(Anirut Thailand / Shutterstock.com)

De regering heeft een vaccinatieplan opgesteld voor restaurantpersoneel. Dit plan valt samen met de versoepeling van de Covid-19-beperkingen en de hervatting van het dineren in restaurants.

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul inspecteerde vrijdag het vaccinatieprogramma voor medewerkers van de Thai Restaurant Association op Bang Sue Grand Station. Meer dan duizend restaurantuitbaters en hun personeel werden vrijdag gevaccineerd met een mix van Sinovac en AstraZeneca.

Volgens Anutin zijn al meer dan 30.000 van de 63.000 restaurantmedewerkers, in Bangkok en aangrenzende provincies, gevaccineerd en de overigen zullen binnen twee weken worden gevaccineerd. Daarvoor worden 5.000 doses per dag gereserveerd.

De minister wil nog meer doses reserveren voor restaurantpersoneel in andere provincies, omdat ze worden beschouwd als een risicogroep die dagelijks veel klanten ontmoeten.

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “Thailand gaat restaurantpersoneel met voorrang vaccineren”

 1. Ger-Korat zegt op

  Nou wat te denken van het winkelpersoneel of bankpersoneel; klanten schuiven vaak in rijen van 3 aan bij de 7eleven en idem bij de banken. Of marktlui om maar eens een echte groep aan te duiden welke een veelvoud aan klanten zien vergeleken met de restaurants.

 2. Cor zegt op

  Hupse, nog maar eens een nieuw plannetje om in te passen in het grotere geheel.
  Wanneer gaat de Thaise overheid nu eindelijk eens werk maken van 1 enkel, volgens zeer eenvoudige en daarom makkelijk te impliceren en monitoren methodiek plan dat gericht is op de vlotte vaccinatie van IEDERE bewoner van dit land?
  Het is al erg genoeg dat dat schema al grondig verstoord werd door eerst voorrang te geven aan de elite, vervolgens aan politie, leger, ambtenaren en onderwijzers, het personeel van invloedrijke Thaise bedrijven, en niet te vergeten de intimi die al die belangengroepen in hun zog meevoeren.
  De oude onmondige en vooral onvermogend burger die in Thailand altijd al helemaal achteraan moet gaan staan, moet nu plots voor het eerst helemaal vooraan gaan staan. Tenminste wat de zwaarste risico’s van de pandemie betreft.
  Foei alweer, Thaise gezagsdragers!
  Cor

  • Han zegt op

   Helemaal mee eens. Elke dag zie ik meerdere nieuwe plannetjes voorbij komen van het kleuterschool niveau, maar een gedegen structurele aanpak ontbreekt tot nu toe. Zag gisteren in een bericht dat thailand in oktober met de zgn booster prik komt, oftewel een derde prik, terwijl het grootste deel van thailand nog niet eens de eerste heeft gehad. Belachelijk.

 3. Rob zegt op

  Met al hun gepubliceerde cijfers zou zo onderhand iedereen al tenminste 1x gevaccineerd moeten zijn, kan je nagaan hoe deze machthebbers sjoemelen met de cijfers, maar ach niks vreemds natuurlijk ze sjoemelen al 7 jaar met alles

 4. Rob zegt op

  Mijn vriendin werkt als kok in een restaurant in plichit, maar zij wil
  helemaal geen AstraZeneca of Sinovac, het eerste vaccin is in engeland en denemarken gewoon stopgezet,
  en die chinese rommel beschermt maar voor 45%.
  Ze wacht op Moderna of pfizer, deze vaccins zijn de sportwagens onder de vaccins, ze worden binnenkort door priveklinieken verkocht voor ongeveer 3600 baht voor twee injecties, dus nog even geduld.

  • willem zegt op

   Hoe komt u er bij dat Engeland Astrazeneca aan de kant heeft gezet? Engeland is juist het land waar zwaar op Astrazeneca wordt ingezet. Ontwikkeld in Oxford. Waar lag dat ook al weer?

   • Rob zegt op

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/856775613/ook-britten-dumpen-astra-zeneca-vaccin

  • HenryN zegt op

   Het lijkt mij dat Uw vriendin in Plichit maar beter nog wat langer kan wachten. Geen idee hoe jong ze is maar de Infection survival Rate is 99,9% mocht ze het krijgen (bron: Drs Ioannidis & Axfors at Stanford)
   Helaas bestaan er geen sportwagens onder de vaccins het laatste rapport van EudraVigilance(28 aug) geeft aan dat Pfizer inmiddels 11266 doden en 900032 zware bijwerking heeft op naam van het vaccin en Moderna is met een sterftepercentage (van het aantal gemelde gevallen) van bijna 6% het gevaarlijkst.
   Misschien moet ze het verplicht nemen maar dat zou naar mijn mening schandalig zijn.

  • jan zegt op

   zou er nog maar eens goed over nadenken Rob .ik zelf heb pfizer gehad en heb nu last van oorsuizen na deze vaccinatie en ik ben niet de enigste. Er zijn inmiddels al meer dan 4000 meldingen .Ik kan je vertellen je wordt er helemaal gek van .Ik was een gezond iemand maar heb mij laten overhalen om het toch maar te doen heb spijt als haar op mijn hoofd .
   Groet Jan

   • Rob zegt op

    Vervelend voor je dat je oren suizen ervan, ik heb nu ook twee
    keer pfizer gehad nadat ik 4 maanden lang AstraZeneca geweigerd heb en met mij
    tienduizenden anderen, ik moet eerlijk zeggen dat ik nergens last van heb, en ook
    al mijn kennissen en vrienden om mij heen niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website