Biometrie apparatuur op de luchthaven van Phuket

Thailand gaat biometrische apparatuur inzetten om reizigers te controleren die het land binnenkomen en verlaten. Biometrie wordt wereldwijd gebruikt voor het scannen van personen die het land binnenkomen of verlaten op het land, ter zee en in de lucht en is daarmee een effectief middel tegen bijvoorbeeld paspoortvervalsing.

De biometrie-apparaten kunnen zelfs criminelen herkennen die hun gezicht operatief hebben laten veranderen. Ook vingerafdrukken zijn uniek en daardoor moet het vertrouwen van reizigers in de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven toe nemen.

Het project gaat om een investering van 2,1 miljard baht. Er worden 2.000 biometrische apparaten geïnstalleerd op 170 plekken in heel Thailand zoals op vliegvelden, havens, bij de immigratie-politie en bij provinciale politiebureau’s.

Thailand is de vijfde ASEAN-land die het biometrische systeem heeft toegepast. Het installeren van de biometrie-apparatuur is voor 70% voltooid en op 1 juli moet het 100% operationeel zijn.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Thailand gaat biometrie inzetten om reizigers te controleren”

 1. ruud zegt op

  Dat zou wel eens een probleem voor me kunnen worden.
  Toen ik een paar jaar geleden mijn paspoort verlengde, was het al erg lastig goede vingerafdrukken te krijgen.
  Ondertussen zitten er in mijn vingertoppen volstrekt geen ribbels meer.

  Ga dat maar uitleggen bij de immigratie.
  Iets dat toch al lastig voor me is, omdat ik geen flauw idee heb, waarom ze verdwenen zijn.

  • Fred Nong Bua Riam zegt op

   Sclerodermie ?
   Of andere bindweefsel aandoening ?

   • ruud zegt op

    Geen idee, ik heb niet voor dokter gestudeerd, het is alleen op mijn handen, de lijnen van mijn handpalmen zijn ook weg.
    En verder geen huidklachten.

    Op mijn tenen zitten de lijnen nog gewoon.

 2. Jan Scheys zegt op

  ‘t Is te hopen dat daarmee ook de files aan de loketten sneller zullen gaan…

 3. detailshoedan? zegt op

  Als dat met vingerafdrukken gaat zullen we wel hetzelfde zien als een paar jaar terug in Indonesiq, vooral Bali-waar de wachttijden bij de controle toen zo hoog opliepen dat het vliegveld gesloten moest worden voor verdere arrivals omdat het…………….helemaal vol was, er kon geen kip of miertje of aseaat meer bij. Na een paar dagen zo doormoddren werd besloten het maar buiten werking te stellen.
  Verder is een andere voorwaarde dat de reiziger over een pas beschikt die die details ook in zich heeft opgeslagen, vooralsnog is dat bij geen enkel ASEAN land het geval (vermoedelijk zijn de singapoortjes het eerste en efficientste).

 4. F wagner zegt op

  Die files aan die loketten, zijn daar ook voldoende toiletten ivm de lange wachtijd voor dat je door de douane bent ,en met dat nieuwe biometrische systeem gaan we dan sneller door ,je zal er maar staan met de kids of mindervalide

  • john zegt op

   op subarnabumi ruim voldoende toitetten tuusen aankomstgate en douane

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste F wagner,

   Met kinderen gaat u gewoon door de normale controle, dit ook voor het paspoort van kinderen
   die niet boven de 18 jaar zijn.
   Het is een toepassing om de wachttijden te verlagen.

   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 5. Gerard zegt op

  wel jammer dat first offenders, dwz zij die voorheen nog geen misdaad hebben begaan, door de mazen heen gaan. Zal je net met zo’n zelfmoord terrorist in het zelfde vliegtuig zitten.

  • RonnyLatYa zegt op

   Tegen “First offenders” is geen enkel controlesysteem opgewassen denk ik.

  • Rob V. zegt op

   Lijkt me veel beter om uitgebreide onderzoeken en tests uit te voeren op iedereen die een grens wil paseren. Een soort visum onderzoek maar dan 100x diep gravender. Dan houden we meer potentiele misdadigers tegen. Zal me een pak rustiger worden aan de grens… eventueel nog enkelbanden of onderhuidse chips en allemaal een camera op zodat de autoriteiten goed kunnen zien wie waar is en wat die persoon uitspookt. Ook goed voor de werkgelegenheid, nemen we miljoenen veiligheidsmensen aan om dat alles te monitoren. Alternatief is alles op Facebook of Youtube live stream te zetten zodat het publiek mee kan speuren naar foute figuren. Risico’s moeten immers nagenoeg 0 zijn, niet?

   Nah, dat hele vingerafdruk scannen klinkt al onzinnig. De kwaliteit van de afdrukken op het paspoort is al om te huilen wist Nederlandse media 1-2 jaar geleden te melden. Aan de grens zal hetzelfde gebeuren, povere scans, een data base vol zooi, wel veel privé (biometrie) data die uit kan lekken. En als beloning lang wachten met een veiligheid die minuscuul toeneemt van best wel goed naar ietsje pietsje beter dan best wel goed. Fantastisch!!

   (Van mij hoeft dit allemaal dus niet)

 6. mr.Bojangles zegt op

  India heeft dat systeem een aantal jaren geleden ook in gebruik genomen. Na pakkembeet 15x proberen mocht ik eindelijk doorlopen. Niet dat het toen gelukt was met de vingerafdrukken maar ik denk dat zelfs het geduld van een Indier niet eindeloos is.Dus reken maar op nog langere wachttijden bij de douane dan voorheen.

 7. Bert zegt op

  Een aantal jaren geleden werd ook erg opgegeven over die bodyscanners op Subarnabumi, maar na vrij kort tijd zijn ze geruisloos afgevoerd,

  • Franky R. zegt op

   Vreemd,

   Vorig jaar moest ik samen met mijn mede-passagiers door een bodyscanner voor de terugreis naar Nederland?

   Mij leek het prima te werken (niet uitgeschakeld of zo)…

   • Bert zegt op

    Bestaan ze nog steeds? Ik heb ettelijke keren via Subarnabumi Thailand verlaten en moest, jaren geleden, een keer in de bodyscanner, daarna nooit meer

 8. Ruud zegt op

  Super dit moeten ze overal doen. Dit zal een stuk bijdragen aan al dat gespuis weg te laten. Het vlucht maar naar verre bestemmingen om diversen redenen.ik snap wel dat ze hierop tegen zijn. De wachtrij maar voor lief nemen.

 9. bert zegt op

  In Maleisie werkt dit prima, ff de 2 wijsvingers op de scanner en klaar is kees of jan of piet of bert etc


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website