Thailand heeft het Covid-19-vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Het voordeel van dit vaccin is dat er maar 1 prik nodig is.

Johnson & Johnson (Janssen) is de derde fabrikant die goedkeuring heeft gekregen van de Thaise Food and Drug Administration, aldus vicepremier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul. Vaccins vervaardigd door AstraZeneca en Sinovac Biotech waren eerder goedgekeurd en worden gebruikt in het nationale inentingsprogramma.

Het Janssen-vaccin kan op koelkasttemperatuur worden bewaard. Ook hoeft er met het vaccin dat in Nederland (Leiden) is ontwikkeld maar één prik te worden gezet, in tegenstelling tot de meeste andere vaccins.

De derde goedkeuring toont aan dat Thailand openstaat voor alle vaccinfabrikanten en graag meer keuzes wil bieden aan de bevolking, zegt Anutin.

Coronavaccin van Johnson & Johnson (Janssen)

Het coronavaccin van Johnson & Johnson (Janssen) bestaat uit één prik. Vier weken na deze prik ben je maximaal beschermd tegen het coronavirus. Het coronavaccin van Janssen is een vectorvaccin dat bestaat uit een bestaand, onschuldig verkoudheidsvirus (een adenovirus). Aan dit verkoudheidsvirus is een klein stukje genetische code zoals aanwezig in het coronavirus toegevoegd. Het verkoudheidsvirus is zo aangepast dat het zich niet meer kan vermenigvuldigen en geen ziekte veroorzaakt. Wel zorgt het ervoor dat het afweersysteem van het lichaam antistoffen en T-cellen aanmaakt tegen het spike-eiwit zoals aanwezig op het coronavirus. Komt het lichaam later nog eens in aanraking met het coronavirus, dan wordt het virus herkend en onschadelijk gemaakt.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 8 votes.
Please wait...

1 reactie op “Thailand heeft Covid-19-vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd”

  1. BramSiam zegt op

    De vraag is of mensen die gevaccineerd zijn met het vaccin van Pfizer of Moderna straks het risico lopen dat ze het land niet in mogen’, omdat die 2 kennelijk (nog?) niet goedgekeurd zijn door de Thaise Food & Drugs Authoroties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website