Tijdens de 16e Conferentie voor Ministers van Informatie in Danang, Vietnam, hebben Thailand en Cambodja een speciale bilaterale bijeenkomst gehad. De focus lag op gecoördineerde acties om het groeiende probleem van internationale telefoonoplichting tegen te gaan. Puangpet Chunlaiad, minister van het kantoor van de premier, vertegenwoordigde Thailand. Aan Cambodjaanse zijde was Net Phetra, de minister van Communicatie, aanwezig.

Minister Puangpet benadrukte de ernstige impact van deze vorm van fraude op de Thaise bevolking, waarbij veel van deze oplichtingspraktijken hun oorsprong in Cambodja hebben. Ze sprak haar waardering uit voor de actieve samenwerking van Cambodja om Thaise burgers te helpen die het slachtoffer zijn van dergelijke praktijken.

Deze bijeenkomst bood media uit zowel Thailand als Cambodja de gelegenheid om nauw samen te werken en het publiek te informeren over deze oplichtingspraktijken. Van de Cambodjaanse media wordt verwacht dat zij actief helpen bij het verspreiden van deze cruciale informatie.

In Thailand zetten organisaties zoals het Ministerie van Digitale Economie en Maatschappij en de Police Cyber Taskforce zich in om deze vorm van oplichting een halt toe te roepen. Burgers worden aangemoedigd om incidenten te melden via specifieke meldpunten of online tools. Zowel de hotline 1441 als de website www.thaipoliceonline.com staan open voor klachten en meldingen van het publiek.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website