(Carlos l Vives / Shutterstock.com)

Het Thaise ministerie van volksgezondheid is voorlopig gestopt met vaccinatie met het AstraZeneca vaccin nadat in Europa enkele berichten waren opgedoken over het ontstaan van bloedproppen als bijwerking. De WHO zegt echter dat er geen direct verband is vastgesteld tussen het vaccin en stolsels.

Het ministerie nam het besluit gisterochtend voordat premier Prayut en twee ministers gevaccineerd zouden worden in het Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute in Nonthaburi. Gevraagd of hij zich zorgen maakte over bijwerkingen, zei Prayut: “Ik heb me voorbereid om de injectie te krijgen en ben niet bang voor deze prik. Ik ben nergens bang voor.”

Medische experts verwachten niet dat er een relatie is tussen de bijwerking en het vaccin van AstraZeneca. Professor dokter Prasit, van het Siriraj ziekenhuis zegt dat uit onderzoeksdata niet is gebleken dat er dit soort ernstige risico’s zijn bij vaccinatie, nadat een vrouw in Denemarken was overleden aan een longembolie na haar prik.

“Er zijn wereldwijd geen andere soortgelijke zaken geweest. Niettemin is het goed om tijdelijk de vaccinaties op te schorsen en ondertussen onderzoek doen, dat is volstrekt normaal”, aldus voorzitter Kulkanya van de commissie Adverse Events Following Immunization.

Dokter Yong, hoofd van het Centre of Excellence in Clinical Virology aan de Chulalongkorn universiteit, voegde daaraan toe dat ‘Europeanen driemaal meer kans hebben op trombose dan Aziaten’.

De 117.300 doses AstraZeneca die eind vorige maand naar Thailand zijn gegaan, komen van een fabriek in Zuid-Korea. De nu verdachte ABV5300 serie is in de Europese Unie geproduceerd.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Thailand gestopt met AstraZeneca vaccinatie na melding over trombose”

 1. John Chiang Rai zegt op

  Natuurlijk is het verstandig van Thailand,dat ze eerst meer zekerheid willen hebben over deze sporadische uitwerking van het vaccin.
  Dit keer is het een toevallige trombose geweest,waarvan later zal blijken dat het een toevalligheid was, waarmee het AstraZenica niets te doen had,en ben benieuwd wat er in de toekomst nog allemaal aan het licht komt aan toevalligheden waarmee men een samenhang vermoed.
  Iedere toevalligheid,is koren op de molen van de vaccin tegenstanders,die deze enkele sterfgevallen graag als gegevenheid nemen,om anderen van hun gelijk te overtuigen.
  Sterfgevallen die als minderheid haast niet in procenten te noemen zijn,en op geen enkele wijze te vergelijken zijn, met al die duizenden corona doden die dit vaccin nog graag gehad hadden.
  Afgezien van Prayuth,die na eigen zeggen nergens bang voor is,zou ik het vaccin net zoals mijn Britse landgenoten,liever vandaag als morgen reeds willen hebben.

  • Sjoerd zegt op

   Correct. In programma Max zei huisarts Ted van Essen dat er wekelijks in Nederland zo’n 200 80-plussers trombose krijgen. Dus is het logisch dat er na vaccinatie van 80-plussers trombose-gevallen gerapporteerd worden. Van Essen meldde ook nog dat er in het fase 3 – onderzoek in de gevaccineerde groep 4 gevallen van trombose waren en in de placebogroep 8! Maar zei meteen dat dit waarschjnlijk toeval was en hieruit geen conclusies getrokken mogen worden dat het vaccin trombose zou voorkomen. (Ik neem aan omdat je voor zo’n onderzoek gericht moet werken met grote aantallen mensen met trombose).

  • Ger zegt op

   Nul (!) griepdoden sinds begin 2020. Dat houd het sterftecijfer sinds de uitbraak mooi in balans.

   Bange mensen, ouderen en mensen met onderliggende klachten: laat u alstublieft inenten. We moeten nl door.

 2. keespattaya zegt op

  Zelf heb ik ook mijn eerste prik gekregen. Van AstraZeneca. Ik heb mezelf niet druk gemaakt over de negatieve berichten over dit vaccin. Maar ik begon em wel een beetje te knijpen toen Hugo de Jonge zei dat er niks aan de hand was.

 3. Ger-Korat zegt op

  Uit het NRC: Het aantal mensen met aandoeningen door bloedstolsels onder gevaccineerden is tot nu toe niet groter dan in de gemiddelde bevolking, volgens de EMA. Tot afgelopen woensdag zijn er 30 gevallen geregistreerd onder de bijna vijf miljoen mensen die in Europa met het AstraZeneca-vaccin zijn ingeënt.

  In Nederland is bij het Bijwerkingencentrum Lareb één melding binnengekomen van een verdenking van trombose. Deze is niet ernstig.

  Zo kan je overal wel een verband mee zoeken, tijd om weer aan het werk te gaan en zoveel mogelijk vaccinaties te doen.

 4. Pieter zegt op

  Als je een bevolking hebt van 17 miljoen mensen zoals in Nederland, heb je er altijd wel een zekere aantal bij met allerlei ziektes en kwalen. Van dat aantal manifesteren er vervolgens ook weer een bepaalde hoeveelheid. Die zouden niet in de media vermeld worden want normaal te doen gebruikelijk geacht. Maar omdat we wereldwijd bezig zijn met corona, maatregelen en vaccinaties willen we van elkaar opdoemen fenomeen naadje van de kous weten. De premier van Denemarken heeft onnodig voor onrust gezorgd. Ze zou er beter aan gedaan hebben de opgetreden tromboses te melden bij de EMA. Dat Thailand aan de bel moet trekken verbaast me. Met die amper 120K doses kunnen slechts 60K mensen ingeënt. Kortom: waar zijn ze bang voor? Maar ik denk dat die 120K aan de Upperclass worden verstrekt en het zou toch eens zijn dat een hunner na vaccinatie iets mankeert. Shame and blame!

 5. Peter Van Lint zegt op

  Van een bevriend vaatchirurg:
  Chantal Vandenbroeck
  23u ·
  Voor al diegenen die nog twijfelen aan astra zenecavaccin: aantal trombose in gevaccineerden groep lager dan in de controle groep! Als vaatchirurg kan ik absoluut bevestigen dat je meer risico loopt van trombogene complicaties van een corona infectie dan van het vaccin! Correcte informatie en Stay healthy

 6. John Chiang Rai zegt op

  Er is eigenlijk geen van de in omloop zijnde vaccins,die in veel landen zo kritisch bekeken wordt, als het Astra Zenica.
  Veel is begonnen met het feit,dat Astra Zenica voor zijn test personen eerst gezonde jongere personen genomen heeft,en geen 65 plussers.
  Dit was mede de reden dat de EU het vaccin eerst uitsluitend heeft toegelaten,voor jongeren die nog niet tot deze 65 plussers hoorden.
  En hoewel de UK het vaccin,toegegeven met een noodtoelating, ook reeds succesvol toediende aan 65 plussers,was de beperkte toelating in de EU reeds de eerste reden, dat veel andere landen het vaccin erg sceptisch bekeken hebben.
  Velen in Duitsland en andere EU staten weigerden,hoewel het sterven aan de gevolgen van het covid-19 veel realistischer is, dat ze gevaccineerd werden met dit vaccin wat zijn naam bij sommigen zo onterecht verloren heeft.
  In Duitsland en sommige andere landen staan veel koelkasten vol met het Astra Zenica vaccin,hoewel andere vaccins nog erg schaars geleverd worden,terwijl de volgende leeftijds groepen die minder bedenken hebben, mede door deze weigering nog maanden wachten moeten op hun vaccinatie.
  Lang leve de EU, die tenminste in zake hun vaccinatie beleid laten zien,dat ze met al hun wensen, gepraat, en verschillende bedenken etc.eigenlijk veelste langzaam zijn,om dit virus snel en consequent de kop te bieden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website