Bangkok krijgt in december dit jaar een eigen Michelingids. De gids wordt gepubliceerd in het Thais en in het Engels. Dat heeft het ministerie van Toerisme en Sport bekend gemaakt.

In de eerste uitgave zal de focus op Bangkok liggen in latere edities worden er restaurants uit andere Thaise bestemmingen opgenomen.

De jaarlijks verschijnende Rode Gidsen van Michelin bevatten een selectie van hotels en restaurants. De hotels en restaurants zijn qua comfort en inrichting geklasseerd met huisjes (voor de hotels) en bestekjes (voor de restaurants), van één huisje/bestekje voor eenvoudige gelegenheden tot vijf voor de absolute luxe klasse. Die indeling staat echter los van de toekenning van Michelinsterren, want die hebben voornamelijk met de kwaliteit van het eten te maken.

Thailand is inmiddels het zesde land in Azië dat een eigen Michelingids krijgt, er zijn al gidsen voor China, Japan, Zuid Korea, Hong Kong en Singapore. Volgens Yuthasak Supasorn van de TAT zal de gids er aan bij dragen dat de lokale restaurants nog meer geïnspireerd zullen zijn om hun kwaliteit en gastronomie te verbeteren.

Lionel Dantiacq, de president van Michelin Oost-Azië en Oceanië, laat weten dat Bangkok een van de culinaire hoofdsteden in de wereld is. Naast de beroemde streetfood zijn er ook vele toprestaurants. Gaggan, dat onlangs nog in de top tien kwam van beste restaurants ter wereld, is wellicht de bekendste.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website