Thailand en de migranten uit Myanmar

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
3 augustus 2010

In dit videoverslag van Al Jazeerah, praat Aela Callan met migranten uit Myanmar. Ze zijn de grens met Thailand overgestoken op zoek naar een beter leven. Anderen zijn gevlucht voor vervolging.

Al snel vallen deze kwetsbare mensen te prooi aan corruptie en criminaliteit. Al Jazeera ontdekte dat veel vluchtelingenkampen geleid worden door mensenhandelaren.

Aela Callan doet verslag uit Mae Sot, Thailand.

 

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand en de migranten uit Myanmar”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Mae Sot, de plaats aan de rivier die tevens de grens met Birma vormt, en waar deze reportage is gemaakt is vanuit Mae Sariang te bereiken. Het is een zeer bijzondere tocht dwars door de natuur en alleszins de moeite waard. Het kan in een dag en Mae Sot is een belevenis op zich. Kijk daarvoor ook maar eens naar de filmbeelden.

 2. bkkdaar zegt op

  De normale route naar Mae Sot is vanaf BKK-(grote weg naar ChMai) vanaf TAK-minibusjes elke 20/30 min.-via een enorme haarspeld. de weg noord naar M/Sariang is er vooral vanwege het leger en de strategie.
  Zeer bekend is Doctor CYNTHIA, die al meer als 10 jaar een medische hulppost/kliniek runt vlak noord van M.Sot-zeer veel stageaires.
  de lokale bevolkingsgroep heet Karen of Shan en hebben zich nooit veel aangetrokken van wat officials grens vinden. Ze spreken een soort dialect-Thai (ook in Burma/Myanmar). Enorm innemende mensen, die ook al omdat het regime van Burma totaal niet aan PR doet, alle symphatie voor zich weten te winnen.
  Zeer veel Burmese gastarbeiders zijn er in Zuid-THailand, een toeristeneiland als Koh Tao wordt voor zeker 60% door (al dan niet illegale) Burmese werkers gerund-wat vrijwel geen enkele toerist daar zich realiseert.
  (net als 50% van de low-paid hotelwerkers in Spanje tegenwoordig uit Roemenie of Ukrayna komt).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website