Thaise gezondheidsfunctionarissen vaccineren bewoners in het Bang Khae Market gebied in Bangkok waar recent een Covid-19 uitbraak was (teera.noisakran / Shutterstock.com)

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid wil tot augustus in het hele land 30 miljoen vaccinaties zetten. Er zijn al ruim honderdduizend personen in de risicogroepen gevaccineerd en daar komt deze maand nog eens 300.000 personen bij. 

Directeur-generaal Opas van het DDC zegt dat 10,4 miljoen personen, uit de groep van 28,1 miljoen Thai, prioriteit hebben omdat ze binnen een risicogroep vallen. Er worden tevens vierduizend klinieken en medische faciliteiten in alle 77 provincies aangewezen, die mogen vaccineren.

Het aantal inentingen hangt we af van de hoeveelheid vaccins die beschikbaar komen, als dat er genoeg zijn kunnen de targets gehaald worden, aldus de woordvoerder.

Gisteren waarschuwde het Department of Health Service Support (DHSS)het publiek om niet in te gaan op frauduleuze advertenties op Line die tegen betaling Covid-19-vaccinaties. De Line-groepschat is gemaakt door de zogenaamde “Qinsong Group” die beweert dat het vaccins met een 100% werkzaamheid te koop heeft.

Bron: Bangkok Post 


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

10 reacties op “Thailand: 30 miljoen vaccinaties tot augustus”

 1. Paco zegt op

  Ik ben resident in Pattaya. Ik behoor ook tot de groep van boven de 70, dus tot de risicogroep. Weet iemand of ik automatisch door de Thaise overheid benaderd ga worden voor een prik? Of moet ik me ergens aanmelden of registreren om mijn interesse daartoe kenbaar te maken. Ik vlieg naar verwachting in juli naar NL en zou daarom graag voor die tijd gevaccineerd zijn.

 2. Sake zegt op

  Is er al iets zinnigs te zeggen waar en wanneer buitenlandse risicogroepen aan bod komen? Weet iemand daar iets van of is het nog glazen bol kijken?

  • ruud zegt op

   Ik zou een ziekenhuis binnenlopen en het daar vragen.
   Als er al iets bekend is, zullen ze het daar ongetwijfeld weten.

 3. Hans Bos zegt op

  Dit zijn nog maar plannen. Zo veel vaccins heeft Thailand niet eens. En morgen zijn de plannen weer veranderd. Veel beloven, weinig geven, doet de Thai in vreugde leven…

 4. Van Wichelen Ferdinand zegt op

  De totale bevolking van Thailand is 67 miljoen. Buitenlanders die hier wonen zullen vermoedelijk best kontakt houden met private hospitalen om te weten hoe ze kunnen gevaccineerd worden en met welk vaccin.

 5. Jm zegt op

  Welk vaccin gebruiken ze en hebben die geen tweede prik nodig?
  En wat doen de ambassades voor hun landgenoten die in Thailand wonen?
  Geen prik of trek uw plan?

  • theiweert zegt op

   Ik denk dat dat geen taak van een ambassade is. Je maakt zelf de overweging naar Thailand te gaan. Niemand die je daar toe verplicht. Dus denk ik dan zijn er twee wijzen om te vaccineren. Bij een private hospitaal of terugkeren voor de vaccinaties naar Nederland/België.

   • ruud zegt op

    Ik denk, dat ook de staatsziekenhuizen wel buitenlanders zullen vaccineren.
    Je wilt namelijk als overheid, dat iedereen wordt gevaccineerd.
    En ook de gastarbeiders in Thailand moeten gevaccineerd worden en die gaan ongetwijfeld niet naar een privekliniek.

 6. Daniel zegt op

  Als het waar is dat 30 miljoen vaccins in komende 4 maanden kunnen worden gezet (7,5 mln p.mnd.) zouden alle ministers van volksgezondheid van de 27 Euro-landen onmiddellijk op stage moeten.

 7. Ton.Semp zegt op

  Beste Thailand blog, mensen die naar Thailand Reizen moeten verschillende documenten bij zich hebben, wat men het vaakst vergeet is hun fit to fly afgegeven door een arts,en getekent, het is zo zonde als je niet mag vliegen omdat je deze vergeet.misschien kunt u dat delen, scheelt een hoop leed.mvr gr Ton.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website