internationale toeristen die via deze regeling komen, vormen een klein risico, aangezien ze met traceerbare vluchten naar aangewezen bestemmingen moeten vliegen. Dit in tegenstelling tot illegale grensovergangen, die riskanter zijn. We zouden meer moeten doen om mogelijke infecties via die kanalen te voorkomen.”

De heer Phiphat begrijpt dat de particuliere sector, met name van de vereniging van Thaise reisagenten, vraagt om de quarantaineperiode in te korten of te schrappen voor bezoekers voor kort verblijf uit landen met een laag risico. Maar volgens hem is het nu nog te vroeg is om op dat idee te reageren.

“De zogenaamde 14-7-6-formule (voor quarantaines van 14 dagen, 7 dagen en 6 uur) wordt bestudeerd, maar we moeten zien hoe we dit stap voor stap kunnen invoeren”. We moeten er rekening mee houden dat lokale gemeenschappen geen buitenlandse toeristen willen zonder quarantaine.”

Hij benadrukt nog eens dat straks elke provincie met alternatieve faciliteiten voor lokale quarantaine (ALSQ) een bestemming kan zijn voor reizigers die lang willen blijven, niet alleen Phuket en Samui, zoals sommige media suggereren.

Thapanee Kiatphaibool, plaatsvervangend gouverneur bij de Tourism Authority of Thailand, zei dat in oktober alleen Bangkok en Phuket STV-toeristen kunnen ontvangen, aangezien toeristen naar een stad moeten vliegen met een internationale luchthaven en ALSQ-faciliteiten.

“Phuket heeft het aantal ALSQ-faciliteiten al verhoogd van drie naar negen hotels”, zei mevrouw Thapanee. “Maar hotels in Samui wachten op certificering. De belangrijkste bestemmingen voor zijn voorlopig alleen Bangkok en Phuket.”

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “Thailand heeft meer tijd nodig om eerste buitenlandse toeristen met STV visum te ontvangen”

 1. Cornelis zegt op

  Thailand en een ‘soepel proces’ – noemen de taalkundigen dat niet een oxymoron?

  • Johnny BG zegt op

   Je hebt helemaal gelijk dat de norm vaak is om het op papier soepel laten lijken maar in de praktijk veel vast loopt vanwege bureaucratie en de vaak onbegrijpbare macht van werknemers.
   Toch twijfel ik wat beter is of was geweest als ik de lockdowns in de EU zie terugkomen en de opschaling van maatregelen omdat de vrijheid heilig is. https://www.nu.nl/coronavirus/6081587/rivm-tweede-golf-waarschijnlijk-veroorzaakt-door-vakantievierende-jongeren.html
   Die vrijheid zal nu laten zien wat het gaat kosten terwijl de strenge landen terug gaan naar een nieuw normaal waarin met stapjes vooruitgang wordt geboekt.

 2. Rianne zegt op

  Twaalfhonderd in oktober, 40 per dag, en nu al vertraging. Gaat wat worden komende maanden.

  • Cornelis zegt op

   Ja, en er is nog geen toerist binnen of men praat al weer over verkorting van de quarantaine. Men blijft verwarrende signalen afgeven. Onvoorspelbaarheid creëert onzekerheid, en dat resulteert in het wegblijven van toeristen.

 3. Rene Martin zegt op

  Misschien meer tijd nodig om 1200 toeristen te vinden die onder de huidige voorwaarden willen komen.

 4. john zegt op

  “De eerste twee groepen uit China zouden op 8 oktober arriveren, maar aangezien we een aantal toegangsprocessen moeten afronden, wordt dit een latere datum in oktober”, aldus de minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn
  Verbaast me niets. Alle officiele berichten over de openstelling bleken weinig doordacht te zijn . Bv de toegang voor de Thai Elite Members. Eerst officieel bericht dat ze konden komen.Later niets meer over gehoord. Datgene wat wel doorgaat, o.a. STV werd begeleid met mededelingen over hoeveel wel niet al aangemeld waren en hoe {onwaarschijnlijk veel geld} hierdoor Thailand zou binnenkomen.Waren echt wel weinig doordachte getallen. Ook deze mededeling, “het wordt wat later want er dient nog veel te worden geregeld ” is nogal doorzichtig. Er zouden slechts paar honderd mensen binnen komen. Het aantal beambten op de luchthaven die dit aantal moet verwerken lijkt, als ik de foto s zie minstens zo groot. Onder druk worden echt te veel beloften gedaan die {nog ?} niet waar kunnen worden gemaakt. Maar , heb geduld, het komt wel goed al duurt het wel wat langer

 5. rentenier zegt op

  Bij Ban Phé / Rayong bij het strand wonend, zie ik vrij veel nieuwe gezichten. Waarschijnlijk Scandinaviers dus mogelijkheden voor veilige landen worden al benut of zouden die allen zich hebben onderworpen aan een dure zelf betaalde quarantaine periode? Die hebben het geluk dat hun overheden de virus-hype beter hebben aangepakt dan wat men o.a. in Belgie en Nederland doet. Deze periode werkt ook tegen mij mar ik pas me al aan en ga verhuizen en heel wat anders doen want ik wil niet afhankelijk zijn van de komst van West-Europeanen. Als ik alle negatieve reacties op Facebook lees met betrekking tot het gebruik van mondkapjes e.d. dan vermoed ik dat de problemen daar voorlopig nog lang niet over zijn en is het maar goed dat Thailand ze buiten de grenzen houd.

 6. Jozef zegt op

  Cornelis,
  Als we nu de laatste 3 maanden bekijken wat er vanuit Thailand allemaal beslist en aangepast wordt, hoe moeilijk ze het maken, zou het dan verkeerd zijn om te denken dat ze er alles aan doen om toeristen weg te houden.
  In het recente verleden al werden de vieze farangs genoemd die de ziekte veroorzaakten, daarbij wil Thailand van de reputatie af dat het nummer 1 is wat prosittutie betreft, en dan nu dagelijks valse hoop geven en het praktisch onmogelijk maken om er binnen te geraken.
  Met veel pijn in mijn hart voel ik dat ik Thailand voor nog lange tijd niet in zal kunnen.
  Groet, Jozef

 7. Cornelis zegt op

  Ik vrees dat zelfs degenen die bereid zijn aan alle eisen te voldoen er voorlopig niet inkomen, zeker niet bij de huidige besmettingsgraad in een aantal Westerse landen, ik las, bij voorbeeld, net dat de Thaise Ambassade in Londen aanvragers mededeelt dat het Special Tourist Visa niet geldt voor de Britten,
  Dat zal dan voor NL en België miet anders zijn, vermoed ik.
  https://forum.thaivisa.com/topic/1185750-uk-visitors-denied-tourist-visas/

  • Jozef zegt op

   Cornelis, ik vrees dat je gelijk hebt, zag deze ochtend nog op de site dat enkel buitenlanders eventueel zouden binnen mogen uit landen met een laag risico en weinig besmettingen.
   Als ik dan de toestand in Belgie en Nederland bekijk dan vrees ik dat we nog heeeeel.lang op.onze tanden zullen moeten bijten om terug te kunnen gaan.
   Zo erg is dit allemal he, wat mis ik dat prachtige land toch zo hard.
   Jozef

   • Cornelis zegt op

    Ja Jozef, ik mis Thailand en vooral mijn partner daar ook. Elkaar dagelijks spreken maakt dat gevoel alleen maar sterker. Als Thailand de toelatingseisen zou beperken tot het ondergaan van quarantaine zou ik een terugkeer serieus overwegen. Maar dan zou er wel absolute duidelijkheid moeten zijn over het beleid op wat langere termijn en er niet meer vrijwel dagelijks nieuwe/andere regels danwel interpretaties daarvan moeten opduiken.

    • Jozef zegt op

     Volledig met je eens, het hartzeer elke dag om je partner te zien maar niet bij haar kan zijn vreet aan je, maar dat zal de overheid worst wezen.
     Het ergste is om geen perspectief te hebben, niets waar je kan naar aftellen en waar je je kan aan optrekken.
     Je zou voor minder ziek van ellende worden.
     Ooit wordt het beter, maar zeker nooit meer hezelfde, er zal een Thailand zijn pre corona en een totaal ander Thailand most corona.
     Ben zeer ongerust hoe de Thais ons zullen aankijken eens we weer binnenmogen, want binnenmogen en welkom zijn is niet hetzelfde.
     We moeten ons sterk houden, temeer voor onze partner ter plaatse.
     Succes Cornelis en alle anderen die in hetzelfde schuitje zitten,
     Jozef


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website